Recepty podle ingrediencí
víno bílé
Počet nalezených nápojů: 15 (1 - 10)
Ananasová Bowle
ingredience
víno bílé 3 l
víno červené 0,7 l
šampaňské 0,7 l
slivovice 5 cl
ananas kompot 1 konzerva
cukr 250 g
víno bílé 3 l
víno červené 0,7 l
šampaňské 0,7 l
slivovice 5 cl
ananas kompot 1 konzerva
cukr 250 g
postup
Ananas rozkrájíme na dvoucentimetrové kousky, dáme do mísy, přelijeme ananasovou šťávou a slivovicí a necháme 2 hodiny v ledničce. Do mísy na bowli dáme cukr, nalijeme litr bílého vína a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme vychlazený ananas, dolijeme bílým i červeným vínem a šampaňským. Ihned podáváme.
Ananas rozkrájíme na dvoucentimetrové kousky, dáme do mísy, přelijeme ananasovou šťávou a slivovicí a necháme 2 hodiny v ledničce. Do mísy na bowli dáme cukr, nalijeme litr bílého vína a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme vychlazený ananas, dolijeme bílým i červeným vínem a šampaňským. Ihned podáváme.
kategorie bowles
Angkorský Punč
ingredience
víno bílé přírodní 7 dcl
třešňovice 3 dcl
ananas kompot 1 velká konzerva
cukr vanilkový 2 sáčky
voda 2 dcl
víno bílé přírodní 7 dcl
třešňovice 3 dcl
ananas kompot 1 velká konzerva
cukr vanilkový 2 sáčky
voda 2 dcl
postup
Ananas nakrájíme na kousky, vložíme do smaltovaného nebo kameninového hrnce, přidáme ananasovou šťávu, víno, vanilkový cukr a sklenku studené vody. Vše uvedeme těsně pod bod varu. Stáhneme z ohně, dolijeme třešňovici a ihned podáváme.
Ananas nakrájíme na kousky, vložíme do smaltovaného nebo kameninového hrnce, přidáme ananasovou šťávu, víno, vanilkový cukr a sklenku studené vody. Vše uvedeme těsně pod bod varu. Stáhneme z ohně, dolijeme třešňovici a ihned podáváme.
kategorie punches
příprava tepelná příprava
Citronová Bowle
postup
Víno nalijeme do teriny (mísy na přípravu bowle). Přidáme cukr, kůru z dokonale očištěných, kartáčkem odrhnutých citronů. Mísu přikryjeme víkem, vložíme do chladničky a nejméně den chladíme. Víno občas zamícháme, aby se cukr dokonale rozpustil. Před podáváním bowli dochutíme citronovou šťávou, zalijeme ji sodovkou a promícháme. Servírujeme naběračkou do sklenek na bowli.
Víno nalijeme do teriny (mísy na přípravu bowle). Přidáme cukr, kůru z dokonale očištěných, kartáčkem odrhnutých citronů. Mísu přikryjeme víkem, vložíme do chladničky a nejméně den chladíme. Víno občas zamícháme, aby se cukr dokonale rozpustil. Před podáváním bowli dochutíme citronovou šťávou, zalijeme ji sodovkou a promícháme. Servírujeme naběračkou do sklenek na bowli.
kategorie bowles
Extension Fizz
ingredience
víno bílé 5 cl
šampaňské na dolití
citronová šťáva 2 cl
pomerančový džus 2 cl
cukrový sirup 1 cl
víno bílé 5 cl
šampaňské na dolití
citronová šťáva 2 cl
pomerančový džus 2 cl
cukrový sirup 1 cl
postup
Šejkr naplníme drceným ledem, přidáme džusy, cukrový sirup, víno a důkladně protřepeme. Přelijeme do sklenky a doplníme šampaňským. Nápoj ozdobíme plátkem citronu a pomeranče.
Šejkr naplníme drceným ledem, přidáme džusy, cukrový sirup, víno a důkladně protřepeme. Přelijeme do sklenky a doplníme šampaňským. Nápoj ozdobíme plátkem citronu a pomeranče.
kategorie fizzes
sklo šampaňský pohár
příprava šejkr
Imperial Crusta
postup
Na sklence vytvoříme cukrovou krustu. Do šejkru vložíme několik kostek ledu, přidáme uvedené ingredience a protřepeme. Přes strainer nalijeme do připravené sklenky. Do nápoje vložíme třešničku a zavěsíme plátek pomeranče.
Na sklence vytvoříme cukrovou krustu. Do šejkru vložíme několik kostek ledu, přidáme uvedené ingredience a protřepeme. Přes strainer nalijeme do připravené sklenky. Do nápoje vložíme třešničku a zavěsíme plátek pomeranče.
kategorie crustas
sklo vinná sklenka
příprava šejkr
Jablečný Punč
postup
Víno s kořením ohřejeme a scedíme do sklenky. Dolijeme likér a ozdobíme spirálou z jablečné slupky.
Víno s kořením ohřejeme a scedíme do sklenky. Dolijeme likér a ozdobíme spirálou z jablečné slupky.
sklo irish coffee sklenka
příprava tepelná příprava
Jahodová Bowle
postup
Do mísy dáme cukr, přilijeme 1 litr vína a mícháme, dokud se cukr úplně nerozpustí. Přidáme jahody a necháme mísu asi hodinu v ledničce. Přilijeme zbytek vína a nakonec vychlazené šampaňské.
Do mísy dáme cukr, přilijeme 1 litr vína a mícháme, dokud se cukr úplně nerozpustí. Přidáme jahody a necháme mísu asi hodinu v ledničce. Přilijeme zbytek vína a nakonec vychlazené šampaňské.
kategorie bowles
Kir
postup
Do vychlazené sklenky nalijeme přes led likér a doplníme suchým bílým vínem. Nápoj ozdobíme řezem citronové kůry.
Do vychlazené sklenky nalijeme přes led likér a doplníme suchým bílým vínem. Nápoj ozdobíme řezem citronové kůry.
sklo vinná sklenka
příprava straight way
Korzár
ingredience
rum světlý 1 l
víno bílé suché 1/2 láhve
pomerančový džus 50 cl
citronová šťáva 25 cl
ananas nakrájený 300 g
vanilka 2 lusky
skořice
muškátový oříšek strouhaný
rum světlý 1 l
víno bílé suché 1/2 láhve
pomerančový džus 50 cl
citronová šťáva 25 cl
ananas nakrájený 300 g
vanilka 2 lusky
skořice
muškátový oříšek strouhaný
postup
Všechny ingredience smícháme v punčové míse a necháme alespoň 4 hodiny odpočívat v chladu. Podáváme v pohárech ozdobených plátky pomeranče a citronu.
Všechny ingredience smícháme v punčové míse a necháme alespoň 4 hodiny odpočívat v chladu. Podáváme v pohárech ozdobených plátky pomeranče a citronu.
kategorie punches
Laura
postup
Do tumbleru dáme několik kostek ledu, nalijeme uvedené ingredience a promícháme. Nápoj ozdobíme třešničkou a plátkem citronu.
Do tumbleru dáme několik kostek ledu, nalijeme uvedené ingredience a promícháme. Nápoj ozdobíme třešničkou a plátkem citronu.
sklo malý tumbler
příprava straight way