Přihlášení

Recepty podle ingrediencí

skořice

Počet nalezených nápojů: 14 (1 - 10)

Anýzovka Special

ingredience
koňak 4 cl
Pastis 2 cl
cukr moučkový 1 lžička
skořice 1 špetka
káva horká černá 1 velký šálek
postup
Do teplovzdorné sklenice nalijeme předepsané ingredience a dobře zamícháme. Ihned podáváme.

příprava tepelná příprava

Berry Cup

ingredience
Galliano 2 cl
kokosový krém 4 cl
ananasový džus 8 cl
jahodový džus 8 cl
vaječný likér 4 cl
skořice 1 lžička
piškoty 8 ks
postup
Do šejkru s ledem odměříme první čtyři přísady (Galliano, kokosový krém, ananasový a jahodový džus). Pořádně promícháme. A obsah vylejeme do koňakovky většího obsahu.

Poté podél skla nápoj v koňakovce podlejeme vaječným likérem, aby se usadil na spod skla. Pěnou zbylou v šejkru ozdobíme nápoj připravený v koňakovce.

Na závěr kraj sklenice dozdobíme piškoty a posypeme skořicí. Nápoj servírujeme s kávovou lžičkou.

kategorie fancy drinks
sklo koňakovka
příprava šejkr

Cognac Grog

ingredience
koňak 6 cl
voda na dolití
citronová šťáva z 1/2 citronu
cukr 2 lžičky
hřebíček 2 ks
skořice
postup
Do ohnivzdorné nádoby vložíme předepsané a zahřejeme k varu. Nápoj přecedíme do poháru a ozdobíme plátkem citronu.

kategorie grogs
sklo punčový pohár
příprava tepelná příprava

Frappe Café De Paris

ingredience
káva silná 6 dl
skořice 2 ks
hřebíček 4 ks
nové koření 4
smetana 15 cl
cukr podle chuti
postup
Uvaříme velmi silnou kávu, asi dvakrát silnější než obvykle. Nalijeme do džbánu a přidáme skořici, hřebíček a nové koření. Džbán včetně obsahu postavíme alespoň na hodinu do chladničky.

Po ochlazení obsah džbánu nalijeme přes sítko do mixéru. Přidáme smetanu, kostky ledu a cukr. Mixujeme, dokud se přísady nespojí a nezpění. Nalijeme do vychlazených sklenic a posypeme hoblinkami nastrouhané čokolády. Servírujeme s brčkem dřív, než opadne pěna.

kategorie nealko
příprava tepelná příprava

Gin Grog

ingredience
gin 6 cl
voda na dolití
citronová šťáva z 1/2 citronu
cukr 2 lžičky
hřebíček 2 ks
skořice
postup
Do ohnivzdorné nádoby nalijeme gin a vodu, přidáme citronovou šťávu, cukr, dva hřebíčky a kousek skořice. Ohřejeme k varu a přecedíme do poháru. Ozdobíme plátkem citronu.

kategorie grogs
sklo punčový pohár
příprava tepelná příprava

Hot Milk Punch

ingredience
rum světlý 3 cl
brandy 3 cl
mléko horké na dolití
cukr
skořice
postup
Suroviny promícháme a dolijeme horkým mlékem. Podáváme ozdobené sypanou skořicí.

sklo irish coffee sklenka
příprava tepelná příprava

Jablečný Punč

ingredience
jablečný likér Berentzen 4 cl
víno bílé 12 cl
skořice celá 1 ks
hřebíček 2 ks
postup
Víno s kořením ohřejeme a scedíme do sklenky. Dolijeme likér a ozdobíme spirálou z jablečné slupky.

sklo irish coffee sklenka
příprava tepelná příprava

Korzár

ingredience
rum světlý 1 l
víno bílé suché 1/2 láhve
pomerančový džus 50 cl
citronová šťáva 25 cl
ananas nakrájený 300 g
vanilka 2 lusky
skořice
muškátový oříšek strouhaný
postup
Všechny ingredience smícháme v punčové míse a necháme alespoň 4 hodiny odpočívat v chladu. Podáváme v pohárech ozdobených plátky pomeranče a citronu.

kategorie punches

Námořnický Grog

ingredience
rum tuzemský 5 cl
voda 15 cl
citronová šťáva 4 cl
cukr 10 g
hřebíček 2 ks
skořice celá 1 ks
postup
Do ohnivzdorné nádoby vložíme předepsané suroviny a zahřejeme k varu, ale nevaříme. Nápoj přecedíme do poháru a ozdobíme plátkem citronu.

sklo punčový pohár
příprava tepelná příprava

Psí Krev

ingredience
víno červené 20 cl
rum tuzemský 4 cl
skořice celá 1 ks
hřebíček 2 ks
postup
Víno s rumem a kořením zahřejeme na bod varu, ale nevaříme. Slijeme do sklenky, podle chuti dosladíme a ozdobíme plátkem citronu.

sklo irish coffee sklenka
příprava tepelná příprava

| 1 | 2 | Další »