Podobné míchané nápoje
Shodnost 2 ingrediencí s nápojem Jahodová Bowle
Počet nalezených nápojů: 11 (1 - 10)
Angkorský Punč
ingredience
víno bílé přírodní 7 dcl
třešňovice 3 dcl
ananas kompot 1 velká konzerva
cukr vanilkový 2 sáčky
voda 2 dcl
víno bílé přírodní 7 dcl
třešňovice 3 dcl
ananas kompot 1 velká konzerva
cukr vanilkový 2 sáčky
voda 2 dcl
postup
Ananas nakrájíme na kousky, vložíme do smaltovaného nebo kameninového hrnce, přidáme ananasovou šťávu, víno, vanilkový cukr a sklenku studené vody. Vše uvedeme těsně pod bod varu. Stáhneme z ohně, dolijeme třešňovici a ihned podáváme.
Ananas nakrájíme na kousky, vložíme do smaltovaného nebo kameninového hrnce, přidáme ananasovou šťávu, víno, vanilkový cukr a sklenku studené vody. Vše uvedeme těsně pod bod varu. Stáhneme z ohně, dolijeme třešňovici a ihned podáváme.
kategorie punches
příprava tepelná příprava
Bjork
postup
Do šampaňského poháru dáme 1 kostku cukru, přelijeme ji tequilou a dolijeme sektem.
Do šampaňského poháru dáme 1 kostku cukru, přelijeme ji tequilou a dolijeme sektem.
sklo šampaňský pohár
příprava straight way
Champagne Cocktail
postup
Na dno poháru vložíme kostku cukr zastříknutou angosturou. Zalijeme brandy a šampaňským. Nápoj ozdobíme plátkem pomeranče a koktejlovou třešničkou.
Na dno poháru vložíme kostku cukr zastříknutou angosturou. Zalijeme brandy a šampaňským. Nápoj ozdobíme plátkem pomeranče a koktejlovou třešničkou.
sklo šampaňský pohár
příprava straight way
Champagne Crusta
ingredience
šampaňské na dolití
Maraschino 3 střiky
Angostura 2 střiky
citronová šťáva 4 cl
cukr 2 lžičky
šampaňské na dolití
Maraschino 3 střiky
Angostura 2 střiky
citronová šťáva 4 cl
cukr 2 lžičky
postup
Na sklence vytvoříme cukrovou krustu. Do šejkru dáme hodně ledu, přidáme citronovou šťávu, cukr, stříkneme maraschino a angosturu a protřepeme.
Nalijeme do předem připravené sklenky, doplníme šampaňským a zamícháme.
Na sklence vytvoříme cukrovou krustu. Do šejkru dáme hodně ledu, přidáme citronovou šťávu, cukr, stříkneme maraschino a angosturu a protřepeme.
Nalijeme do předem připravené sklenky, doplníme šampaňským a zamícháme.
kategorie crustas
sklo vinná sklenka
příprava šejkr
Champagne Julep
postup
Rozdrtíme lístky máty peprné a smícháme je s cukrem. Vložíme na dno poháru a zalijeme napěněným šampaňským. Nápoj ozdobíme snítkou máty.
Rozdrtíme lístky máty peprné a smícháme je s cukrem. Vložíme na dno poháru a zalijeme napěněným šampaňským. Nápoj ozdobíme snítkou máty.
kategorie juleps
sklo šampaňský pohár
příprava straight way
Citronová Bowle
postup
Víno nalijeme do teriny (mísy na přípravu bowle). Přidáme cukr, kůru z dokonale očištěných, kartáčkem odrhnutých citronů. Mísu přikryjeme víkem, vložíme do chladničky a nejméně den chladíme. Víno občas zamícháme, aby se cukr dokonale rozpustil. Před podáváním bowli dochutíme citronovou šťávou, zalijeme ji sodovkou a promícháme. Servírujeme naběračkou do sklenek na bowli.
Víno nalijeme do teriny (mísy na přípravu bowle). Přidáme cukr, kůru z dokonale očištěných, kartáčkem odrhnutých citronů. Mísu přikryjeme víkem, vložíme do chladničky a nejméně den chladíme. Víno občas zamícháme, aby se cukr dokonale rozpustil. Před podáváním bowli dochutíme citronovou šťávou, zalijeme ji sodovkou a promícháme. Servírujeme naběračkou do sklenek na bowli.
kategorie bowles
Extension Fizz
ingredience
víno bílé 5 cl
šampaňské na dolití
citronová šťáva 2 cl
pomerančový džus 2 cl
cukrový sirup 1 cl
víno bílé 5 cl
šampaňské na dolití
citronová šťáva 2 cl
pomerančový džus 2 cl
cukrový sirup 1 cl
postup
Šejkr naplníme drceným ledem, přidáme džusy, cukrový sirup, víno a důkladně protřepeme. Přelijeme do sklenky a doplníme šampaňským. Nápoj ozdobíme plátkem citronu a pomeranče.
Šejkr naplníme drceným ledem, přidáme džusy, cukrový sirup, víno a důkladně protřepeme. Přelijeme do sklenky a doplníme šampaňským. Nápoj ozdobíme plátkem citronu a pomeranče.
kategorie fizzes
sklo šampaňský pohár
příprava šejkr
Monte Carlo Highball
ingredience
gin Gordon's Dry 4 cl
mátový likér bezbarvý 1 cl
šampaňské Bollinger na dolití
citronová šťáva z 1/2 citronu
cukr 1 lžička
gin Gordon's Dry 4 cl
mátový likér bezbarvý 1 cl
šampaňské Bollinger na dolití
citronová šťáva z 1/2 citronu
cukr 1 lžička
postup
Do šejkru vložíme uvedené suroviny kromě šampaňského a důkladně protřepeme. Přes sítko nalijeme do tumbleru, přidáme dvě kostky ledu a dolijeme šampaňským.
Do šejkru vložíme uvedené suroviny kromě šampaňského a důkladně protřepeme. Přes sítko nalijeme do tumbleru, přidáme dvě kostky ledu a dolijeme šampaňským.
sklo malý tumbler
příprava šejkr
Silvestrovský Punč
ingredience
víno bílé suché 25 cl
víno červené suché 25 cl
vodka 7 cl
voda 25 cl
citronová šťáva 5 cl
cukr 120 g
víno bílé suché 25 cl
víno červené suché 25 cl
vodka 7 cl
voda 25 cl
citronová šťáva 5 cl
cukr 120 g
postup
Vodu, cukr a víno smícháme a zahřejeme k bodu varu, ale nevaříme. Odstavíme, přidáme vodku a citronovou šťávu a slijeme do servírovacích sklenic.
Vodu, cukr a víno smícháme a zahřejeme k bodu varu, ale nevaříme. Odstavíme, přidáme vodku a citronovou šťávu a slijeme do servírovacích sklenic.
kategorie punches
příprava tepelná příprava
Spritzer Highball
postup
Do tumbleru dáme několik kostek ledu, vychlazené víno a šampaňské. Nápoj dokončíme sodovkou a ozdobíme citronovou spirálou.
Do tumbleru dáme několik kostek ledu, vychlazené víno a šampaňské. Nápoj dokončíme sodovkou a ozdobíme citronovou spirálou.
kategorie high balls
sklo velký tumbler
příprava straight way