Alkoholové zpravodajství
Počet nalezených zpráv: 538 (141 - 160)Na alkohol si možná brzy připlatíme | 31.07.2006 Milovníci alkoholu zřejmě již brzy budou muset sáhnout hlouběji do kapsy. Půllitr tvrdého alkoholu by mohl být dražší až o čtrnáct korun. |
Se skleničkou whisky za životní prostředí | 26.07.2006 Ekologická whisky začíná dobývat britský trh. Podstata není ovšem v novém receptu, ale v tom, že výrobci používají nové, lehčí lahve, na jejichž výrobu bylo použito méně skla. |
Švédsko zavádí alkoholové zámky | 24.07.2006 Švédové opět skloňují ve všech pádech nový pojem: alkoholový zámek. |
Mladí lidé si spojují alkohol spíše s pozitivními očekáváními | 20.07.2006 Dospívající si spojují alkohol převážně s pozitivními očekáváními. Domnívají se, že po jeho požití budou veselejší, přátelštější a více uvolnění. |
Alkohol v mládí je cestou k závislosti | 19.07.2006 Lidé, kteří začnou s konzumací alkoholu před dosažením čtrnácti let věku, se častěji stávají alkoholiky než ti, kteří začnou pít až po jednadvacátém roce života. |
Prodej irské whiskey Jameson dosáhl 18 milionů litrů | 10.07.2006 Jameson, vedoucí značka irské whiskey na světě, dosáhla poprvé hranice dvou milionů prodaných devítilitrových kartonů, tedy 18 milionů litrů. |
Pivní kvasinky ochucují whisky | 10.07.2006 Kvasinky z výroby piva v adelaidském pivovaru Coopers se exportují do japonského lihovaru Suntory, kde přispívají ke zlepšení chutí a komplexnosti whisky. |
Stock začne prodávat britský gin | 27.06.2006 Plzeňský Stock bude od července výhradním distributorem už osmé světově známé lihoviny. |
Evropští poslanci se hádají o vodku | 27.06.2006 Může se vodka pálit jen z obilí a brambor, anebo i z vinného hroznu, jahod a v podstatě čehokoli? Velký spor mezi výrobci tradiční vodky od břehů Baltského moře a zbytkem Evropské unie se z bruselských kuloárů přesouvá do Evropského parlamentu. |
Pití alkoholu bez kocoviny není zdravé | 26.06.2006 Když řeknete: mé tělo se vyrovnává s otravou alkoholem, bude vás mít okolí asi za pijana. Vy máte přitom normální kocovinu. |
Každoročně zemře vinou podomácku vyráběného alkoholu 42.000 Rusů | 23.06.2006 Pití podomácku páleného alkoholu způsobí ročně smrt 42.000 Rusů. Smutný statistický údaj dnes zveřejnil ruský ministr vnitra Rašid Nurgalijev. |
V Německu na odbyt fotbalové koktejly | 20.06.2006 Přestože se s nynějším horkým německým fotbalovým létem pojí hlavně pivo, chce mnichovský barman Stefan Gabányi spojit s fotbalem i barovou kulturu. |
Irská whisky trumfuje v ČR skotskou i americké bourbony | 13.06.2006 Zatímco v 90. letech zažily v ČR boom skotské whisky a americké bourbony, nyní jsou nejdynamičtější kategorií dovážených lihovin irské whisky. |
Ponesou alkoholické nápoje “Varování ministra zdravotnictví”? | 07.06.2006 Zpráva o alkoholu v Evropě, vzniklá na objednávku Komise, přichází s návrhem, podle nějž by alkoholické nápoje měly nést označení o škodlivých účincích na zdraví spotřebitelů. |
Encyklopedie koktejlů zdarma na CD | 30.05.2006 V nejnovějším čísle časopisu Počítač pro každého 11/2006 najdete plnou verzi multimediální encyklopedie koktejlů Bar & Cocktails. Program obsahuje 200 receptů na přípravu koktejlů a recepty jsou doplněny fotografiemi a videoukázkami. |
Slavné moravské značky alkoholu se vrací | 29.05.2006 Po dlouhých letech, kdy se oblíbené značky Praděd, Jakamarus a whisky Gold Cock a King Barleycorn vytratily z trhu, se nyní zase vrací k zákazníkům. |
Alkohol táhne obilí | 26.05.2006 International Grains Council (IGC) tento týden oznámil, že očekává rekordní světový zájem o obilí. |
Veletrh Víno & Destiláty 2006 se blíží | 11.05.2006 Letos již po deváté pořádá společnost Vego Prag ve dnech 16. – 18. května v prostorách Výstaviště Praha Holešovice mezinárodní gastronomický veletrh Víno & Destiláty 2006. |
10.05.2006 Světový den koktejlů slaví 13.5. barmani po celém světě Nezapomeňte se k nim připojit a namíchejte si kvalitní koktejl nebo navštivte některou z četných akcí (např. Galerie Tesco Ostrava-Třebovice pořádá tento den od 10:00 hod. ochutnávku světových drinků z rukou profesionálů). |
V barech se daří fernetu, vodka dotahuje | 04.05.2006 Když jdou Češi do restaurace na "panáka", nejčastěji si objednají tuzemský rum nebo některý z bylinných likérů - "normální" či citrusový fernet a becherovku. |
« Předchozí | 1 | .. | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | .. | 27 | Další »