Koktejly
Daniel H. (neregistrovaný) | 19.09.2010 05:47 |
Zdravím.... většinou kolegům barmanům pomáhám, ale ted jsem se ocitl v pasti. Nevíte o nějakém webu, knížkách o čemkoliv kde bych se dozvěděl něco o historii koktejlů?... jak vznikaly ty tzv. Classics, kde byly poprvé namíchané, kým, třeba i v jakém baru :o) nějaké zajímavé příběhy... děkuji :o)) Odpovědět |
mojito (neregistrovaný) | 19.09.2010 12:53 | |
Ahoj o prvnim vzniku cocktailu se zas tak toho moc nevi,ale jedno mozne datum 1732 by tu bylo.Plukovnik britske armady Fr.Negus vytvoril Port Wine Negus - horky miseny napoj,ktery si oblibili navstevnici na dostizich. Ale osobne si myslim,ze misene napoje byly "vynalezeny" uz drive.Kdy- to uz se nedozvi nikdo. Jinak k Cocktails(classic)- o jejich vzniku neni jednotny nazor,je vice vrzi puvodu jejich vzniku.Ale urcite to nebylo "v baru" ty totiz tehdy jeste neexistovaly Odpovědět |
Daniel H. (neregistrovaný) | 19.09.2010 17:12 | |
Děkuji... jako četl jsem něco v knize pana Miksovice ..... ale měl jsem na mysli spíš..třeba manhattan, old fashion, martini dry cocktail atd.. kdy byly poprvé namíchané, kým... kde... a tak :)) kde bych našel informace takhle o cocktailech.. myslím že nestačí když řeknu že třeba High society byl drink namíchán kolem roku 1980 nějakým německým barmanem...:-D tak já jen jestli někdo neví kde bych našel informace o těch nejznámějších třeba 200stech cocktailech :o) kuju :o) Odpovědět |
mojito (neregistrovaný) | 19.09.2010 19:08 | |
aha,uz chapu. No o tech drincich kde vznikly/kdo co ja vim tak samostatna publikace neexistuje.Tak jenom par prikladu co znam : Martini (cocktail)-newyorsky barman Di Taggia v r.1910 Old Fashion-spravne Old Fashioned -USA v Louisville nevi se presne kdy,ale za prohibice (1920-1933)uz byl popularni. Manhattan -napoj byl zrejme poprve namichan v Marylandu(USA) v r 1846 Margarita - americanka Margarita Samesova v r 1948 v mexickem Acapulku jak jsem psal- historie vzniku cocktailu uz se tezko dohledava,chce to si dat praci a projit net,jinak to nevidim.Kdyz budes potrebovat neco vedet tak napis,rad poradim-ovsem jestli to budu vedet :o) Odpovědět |
Daniel H. (neregistrovaný) | 21.09.2010 09:24 | |
Vy jste řízek :-D musím se koukám ještě hodně učit.... do 25 chci vědět všechno :-D děkuju moc... určitě té nabídky využiju a pak se ze mě stane pražský nebeský řízek barman :-D Odpovědět |
mojito (neregistrovaný) | 21.09.2010 11:34 | |
Nemas zac.Ja jsem ve 25 letech o barmanstvi nevedel vubec nic ;-) Odpovědět |
Daniel H. (neregistrovaný) | 21.09.2010 11:52 | |
čekám dovětek že vám je 27 a moje už tak malý sebevědomí hodím z okna :-D Odpovědět |
mojito (neregistrovaný) | 21.09.2010 12:04 | |
Ve 27 letech jsem taky jeste nic nevedel.Ve 28 jsem se o to zacal zajimat a sam se vsemu ucil. Ted o baru vim hodne,mam zkusenosti,ale zase ty prace moc neni,teda aspon pro 40ti letyho řízka Odpovědět |
Daniel H. (neregistrovaný) | 22.09.2010 10:16 | |
Být mi 40 a mít větší znalosti než mám ted?.. jéje... malej bárek tak o kapacitě 60-80 hostů, zaměřený na kvalitu... chceš vodku s pomerančovym džusem?.. tady máš grey goose vodku s čerstvě vymačkanou pomerančovou štávou... :-D pohodovej bar vě stylu Hemingway baru v praze :o)) to já bych hned věděl :-D no je mi 23 a taky mezi námi mám problém narazit na nějaký místo kde bych se úplně profesně nezabil... a na pozici třeba barmanagera ve 23 letech?.. bych musel mít bud známýho majitele nebo spát s majitelkou :-D jakmile je člověku pod 25, 26 tak nemá moc šanci se někam výš dostat... ted to vyzní dost samolibě ale jsem dobrej v tom co dělám.. mám raději učení s ezbožíznalství a práci s čerstvejma surovinama než abych trávil čas házením si s lahvema... ale většina barů ted touží po tom udělat show než aby si najmuli někoho od koho se ten drink dá pít... je to škoda.. :o/ Odpovědět |
mojito (neregistrovaný) | 22.09.2010 11:25 | |
hazeni s lahvema taky neberu a ani se na to nemuzu divat,proste je mi to protivny.Kdyz jsem se byl jednou uchazet o misto barmana tak se me ten manik zeptal,jestli umim triky,hazeni s flaskama.Rekl jsem mu ze ne,a on ze potrebuje nekoho kdo to umi.Rekl jsem mu ze jsem barman a ne zongler z cirkusu.A ze kdyz nabiral kuchare zdali po nich taky chtel treba hazeni s hrncema... No jinak co jsem zazil FB,barmanagery tak to byli typci,kteří se k tomu dostali budto pres znamy nebo u toho majitele predtim delali pingly nebo nevim jak se k tomu mohli dostat,proste lopaty bez nebo jenom s minimalni znalosti o baru.To je ma zkusenost. Jak jsi psal o Hemingway baru,asi myslis La Bod.Del Medio. Jo dobrej podnik a vez,ze kdybych nemusel loni kupovat bejvak v posledni vlne privatizace za tak nehorazny prachy,tak uz svuj barek mam.Nemusel by to byt cocktail bar,stacila by kavarna s michackama-ve svym bych se na kavickach a michackach vyřádil ;-) Odpovědět |
Luby (neregistrovaný) | 11.10.2010 22:45 | |
viz www.koktejly.cz Odpovědět |