Podobné míchané nápoje
Shodnost 2 ingrediencí s nápojem Horký Třešňový Pohár
Počet nalezených nápojů: 13 (1 - 10)
Burgundský Grog
ingredience
víno červené 8 cl
citronová šťáva z 1/2 citronu
cukr 2 lžičky
hřebíček 2 ks
citronová kůra
víno červené 8 cl
citronová šťáva z 1/2 citronu
cukr 2 lžičky
hřebíček 2 ks
citronová kůra
postup
Do ohnivzdorné nádoby nalijeme víno, přidáme citronovou šťávu, cukr, dva hřebíčky a kousek citronové kůry. Ohřejeme k varu a přecedíme do poháru. Ozdobíme plátkem citronu.
Do ohnivzdorné nádoby nalijeme víno, přidáme citronovou šťávu, cukr, dva hřebíčky a kousek citronové kůry. Ohřejeme k varu a přecedíme do poháru. Ozdobíme plátkem citronu.
kategorie grogs
sklo punčový pohár
příprava tepelná příprava
Citronová Bowle
postup
Víno nalijeme do teriny (mísy na přípravu bowle). Přidáme cukr, kůru z dokonale očištěných, kartáčkem odrhnutých citronů. Mísu přikryjeme víkem, vložíme do chladničky a nejméně den chladíme. Víno občas zamícháme, aby se cukr dokonale rozpustil. Před podáváním bowli dochutíme citronovou šťávou, zalijeme ji sodovkou a promícháme. Servírujeme naběračkou do sklenek na bowli.
Víno nalijeme do teriny (mísy na přípravu bowle). Přidáme cukr, kůru z dokonale očištěných, kartáčkem odrhnutých citronů. Mísu přikryjeme víkem, vložíme do chladničky a nejméně den chladíme. Víno občas zamícháme, aby se cukr dokonale rozpustil. Před podáváním bowli dochutíme citronovou šťávou, zalijeme ji sodovkou a promícháme. Servírujeme naběračkou do sklenek na bowli.
kategorie bowles
Cognac Grog
ingredience
koňak 6 cl
voda na dolití
citronová šťáva z 1/2 citronu
cukr 2 lžičky
hřebíček 2 ks
skořice
koňak 6 cl
voda na dolití
citronová šťáva z 1/2 citronu
cukr 2 lžičky
hřebíček 2 ks
skořice
postup
Do ohnivzdorné nádoby vložíme předepsané a zahřejeme k varu. Nápoj přecedíme do poháru a ozdobíme plátkem citronu.
Do ohnivzdorné nádoby vložíme předepsané a zahřejeme k varu. Nápoj přecedíme do poháru a ozdobíme plátkem citronu.
kategorie grogs
sklo punčový pohár
příprava tepelná příprava
Gin Grog
ingredience
gin 6 cl
voda na dolití
citronová šťáva z 1/2 citronu
cukr 2 lžičky
hřebíček 2 ks
skořice
gin 6 cl
voda na dolití
citronová šťáva z 1/2 citronu
cukr 2 lžičky
hřebíček 2 ks
skořice
postup
Do ohnivzdorné nádoby nalijeme gin a vodu, přidáme citronovou šťávu, cukr, dva hřebíčky a kousek skořice. Ohřejeme k varu a přecedíme do poháru. Ozdobíme plátkem citronu.
Do ohnivzdorné nádoby nalijeme gin a vodu, přidáme citronovou šťávu, cukr, dva hřebíčky a kousek skořice. Ohřejeme k varu a přecedíme do poháru. Ozdobíme plátkem citronu.
kategorie grogs
sklo punčový pohár
příprava tepelná příprava
Hot Becher Cup
postup
Do předehřátého skleněného šálku nalijeme griotku, likér KV 15, vařící vodu a zamícháme. Přidáme šlehačku a ozdobíme třešničkou a řezem z pomerančové kůry.
Do předehřátého skleněného šálku nalijeme griotku, likér KV 15, vařící vodu a zamícháme. Přidáme šlehačku a ozdobíme třešničkou a řezem z pomerančové kůry.
příprava tepelná příprava
Jardovo Pití
postup
V tumbleru smícháme griotku a minerálku. Přídáme víc kostek ledu a tak cca 2 plátky citronu. Míchátkem na dně sklenice s ním rozmělníme citron. Až budou ve sklenici lítat kousky citronu, pak je správný čas na to, se dobře osvěžit.
V tumbleru smícháme griotku a minerálku. Přídáme víc kostek ledu a tak cca 2 plátky citronu. Míchátkem na dně sklenice s ním rozmělníme citron. Až budou ve sklenici lítat kousky citronu, pak je správný čas na to, se dobře osvěžit.
kategorie fancy drinks
sklo velký tumbler
příprava straight way
Lavina
ingredience
Becherovka 5 cl
víno červené 10 cl
med 2,5 cl
citronová šťáva 2,5 cl
voda 5 cl
tyčinka skořice
Becherovka 5 cl
víno červené 10 cl
med 2,5 cl
citronová šťáva 2,5 cl
voda 5 cl
tyčinka skořice
postup
Ingredience ve varné nádobě smícháme a ohřejeme na teplotu 50-60 stupňů. Přelijeme do servírovací sklenice a nápoj ozdobíme tyčinkou skořice a plátkem citronu.
Ingredience ve varné nádobě smícháme a ohřejeme na teplotu 50-60 stupňů. Přelijeme do servírovací sklenice a nápoj ozdobíme tyčinkou skořice a plátkem citronu.
příprava tepelná příprava
Lehký Polibek
postup
Všechny ingredience promícháme v míchací sklenici, přelijeme do skla. Vložíme roličku skořice a ozdobíme citronovou kůrou.
Všechny ingredience promícháme v míchací sklenici, přelijeme do skla. Vložíme roličku skořice a ozdobíme citronovou kůrou.
sklo punčový pohár
příprava míchací sklenice
Moravský Grog
ingredience
víno červené 4 cl
slivovice 2 cl
rum tuzemský 2 cl
voda horká 10 cl
citronová šťáva 1 cl
cukr 1 lžička
víno červené 4 cl
slivovice 2 cl
rum tuzemský 2 cl
voda horká 10 cl
citronová šťáva 1 cl
cukr 1 lžička
postup
Všechny ingredience kromě vody promícháme v servírovací sklenici. Zalijeme horkou vodou a ozdobíme švestkou.
Všechny ingredience kromě vody promícháme v servírovací sklenici. Zalijeme horkou vodou a ozdobíme švestkou.
sklo punčový pohár
příprava tepelná příprava
Námořnický Grog
ingredience
rum tuzemský 5 cl
voda 15 cl
citronová šťáva 4 cl
cukr 10 g
hřebíček 2 ks
skořice celá 1 ks
rum tuzemský 5 cl
voda 15 cl
citronová šťáva 4 cl
cukr 10 g
hřebíček 2 ks
skořice celá 1 ks
postup
Do ohnivzdorné nádoby vložíme předepsané suroviny a zahřejeme k varu, ale nevaříme. Nápoj přecedíme do poháru a ozdobíme plátkem citronu.
Do ohnivzdorné nádoby vložíme předepsané suroviny a zahřejeme k varu, ale nevaříme. Nápoj přecedíme do poháru a ozdobíme plátkem citronu.
sklo punčový pohár
příprava tepelná příprava