Podobné míchané nápoje
Shodnost 2 ingrediencí s nápojem Bjork
Počet nalezených nápojů: 10 (1 - 10)
Ananasová Bowle
ingredience
víno bílé 3 l
víno červené 0,7 l
šampaňské 0,7 l
slivovice 5 cl
ananas kompot 1 konzerva
cukr 250 g
víno bílé 3 l
víno červené 0,7 l
šampaňské 0,7 l
slivovice 5 cl
ananas kompot 1 konzerva
cukr 250 g
postup
Ananas rozkrájíme na dvoucentimetrové kousky, dáme do mísy, přelijeme ananasovou šťávou a slivovicí a necháme 2 hodiny v ledničce. Do mísy na bowli dáme cukr, nalijeme litr bílého vína a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme vychlazený ananas, dolijeme bílým i červeným vínem a šampaňským. Ihned podáváme.
Ananas rozkrájíme na dvoucentimetrové kousky, dáme do mísy, přelijeme ananasovou šťávou a slivovicí a necháme 2 hodiny v ledničce. Do mísy na bowli dáme cukr, nalijeme litr bílého vína a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme vychlazený ananas, dolijeme bílým i červeným vínem a šampaňským. Ihned podáváme.
kategorie bowles
Champagne Cocktail
postup
Na dno poháru vložíme kostku cukr zastříknutou angosturou. Zalijeme brandy a šampaňským. Nápoj ozdobíme plátkem pomeranče a koktejlovou třešničkou.
Na dno poháru vložíme kostku cukr zastříknutou angosturou. Zalijeme brandy a šampaňským. Nápoj ozdobíme plátkem pomeranče a koktejlovou třešničkou.
sklo šampaňský pohár
příprava straight way
Champagne Crusta
ingredience
šampaňské na dolití
Maraschino 3 střiky
Angostura 2 střiky
citronová šťáva 4 cl
cukr 2 lžičky
šampaňské na dolití
Maraschino 3 střiky
Angostura 2 střiky
citronová šťáva 4 cl
cukr 2 lžičky
postup
Na sklence vytvoříme cukrovou krustu. Do šejkru dáme hodně ledu, přidáme citronovou šťávu, cukr, stříkneme maraschino a angosturu a protřepeme.
Nalijeme do předem připravené sklenky, doplníme šampaňským a zamícháme.
Na sklence vytvoříme cukrovou krustu. Do šejkru dáme hodně ledu, přidáme citronovou šťávu, cukr, stříkneme maraschino a angosturu a protřepeme.
Nalijeme do předem připravené sklenky, doplníme šampaňským a zamícháme.
kategorie crustas
sklo vinná sklenka
příprava šejkr
Champagne Julep
postup
Rozdrtíme lístky máty peprné a smícháme je s cukrem. Vložíme na dno poháru a zalijeme napěněným šampaňským. Nápoj ozdobíme snítkou máty.
Rozdrtíme lístky máty peprné a smícháme je s cukrem. Vložíme na dno poháru a zalijeme napěněným šampaňským. Nápoj ozdobíme snítkou máty.
kategorie juleps
sklo šampaňský pohár
příprava straight way
Hot Pants
postup
Na sklenici vytvoříme slanou krustu. V šejkru protřepeme s drceným ledem předepsané ingredience. Přes sítko přecedíme do připravené sklenky.
Na sklenici vytvoříme slanou krustu. V šejkru protřepeme s drceným ledem předepsané ingredience. Přes sítko přecedíme do připravené sklenky.
sklo old fashioned
příprava šejkr
Jahodová Bowle
postup
Do mísy dáme cukr, přilijeme 1 litr vína a mícháme, dokud se cukr úplně nerozpustí. Přidáme jahody a necháme mísu asi hodinu v ledničce. Přilijeme zbytek vína a nakonec vychlazené šampaňské.
Do mísy dáme cukr, přilijeme 1 litr vína a mícháme, dokud se cukr úplně nerozpustí. Přidáme jahody a necháme mísu asi hodinu v ledničce. Přilijeme zbytek vína a nakonec vychlazené šampaňské.
kategorie bowles
Malinová Bowle
postup
Očištěné maliny dáme do mísy, zakapeme slivovicí a zasypeme třetinou cukru. Tento základ dáme na cca 2 hodiny do chladničky. Zbytek cukru promícháme v části vína a nalijeme na maliny. Přidáme zbytek vína a dolijeme šampaňským.
Očištěné maliny dáme do mísy, zakapeme slivovicí a zasypeme třetinou cukru. Tento základ dáme na cca 2 hodiny do chladničky. Zbytek cukru promícháme v části vína a nalijeme na maliny. Přidáme zbytek vína a dolijeme šampaňským.
kategorie bowles
Monte Carlo Highball
ingredience
gin Gordon's Dry 4 cl
mátový likér bezbarvý 1 cl
šampaňské Bollinger na dolití
citronová šťáva z 1/2 citronu
cukr 1 lžička
gin Gordon's Dry 4 cl
mátový likér bezbarvý 1 cl
šampaňské Bollinger na dolití
citronová šťáva z 1/2 citronu
cukr 1 lžička
postup
Do šejkru vložíme uvedené suroviny kromě šampaňského a důkladně protřepeme. Přes sítko nalijeme do tumbleru, přidáme dvě kostky ledu a dolijeme šampaňským.
Do šejkru vložíme uvedené suroviny kromě šampaňského a důkladně protřepeme. Přes sítko nalijeme do tumbleru, přidáme dvě kostky ledu a dolijeme šampaňským.
sklo malý tumbler
příprava šejkr
Nes Cabana
ingredience
tequila stříbrná 4 cl
káva Nescafé Frappé 6 cl
ananasový džus 4 cl
smetana 2 cl
citronová šťáva 1 cl
cukr 1 lžička
tequila stříbrná 4 cl
káva Nescafé Frappé 6 cl
ananasový džus 4 cl
smetana 2 cl
citronová šťáva 1 cl
cukr 1 lžička
postup
Sklo naplníme do 2/3 ledem. Do šejkru vložíme led a všechny ingredience. Důkladně protřepeme a scedíme do předem připraveného poháru. Podáváme se slámkou.
Sklo naplníme do 2/3 ledem. Do šejkru vložíme led a všechny ingredience. Důkladně protřepeme a scedíme do předem připraveného poháru. Podáváme se slámkou.
sklo velký tumbler
příprava šejkr