![míchací sklenice](images/pre_glass.gif) | míchací skleniceV míchací sklenici připravujeme většinou řidší, čiré nápoje. Nejprve předchladíme míchací sklenici ledem, nalijeme do ní potřebné ingredience a promícháme barovou lžičkou. Potom nápoj přes strainer přelijeme do předchlazené sklenky. |
![mixér](images/pre_mixer.gif) | mixérMixér používáme u nápojů obsahujících zmrzlinu, kusové ovoce nebo pro výrobu většího počtu porcí. |
![straight way](images/pre_sw.gif) | straight wayStraight way znamená, že nápoj je připravován přímo ve sklence určené k servírování (většinou s několika kostkami ledu). |
![šejkr](images/pre_shaker.gif) | šejkrŠejkr se používá při přípravě nápojů, které je třeba dokonale promísit nebo silně zchladit. Ingredience spolu s ledem mícháme tak dlouho, dokud se šejkr neorosí. Nikdy nepřidáváme ingredience obsahující oxid uhličitý - hrozí nebezpečí úrazu! |
![tepelná příprava](images/pre_hot.gif) | tepelná přípravaTepelně upravujeme nápoje jako grogy, punče a horká vína. K tomuto účelu používáme například džezvy nebo termodžbány. |