Rakouský drink
Metzgemeister (neregistrovaný) | 27.04.2010 19:29 |
Ahoj, téma praktické maturity máme Rakouská kuchyně (+ něco o Mozartovi). Vytáhl jsem si funkci barmana a mám namíchat nějaký long drink (připravovaný v šejkru) aby nějak (jakkoli) tématicky zapadl. Budu vděčný za každou radu, už nevím, kudy kam, prohledal jsem snad všechno. Napadl mě Baltimore Zoo (kvůli pivu, které si Rakušáci a taky Němci tak rádi ředí džusem nebo spritem a taky kvůli červené výsledné barvě - viz rakouská vlajka). Předem děkuji. Odpovědět |
Daniel (neregistrovaný) | 02.05.2010 03:24 | |
Zdravím, tak určitě bych nekombinoval pivo a shaker :o), určo by bylo dobrý taky napsat v jaké že době by se měl drink podávat, jestli za dob mozarta nebo dnes. Dále jestli se to má hodit k jakému jídlu by to mělo být. Napadá mě třeba rakouský národní nápoj Jagatee: je to horký nápoj co se hodí spíš v zimě ke nížce a krbu. Je potřeba 1/4 litru černýho čaje, 1/4 litru červenýho vína, polosladké, 4cl rumu, raději tmavého, rakouskou pálenku obstler, 2 lžíce cukru, 2 ks hřebíčku a celou skořici. Uvaříš čaj, přidáš víno, cukr a koření a něchej to 3-5 minut louhovat. Přidej vše ostatní a ihned podávej. Nic víc rakouskýho nemám :-D ale když budeš kreativní nic nezkazíš drinkem s konakem nebo brandy.. Odpovědět |
Fedora (neregistrovaný) | 15.05.2010 17:26 | |
Ahoj, co tak namiesat nieco z kavoveho likeru, s vajecnym konakom a so slahackou? Alebo calvados so skoricou a vydavat to za strudlovy koktail? Odpovědět |