Přihlášení

Kvíz

Ověřte si své barmanské znalosti a odpovězte na následujících 10 otázek. Platná je vždy jen jedna odpověď (konec konců víc ani zvolit nemůžete).

1)Kolik druhů rostlin a koření je třeba k výrobě likéru Chartreuse?

23
55
130

2)Co v barmanské mluvě znamená Straight Way?

způsob přípravy drinku přímo v servírovací sklenici
pití na lačno
vypití nápoje na EX

3)Jaký je rozdíl mezi brandy a koňakem?

koňak je vyráběn v jiné oblasti
koňak má větší obsah alkoholu
koňak musí být déle uchováván

4)Likér Triple Sec je ochucen:

citronem
hroznovým vínem
pomerančem

5)Co je to Bowle?

překvašené víno
druh míchaných nápojů
destilát ze švestek

6)Pravý rum se nevyrábí z:

cukru
melasy
cukrové třtiny

7)Která z uvedených sklenek nestojí na nožce:

Old fashioned
koktejlka
koňakovka

8)Co je to krusta?

drcený led
škraloup vzniklý při přípravě teplých míchaných nápojů
okraj sklenky obalený v cukru

9)Degustivy se pijí:

před jídlem
po jídle
během jídla

10)Proč se některé nápoje označují jako soft drinks?

neobsahují alkohol
obsahují smetanu
neobsahují cukr