Recepty podle ingrediencí
skořice
Počet nalezených nápojů: 14 (1 - 10)
Anýzovka Special
ingredience
koňak 4 cl
Pastis 2 cl
cukr moučkový 1 lžička
skořice 1 špetka
káva horká černá 1 velký šálek
koňak 4 cl
Pastis 2 cl
cukr moučkový 1 lžička
skořice 1 špetka
káva horká černá 1 velký šálek
postup
Do teplovzdorné sklenice nalijeme předepsané ingredience a dobře zamícháme. Ihned podáváme.
Do teplovzdorné sklenice nalijeme předepsané ingredience a dobře zamícháme. Ihned podáváme.
příprava tepelná příprava
Berry Cup
ingredience
Galliano 2 cl
kokosový krém 4 cl
ananasový džus 8 cl
jahodový džus 8 cl
vaječný likér 4 cl
skořice 1 lžička
piškoty 8 ks
Galliano 2 cl
kokosový krém 4 cl
ananasový džus 8 cl
jahodový džus 8 cl
vaječný likér 4 cl
skořice 1 lžička
piškoty 8 ks
postup
Do šejkru s ledem odměříme první čtyři přísady (Galliano, kokosový krém, ananasový a jahodový džus). Pořádně promícháme. A obsah vylejeme do koňakovky většího obsahu.
Poté podél skla nápoj v koňakovce podlejeme vaječným likérem, aby se usadil na spod skla. Pěnou zbylou v šejkru ozdobíme nápoj připravený v koňakovce.
Na závěr kraj sklenice dozdobíme piškoty a posypeme skořicí. Nápoj servírujeme s kávovou lžičkou.
Do šejkru s ledem odměříme první čtyři přísady (Galliano, kokosový krém, ananasový a jahodový džus). Pořádně promícháme. A obsah vylejeme do koňakovky většího obsahu.
Poté podél skla nápoj v koňakovce podlejeme vaječným likérem, aby se usadil na spod skla. Pěnou zbylou v šejkru ozdobíme nápoj připravený v koňakovce.
Na závěr kraj sklenice dozdobíme piškoty a posypeme skořicí. Nápoj servírujeme s kávovou lžičkou.
kategorie fancy drinks
sklo koňakovka
příprava šejkr
Cognac Grog
ingredience
koňak 6 cl
voda na dolití
citronová šťáva z 1/2 citronu
cukr 2 lžičky
hřebíček 2 ks
skořice
koňak 6 cl
voda na dolití
citronová šťáva z 1/2 citronu
cukr 2 lžičky
hřebíček 2 ks
skořice
postup
Do ohnivzdorné nádoby vložíme předepsané a zahřejeme k varu. Nápoj přecedíme do poháru a ozdobíme plátkem citronu.
Do ohnivzdorné nádoby vložíme předepsané a zahřejeme k varu. Nápoj přecedíme do poháru a ozdobíme plátkem citronu.
kategorie grogs
sklo punčový pohár
příprava tepelná příprava
Frappe Café De Paris
ingredience
káva silná 6 dl
skořice 2 ks
hřebíček 4 ks
nové koření 4
smetana 15 cl
cukr podle chuti
káva silná 6 dl
skořice 2 ks
hřebíček 4 ks
nové koření 4
smetana 15 cl
cukr podle chuti
postup
Uvaříme velmi silnou kávu, asi dvakrát silnější než obvykle. Nalijeme do džbánu a přidáme skořici, hřebíček a nové koření. Džbán včetně obsahu postavíme alespoň na hodinu do chladničky.
Po ochlazení obsah džbánu nalijeme přes sítko do mixéru. Přidáme smetanu, kostky ledu a cukr. Mixujeme, dokud se přísady nespojí a nezpění. Nalijeme do vychlazených sklenic a posypeme hoblinkami nastrouhané čokolády. Servírujeme s brčkem dřív, než opadne pěna.
Uvaříme velmi silnou kávu, asi dvakrát silnější než obvykle. Nalijeme do džbánu a přidáme skořici, hřebíček a nové koření. Džbán včetně obsahu postavíme alespoň na hodinu do chladničky.
Po ochlazení obsah džbánu nalijeme přes sítko do mixéru. Přidáme smetanu, kostky ledu a cukr. Mixujeme, dokud se přísady nespojí a nezpění. Nalijeme do vychlazených sklenic a posypeme hoblinkami nastrouhané čokolády. Servírujeme s brčkem dřív, než opadne pěna.
kategorie nealko
příprava tepelná příprava
Gin Grog
ingredience
gin 6 cl
voda na dolití
citronová šťáva z 1/2 citronu
cukr 2 lžičky
hřebíček 2 ks
skořice
gin 6 cl
voda na dolití
citronová šťáva z 1/2 citronu
cukr 2 lžičky
hřebíček 2 ks
skořice
postup
Do ohnivzdorné nádoby nalijeme gin a vodu, přidáme citronovou šťávu, cukr, dva hřebíčky a kousek skořice. Ohřejeme k varu a přecedíme do poháru. Ozdobíme plátkem citronu.
Do ohnivzdorné nádoby nalijeme gin a vodu, přidáme citronovou šťávu, cukr, dva hřebíčky a kousek skořice. Ohřejeme k varu a přecedíme do poháru. Ozdobíme plátkem citronu.
kategorie grogs
sklo punčový pohár
příprava tepelná příprava
Hot Milk Punch
postup
Suroviny promícháme a dolijeme horkým mlékem. Podáváme ozdobené sypanou skořicí.
Suroviny promícháme a dolijeme horkým mlékem. Podáváme ozdobené sypanou skořicí.
sklo irish coffee sklenka
příprava tepelná příprava
Jablečný Punč
postup
Víno s kořením ohřejeme a scedíme do sklenky. Dolijeme likér a ozdobíme spirálou z jablečné slupky.
Víno s kořením ohřejeme a scedíme do sklenky. Dolijeme likér a ozdobíme spirálou z jablečné slupky.
sklo irish coffee sklenka
příprava tepelná příprava
Korzár
ingredience
rum světlý 1 l
víno bílé suché 1/2 láhve
pomerančový džus 50 cl
citronová šťáva 25 cl
ananas nakrájený 300 g
vanilka 2 lusky
skořice
muškátový oříšek strouhaný
rum světlý 1 l
víno bílé suché 1/2 láhve
pomerančový džus 50 cl
citronová šťáva 25 cl
ananas nakrájený 300 g
vanilka 2 lusky
skořice
muškátový oříšek strouhaný
postup
Všechny ingredience smícháme v punčové míse a necháme alespoň 4 hodiny odpočívat v chladu. Podáváme v pohárech ozdobených plátky pomeranče a citronu.
Všechny ingredience smícháme v punčové míse a necháme alespoň 4 hodiny odpočívat v chladu. Podáváme v pohárech ozdobených plátky pomeranče a citronu.
kategorie punches
Námořnický Grog
ingredience
rum tuzemský 5 cl
voda 15 cl
citronová šťáva 4 cl
cukr 10 g
hřebíček 2 ks
skořice celá 1 ks
rum tuzemský 5 cl
voda 15 cl
citronová šťáva 4 cl
cukr 10 g
hřebíček 2 ks
skořice celá 1 ks
postup
Do ohnivzdorné nádoby vložíme předepsané suroviny a zahřejeme k varu, ale nevaříme. Nápoj přecedíme do poháru a ozdobíme plátkem citronu.
Do ohnivzdorné nádoby vložíme předepsané suroviny a zahřejeme k varu, ale nevaříme. Nápoj přecedíme do poháru a ozdobíme plátkem citronu.
sklo punčový pohár
příprava tepelná příprava
Psí Krev
postup
Víno s rumem a kořením zahřejeme na bod varu, ale nevaříme. Slijeme do sklenky, podle chuti dosladíme a ozdobíme plátkem citronu.
Víno s rumem a kořením zahřejeme na bod varu, ale nevaříme. Slijeme do sklenky, podle chuti dosladíme a ozdobíme plátkem citronu.
sklo irish coffee sklenka
příprava tepelná příprava