Přihlášení

Recepty podle ingrediencí

víno červené

Počet nalezených nápojů: 22 (1 - 10)

Ananasová Bowle

ingredience
víno bílé 3 l
víno červené 0,7 l
šampaňské 0,7 l
slivovice 5 cl
ananas kompot 1 konzerva
cukr 250 g
postup
Ananas rozkrájíme na dvoucentimetrové kousky, dáme do mísy, přelijeme ananasovou šťávou a slivovicí a necháme 2 hodiny v ledničce. Do mísy na bowli dáme cukr, nalijeme litr bílého vína a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme vychlazený ananas, dolijeme bílým i červeným vínem a šampaňským. Ihned podáváme.

kategorie bowles

Burgundský Grog

ingredience
víno červené 8 cl
citronová šťáva z 1/2 citronu
cukr 2 lžičky
hřebíček 2 ks
citronová kůra
postup
Do ohnivzdorné nádoby nalijeme víno, přidáme citronovou šťávu, cukr, dva hřebíčky a kousek citronové kůry. Ohřejeme k varu a přecedíme do poháru. Ozdobíme plátkem citronu.

kategorie grogs
sklo punčový pohár
příprava tepelná příprava

Citronová Bowle

ingredience
víno červené 7 dcl
víno bílé 5 dcl
cukr krystal 8 lžic
citron 2 ks
soda 7 dcl
postup
Víno nalijeme do teriny (mísy na přípravu bowle). Přidáme cukr, kůru z dokonale očištěných, kartáčkem odrhnutých citronů. Mísu přikryjeme víkem, vložíme do chladničky a nejméně den chladíme. Víno občas zamícháme, aby se cukr dokonale rozpustil. Před podáváním bowli dochutíme citronovou šťávou, zalijeme ji sodovkou a promícháme. Servírujeme naběračkou do sklenek na bowli.

kategorie bowles

Claret Cobbler

ingredience
víno červené 15 cl
Maraschino 1 cl
pomerančový džus 1 cl
citronová šťáva 1 cl
postup
Vysokou sklenici naplníme drceným ledem, přidáme uvedené suroviny a promícháme. Doplníme drceným ledem a ozdobíme plátkem pomeranče a citronu.

kategorie cobblers
příprava straight way

Continental Sour

ingredience
Bourbon 5 cl
víno červené 1 střik
citronová šťáva 3 cl
grenadina 2 cl
postup
Všechny suroviny kromě červeného vína protřepeme v šejkru a procedíme do sklenky. Přidáme červené víno a okraj ozdobíme plátkem pomeranče.

sklo vinná sklenka
příprava šejkr

Horký Třešňový Pohár

ingredience
víno červené 5 cl
griotka 5 cl
voda 10 cl
hřebíček 2 ks
citron 1 plátek
postup
Všechny ingredience společně zahřejeme do vytvoření pěny, ale nevaříme. Přecedíme do sklenky a servírujeme.

sklo irish coffee sklenka
příprava tepelná příprava

Jamaica Glow

ingredience
gin 6 cl
víno červené suché 1,5 cl
rum tmavý 1 lžíce
pomerančový džus 1,5 cl
postup
Do šejkru dáme drcený led, přidáme uvedené suroviny a protřepeme. Přes sítko nalijeme do vychlazené koktejlky.

kategorie cocktails
sklo koktejlka
příprava šejkr

Jamaica Glow #2

ingredience
gin 5 cl
víno červené 2 cl
rum světlý 1 cl
pomerančový džus 2 cl
postup
Naplníme šejkr do třetiny ledem, přidáme uvedené ingredience a protřepeme. Přes sítko nalijeme do koktejlky s připravenou cukrovou krustou a dekorujeme plátkem citronu.

kategorie cocktails
sklo koktejlka
příprava šejkr

Lavina

Lavina ingredience
Becherovka 5 cl
víno červené 10 cl
med 2,5 cl
citronová šťáva 2,5 cl
voda 5 cl
tyčinka skořice
postup
Ingredience ve varné nádobě smícháme a ohřejeme na teplotu 50-60 stupňů. Přelijeme do servírovací sklenice a nápoj ozdobíme tyčinkou skořice a plátkem citronu.

příprava tepelná příprava

Lehký Polibek

ingredience
gin 2 cl
Cherry Brandy 2 cl
víno červené 4 cl
limetový džus 2 cl
voda 8 cl
postup
Všechny ingredience promícháme v míchací sklenici, přelijeme do skla. Vložíme roličku skořice a ozdobíme citronovou kůrou.

sklo punčový pohár
příprava míchací sklenice

| 1 | 2 | 3 | Další »