Podobné míchané nápoje
Shodnost 3 ingrediencí s nápojem Whisky Grog
Počet nalezených nápojů: 10 (1 - 10)
Boston Sour
postup
Všechny ingredience spojíme v šejkru, přidáme drcený led a protřepeme. Přecedíme do vychlazené sklenice a ozdobíme plátkem citronu a koktejlovou třešničkou.
Všechny ingredience spojíme v šejkru, přidáme drcený led a protřepeme. Přecedíme do vychlazené sklenice a ozdobíme plátkem citronu a koktejlovou třešničkou.
sklo vinná sklenka
příprava šejkr
Burgundský Grog
ingredience
víno červené 8 cl
citronová šťáva z 1/2 citronu
cukr 2 lžičky
hřebíček 2 ks
citronová kůra
víno červené 8 cl
citronová šťáva z 1/2 citronu
cukr 2 lžičky
hřebíček 2 ks
citronová kůra
postup
Do ohnivzdorné nádoby nalijeme víno, přidáme citronovou šťávu, cukr, dva hřebíčky a kousek citronové kůry. Ohřejeme k varu a přecedíme do poháru. Ozdobíme plátkem citronu.
Do ohnivzdorné nádoby nalijeme víno, přidáme citronovou šťávu, cukr, dva hřebíčky a kousek citronové kůry. Ohřejeme k varu a přecedíme do poháru. Ozdobíme plátkem citronu.
kategorie grogs
sklo punčový pohár
příprava tepelná příprava
Derby Fizz
ingredience
skotská whisky 6 cl
Triple Sec 1 lžička
citronová šťáva 1,5 cl
cukr 1/2 lžičky
vejce
soda na dolití
skotská whisky 6 cl
Triple Sec 1 lžička
citronová šťáva 1,5 cl
cukr 1/2 lžičky
vejce
soda na dolití
postup
Všechny ingredience kromě sody protřepeme s drceným ledem v šejkru. Přes sítko přecedíme do sklenky, doplníme sodou a zamícháme.
Všechny ingredience kromě sody protřepeme s drceným ledem v šejkru. Přes sítko přecedíme do sklenky, doplníme sodou a zamícháme.
kategorie fizzes
sklo malý tumbler
příprava šejkr
Double Standard Sour
postup
Suroviny protřepeme v šejkru s drceným ledem. Přes sítko nalijeme do sklenky a ozdobíme plátkem pomeranče.
Suroviny protřepeme v šejkru s drceným ledem. Přes sítko nalijeme do sklenky a ozdobíme plátkem pomeranče.
sklo vinná sklenka
příprava šejkr
Frappe Café De Paris
ingredience
káva silná 6 dl
skořice 2 ks
hřebíček 4 ks
nové koření 4
smetana 15 cl
cukr podle chuti
káva silná 6 dl
skořice 2 ks
hřebíček 4 ks
nové koření 4
smetana 15 cl
cukr podle chuti
postup
Uvaříme velmi silnou kávu, asi dvakrát silnější než obvykle. Nalijeme do džbánu a přidáme skořici, hřebíček a nové koření. Džbán včetně obsahu postavíme alespoň na hodinu do chladničky.
Po ochlazení obsah džbánu nalijeme přes sítko do mixéru. Přidáme smetanu, kostky ledu a cukr. Mixujeme, dokud se přísady nespojí a nezpění. Nalijeme do vychlazených sklenic a posypeme hoblinkami nastrouhané čokolády. Servírujeme s brčkem dřív, než opadne pěna.
Uvaříme velmi silnou kávu, asi dvakrát silnější než obvykle. Nalijeme do džbánu a přidáme skořici, hřebíček a nové koření. Džbán včetně obsahu postavíme alespoň na hodinu do chladničky.
Po ochlazení obsah džbánu nalijeme přes sítko do mixéru. Přidáme smetanu, kostky ledu a cukr. Mixujeme, dokud se přísady nespojí a nezpění. Nalijeme do vychlazených sklenic a posypeme hoblinkami nastrouhané čokolády. Servírujeme s brčkem dřív, než opadne pěna.
kategorie nealko
příprava tepelná příprava
Imperial Fizz
postup
Všechno kromě sody protřepeme s drceným ledem v šejkru. Přes sítko nalijeme do tumbleru, doplníme led a sodu a zamícháme.
Všechno kromě sody protřepeme s drceným ledem v šejkru. Přes sítko nalijeme do tumbleru, doplníme led a sodu a zamícháme.
kategorie fizzes
sklo velký tumbler
příprava šejkr
Moravský Grog
ingredience
víno červené 4 cl
slivovice 2 cl
rum tuzemský 2 cl
voda horká 10 cl
citronová šťáva 1 cl
cukr 1 lžička
víno červené 4 cl
slivovice 2 cl
rum tuzemský 2 cl
voda horká 10 cl
citronová šťáva 1 cl
cukr 1 lžička
postup
Všechny ingredience kromě vody promícháme v servírovací sklenici. Zalijeme horkou vodou a ozdobíme švestkou.
Všechny ingredience kromě vody promícháme v servírovací sklenici. Zalijeme horkou vodou a ozdobíme švestkou.
sklo punčový pohár
příprava tepelná příprava
New York Sour
postup
Šejkr naplníme drceným ledem, přidáme whisky, citronovou šťávu a cukr a důkladně protřepeme. Přelijeme do Old fashioned sklenky, doplníme vínem a zamícháme. Nápoj ozdobíme plátkem citronu.
Šejkr naplníme drceným ledem, přidáme whisky, citronovou šťávu a cukr a důkladně protřepeme. Přelijeme do Old fashioned sklenky, doplníme vínem a zamícháme. Nápoj ozdobíme plátkem citronu.
sklo old fashioned
příprava šejkr
Seaboard
postup
Do šejkru dáme led, přidáme uvedené suroviny a protřepeme. Přes sítko nalijeme na led do vychlazené sklenky a ozdobíme mátou peprnou.
Do šejkru dáme led, přidáme uvedené suroviny a protřepeme. Přes sítko nalijeme na led do vychlazené sklenky a ozdobíme mátou peprnou.
sklo old fashioned
příprava šejkr
Silvestrovský Punč
ingredience
víno bílé suché 25 cl
víno červené suché 25 cl
vodka 7 cl
voda 25 cl
citronová šťáva 5 cl
cukr 120 g
víno bílé suché 25 cl
víno červené suché 25 cl
vodka 7 cl
voda 25 cl
citronová šťáva 5 cl
cukr 120 g
postup
Vodu, cukr a víno smícháme a zahřejeme k bodu varu, ale nevaříme. Odstavíme, přidáme vodku a citronovou šťávu a slijeme do servírovacích sklenic.
Vodu, cukr a víno smícháme a zahřejeme k bodu varu, ale nevaříme. Odstavíme, přidáme vodku a citronovou šťávu a slijeme do servírovacích sklenic.
kategorie punches
příprava tepelná příprava
Shodnost 4 ingrediencí
Shodnost 2 ingrediencí