Přihlášení

CAIPIRINHA A CAIPIROSKA

Luciette (neregistrovaný)20.05.2009 16:09
MŮŽETE MI PROSÍM NĚKDO PORADIT,JAK SE DĚLAJÍ TYTO 2 MÍCHANÉ NÁPOJE? ZÍTRA DĚLÁM BARMANSKÉ ZKOUŠKY,JSEM TEPRVE ZAČÁTEČNÍK,NA STŘEDNÍ ŠKOLE,ALE NA ZÍTRA TO NUTNĚ POTŘEBUJI. DĚKUJI

Odpovědět

mojito (neregistrovaný)20.05.2009 18:47
Caipirinha >
v nizsim tumbleru,treba whiskovce vydrtis cca 2 lzicky trt.cukru a pul limety nakrajene na vetsi kostky.Pridas drc.led po okraj a zalijes Cachacou-(panak 4-5 cl).Poradne promichas bar.lzickou a dovrsis drc.ledem.Vlozis 2 brcka a je hotovo.
Caipiroshka/Caipivodka se dela uplne stejne,akorat nedevas Cachacu,ale vodku.Tot vse

Odpovědět

holkoun25.05.2009 02:27
jeste doplnim, ze vyborny jsou ovocny varianty - napr. pouzit marmeladu nebo pyre.

Odpovědět
ROBIN (neregistrovaný)26.05.2009 16:07
OVOCNA VARIACE SE NEDELA Z MARMELADY BOHA JEHO PROSIM VAS.MAX TAK Z PYRE,ALE I TO JE BRANO JEN JAKO NAHRAZKA

Odpovědět
holkoun26.05.2009 23:26
ale a procpak?

samozrejme idealni je cerstvy ovoce...ale to pak muzeme mluvit o tom, ze nebudem pouzivat dzusy a budeme si delat jen a pouze fresh z vymackanyho ovoce...

Odpovědět
holkoun26.05.2009 23:28
jinak pokud je cerstvy ovoce, delat z cerstvyho ovoce...ale mej v zime treba boruvky ze:-)

Odpovědět
ROBIN (neregistrovaný)27.05.2009 03:06
A PROCPAK BYSTE NEDELAL DZUSY Z CERSTVEHO OVOCE-MINIMALNE Z POMERANCU?OSTATNI NAHRADI KVALITNI ZNACKA,ALE RADIT,ZE OVOCNE VARIANTY CEHOKOLI SE MA VYROBET Z MARMELADY.......???..........
RECEPTAR PRIMA NAPADU NECHA POZDRAVOVAT
RESENI JE NASNADE - NEMATE-LI PRISLUSNE OVOCE,TAK TO PROSTE NEDELEJTE.

Odpovědět
holkoun27.05.2009 09:33
Protoze kdyz chces udelat 5 koktejlu napr. s pomerančovym dzusem, tak si muzes vymackat tak 5 kilo pomerancu:-)A to snaduznas moc nejde - to bys pak za beznej koktejl neplatil 80-100kc ale tak 250-300, takze pouziti dzusu v koktejlech je bezna praxe. To bys pak uz nemohl pouzit ani ovocny likery nebo sirupy, coz je chemie slusna sama o sobe a to uz mi prijde marmelada jako lepsi alternativa.

Stejne tak je tedy bezna praxe pouziti marmelad nebo pyre pro ovocny varianty drinku. Tim ovsem proboha netvrdim, ze pokud mas cerstvy ovoce, at tam cpes za kazdou cenu dzem...ja obecne pouzivam nejcasteji kombinaci pyre + ovoce, protoze me osobne to prijde nejchutnejsi (a kdyz neni ovoce, tak pyre), ale napr. u caipirinhi/caipirissimi/caipirosky pouzivam casto i marmelady (nemam v zime napr. boruvkovy nebo rybizovy pyre a mrazeny zasoby dosly)

Je to moznost, jak delat ovocny varianty, ty nejses jeji zastance, ja ano - me kazdopadne varianta s marmeladou (nejlepe domaci, nebo naka kvalitni znacka - Schwartau nebo Movenpick) chutna, nemluve o tom ze je marmelada ovocny vyrobek a ty chemie tam zas tolik neni (kor kdyz se kouknu na sirupy apod.)

P.S. a nekric porad:-) (CAPSLOCK)

Odpovědět
ROBIN (neregistrovaný)28.05.2009 01:49
JE JEDNO KOLIK JICH DELAS -1,NEBO 5,JUICE(STAVA Z OVOCE/ZELENINY) POUZITY DO MICHACEK SE MYSLI FRESH-ALESPON TEN POMERANC,A O CENE DRINKU NEMA CENU DISKUTOVAT -TO JE VEC RELATIVNI A KVALITNI BALENE NEJSOU O TOLIK LEVNEJSI NEZ SAMOTNY FRESH,MIMOCHODEM.VYSLEDNY EFEKT JE NESROVNATELNY.PS: ANI Z OVOCNYCH SIRUPU/LIKERU SE NEDELA OVOCNA VARIANTA..

Odpovědět
holkoun28.05.2009 08:06
s tema sirupama, likerama jsem nemyslel Caipi...ale obecne....

jak rikam pouzivam prevazne fresh, ale pouzivam normalne i dzusy..zejmena do drinku kde toho davas kolem 1,5dcl.... nemas proste sanci davat vsude fresh. Uz te vidim, jak davas misto brusinky vsude fresh....ten rozdil je treba zrovna v tomhle pripade dramatickej...a nekric porad:-)

Odpovědět
ROBIN (neregistrovaný)28.05.2009 18:03
NEVIM JAK JSTE PRISEL NA NEJAKE KRICENI,VELKA PISMENA POUZIVAM UZ PAR LET.
MIMOCHODEM,PSAL JSEM O POMERANCI CO SE TYCE FRESE,NE O BRUSINKACH ATD-NEJSTE POZORNY,BOHUZEL.A S LIKERY/SIRUPY JE TO JEDNODUCHE,TEZKO SI NEKDO BUDE PRIPRAVOVAT A "VARIT" LIKERY...MIMOTO SIRUPU SE DO DRINKU DAVA VELMI MALO CO SE TYCE MNOZSTVI.NEVIM JESTLI MATE VUBEC NEJAKOU BARMANSKOU PRUPRAVU,ALE NEMEL BYSTE NA BAR.WEBU HLASAT,ZE KLASICKE OVOCNE VARIACE SE PRIPRAVUJI Z MARMELADY,KRISTOVA NOHO.MA NA TO NEKDO JINY NAZOR NEZ JA???( V DUCHU SE MODLIM,ABY MOC TAKOVYCHTO NAZORU PRILIS NEBYLO)

Odpovědět
casablanca (neregistrovaný)31.05.2009 16:53
myslim ze to nepotrebuje dalsi komentar..marmelada a jiny nahrazky do slusnyho baru nepatri

Odpovědět
holkoun31.05.2009 21:04
to casablanca: aby nedoslo k mylce... take preferuji co nejvice "absolut nature" - tedy prirody.... na druhou stranu jak pisu: napr. marmelada je rozhodne mene nahrazka nez napr. ovocne likery nebo sirupy - je to z velke casti slozene z prirodnich slozek...tak o jakych nahrazkach je rec?

P.S. kazdopadne diky za diskusi:-)

Odpovědět
casablanca (neregistrovaný)01.06.2009 02:36
Sirupy taky pouzivam,ale jen jako prichut-samozrejme.Byla tady rec o necem jinem-o ovocnych variantach caipi...atd. To je preci obrovsky rozdil

Odpovědět
holkoun03.06.2009 23:12
no nejak porad nevim argumenty proti marmelade... jen proste u vas mixologu puristu proste slysim - tohle "NE" - ale proc?

mimochodem originalni caipirinha, tak jak mi ji parkrat upletli samotni brazilci je pro me absolutne nepozivatelna...

Odpovědět
holkoun31.05.2009 21:08
to casablanca: aby nedoslo k mylce... take preferuji co nejvice "absolut nature" - tedy prirody.... na druhou stranu jak pisu: napr. marmelada je rozhodne mene nahrazka nez napr. ovocne likery nebo sirupy - je to z velke casti slozene z prirodnich slozek...tak o jakych nahrazkach je rec?

P.S. kazdopadne diky za diskusi:-)

Odpovědět
ecm (neregistrovaný)03.06.2009 20:16
A jak se dela breakfest martini?

Odpovědět
holkoun04.06.2009 18:29
Do sejkru das s ledem:
5 cl ginu
1,5 cl cointreau
1,5 cl citron stavy - fresh
1 cajovou lzicku marmelady - (original je pomerancova, ale muzes vyzkouset i jinou). Tu jeste pred sejkrovanim muzes trochu promichat s dalsimi ingrediencemi jak to tady sam autor ukazuje:
http://www.salvatore-calabrese.co.uk/breakfastVideo.html?videoPath=breakfast.flv&imagePath=home3.jpg&height=295&width=480&keepThis=true&TB_iframe=true&height=297&width=485

- prosejkrujes a precedis do sklenice (V-shape/koktejlka)
- zastriknes pomerancovou kurou a muzes ozdobit pomerancovou spiralou

Odpovědět
Perda10.06.2009 15:42
Absolut vodka raspberry 4cl
Martini dry zástřik
Malinová marmeláda 7gr (1 lžička)

Do míchací sklenice dát led, vodku a marmeládu a pořádné protřepat v šejkru. Vychlazenou sklenici V-shape zastříknout Martini Dry a přes dvojité sítko nalít ze šejkru. Ozdobit malinou a hotovo. :-) Pro ostřejší variantu použít čistou Absolutku.

Odpovědět
holkoun10.06.2009 20:13
mas pro to nazev? treba Raspbertini:-)

Odpovědět
Perda18.06.2009 11:56
Na kurzu tomu říkali Absolut Raspberry Breakfast Martini :-D

Odpovědět
holkoun18.06.2009 22:07
jojo snidanove martini, ze by "Namichej a ochutnej"?:-)

Odpovědět
holkoun31.05.2009 21:01
vypnuty capslock patri k tzv. netiquete (tedy slusnemu chovani na internetu) - /to je to kriceni/, to ze je pouzivate xxx let je uplne irelevantni.


No nevim kdo necte pozorne, co se tyce freshe, ja mluvil o dzusech obecne....kdyz nemam ovoce, musim pouzit dzus...pomeranc jste zminil konkretne vy ...nevim jaky je rozdil v pouziti dzusu brusinkoveho a pomerancoveho... nemam ovoce - pouziju dzus...v pripade ze jste tvrdym zastancem freshe, nemuzete rozlisovat zda jde o pomeranc nebo o jakykoliv jine ovoce...takze fresh pouzivate porad, nebo vase argumentace ohledne jejich pouziti, ma trosku trhliny nemyslite?

ano urcitou barmanskou prupravu mam, nicmene venuji se tomu jako konicku...

co se tyce pouziti marmelad - nevim, kde zijete - ale je to naprosto bezna soucast pouzivana v moderni mixologii... at se vam to libi nebo ne...na to staci pouzit google, nebo se poptat napr. u proverenych barmanu jako jsou panove Tretter nebo Uhlir...

dal nema smysl tuhle diskusi rozvijet.. napsal jste svuj nazor, ja svuj...necht kazdy, at si zvoli, co uzna za vhodne...

Odpovědět
ROBIN (neregistrovaný)03.06.2009 02:21
JSEM SLUSNY,NIKOHO NEURAZIM,NEPISU SPROSTE,ATD.ALE PROSTE SE MI LIP PISE VE VELKYCH PISMENECH.MAM SVE PADNE DUVODY..ALE TOHLE NENI SNAD VECI DISKUZE.
TAKZE K TEMATU..POUZITI CERSTVE POMER.STAVY U MICHACEK JE BEZNY A HLAVNE KAZDEMU DOSTUPNY STANDART-UDELEJTE SI TREBA OBYCEJNY SCREW DRIVER Z FRESE A DRUHY SCR.DR. Z "NEFRESE"(DZUSU KTERY POUZIVATE)-TO JE PROSTE NESKUTECNY A NEODDISKUTOVATELNY ROZDIL..POUZITI DALSICH DRUHU CERSTVYCH STAV(JAKO RYBIZ...ATD)JE OPROTI LEHCE DOSTUPNYM A RELATIVNE LEVNYM POMERANCUM( 1 DCL.PORIDITE ZA CCA 1O-15KČ) UZ NADSTANDART-S TIM SE NEPOCITA A JE TO PROSTE NAVIC NEREALIZOVATELNE-OVSEM ZA POUZITI KVALITNI ZNACKY ZAJISTE.
A CO SE TYCE TOHO KDE ZIJU : NO JA SE TIM ZIVIM,CILI ZIJU V REALITE A MAM SVOU PRACI RAD.PAN UHLIR A PAN TRETTER DELAJI OVOCNE VARIANTY MICHACEK(CAIPIRINHA,DAIQUIRI,ATD) V BARU PRO ZAKAZNIKY,NEBO NA KURZECH???MNO,AT SI MARMELADY POUZIVA KDO CHCE,JA TO ZCELA URCITE NEBUDU,CTIM PROSTE JAKESI ZAKONY BARMANSTVI..

Odpovědět
holkoun03.06.2009 22:59
Ja nic nerikam - jen jsem vysvetloval pojem "kriceni" v psanem textu:-) ale fakt proste je, ze v kapitalkach se proste hur cte

Ale vzdyt o freshi nediskutujem - uz jsem nekolikrat napsal i v tomhle vlakne ze preferuju "absolut nature" - takze kdyz je mozny a dostupny fresh - tak fresh protoze je to proste "neoddiskutovatelny rozdil".. takze tam si myslim, ze se nijak nerozporujeme...

Ad marmelady - vsak ja jsem to pouzil jako priklad, ktery si kazdy muze udelat treba doma... at si to vyzkousi a posoudi zda jim to sedi ci ne, necekal jsem ze z "napr. marmelady" vznikne. takovej flame:-) osobne neznam ani nepsane ani psane pravidlo ze "marmelada ne" a navic nejsem purista (mimochodem kdyby byli vsichni ortodoxni puriste, tak doted jezdime maximalne na koni)...sam jsem mel moznost vyzkouset si x ruznych variant v x ruznych drincich - a proste je to (pro me) dobry no

Odpovědět
ROBIN (neregistrovaný)07.06.2009 21:19
KAZDOPADNE...POKUD DOTYCNY NEMA POTREBNE SUROVINY...ALE KAZDOPADNE NAPSAL JSTE TO DOST NESTASTNE-ROVNOU S MARMELADOU-BEZ PREDCHOZIHO UPOZORNENI(A TO JE DOST ZASADNI,PAK AT SI TAM DA TREBA POVIDLA KDYZ UZNA ZA VHODNE)...
JAK JE VIDNO,ZACINA SE TO TU ROZJIZDET PO PRECTENI DISKUZI...
NIC PROTI NIKOMU,ALE DISKUTUJETE TROSKU NESTASTNE,HOLKOUNE.TROSKU SKROMNOSTI A TAKTU..JINAK NESKONALY DIK,ZE JSTE MI NAKONEC DOVOLIL PSAT V.PISMENY

Odpovědět
holkoun09.06.2009 19:07
v cem diskutuju nestastne? Ja jsem tu "nabidl" marmeladu...a vy jste se na me sesypali jako mouchy na.. vite co:-)

je to vase vec, jak si pisete, jen je to vuci ctenarum trosku neohleduplny...jinymi slovy: spatne se to cte...

Odpovědět
holkoun09.06.2009 19:58
A taky nevim, v cem nejsem skromny nebo taktni - to tu nejsem jen na jednoho jedineho cloveka,ktery se stavi do role brouka Pytlika (aneb "vsechno vim vsechno znam a jediny mozny je jen to, co rikam ja") a to diky jeho utokum, ktery si zacal, coz lze btw lehce dohledat

Odpovědět
cocktails (neregistrovaný)02.05.2010 19:28
jde videt ze si jeste zacatecnik az budes mit nakou praxi zjistis ze kupovat napriklad celorocne dnes uz jahody je dost nakladna polozka aice to je cerstvy ale jahody ze skleniku trhany jeste nezraly pac pri dovazeni zcervenaj nejenze jsou ochuzeny o kvalitu vuni aroma stavnatost ale jsou silene predrazeny na to jak sou mizerny

Odpovědět
sunny24 (neregistrovaný)28.05.2009 20:33
marmelada.............. :o)
upssssssss............. :o)

Odpovědět
holkoun31.05.2009 22:18
no marmelady pouziva napr. Salvatore Calabrese.. a to je nekdo mezi mixology...:-)

Odpovědět
mojito (neregistrovaný)01.06.2009 19:17
holkoune,prestan uz nas bombardovat s tema pohadkama o zazracne marmelade.Nejses schopny pochopit,kdyz jsem ti v diskuzi shaker,Mojito atd vyvracel ty tvy komicky teze o "lepsim"sejkrovanem Mojitu,nedokazes ani uznat to,ze u lehce misitelnych ingredienci je šumák,jestli to sejkrujes 5 sekund,nebo mixééérujes 1 minutu.V diskuzi o bile pani jsem psal,ze prapuvodni verze byla s bilym mentol.likerem-to jsi samozrejme taky dementoval,aniz bys o tom nekdy neco cetl.Ty jsi jen takybarman,a jeste k tomu jenom hádavý teoretik.Kdyz s tebou nekdo tezce nesouhlasí,tak je u tebe jen hlupak a nejaky machírek.Porad se ohanis ze to ci ono rikal kdejaky barman,z toho si tady nikdo na zadek nesedne.Nejsi schopny zapojit svuj vlastni mozek.Venuj se tomu cemu aspon trosku rozumis a neztrapnuj se jeste vic na tomhle barmanskym webu,ty zazracna marmelado.Barmanem se clovek nestane pouhym absolvovanim barmanskeho kurzu.

Odpovědět
holkoun03.06.2009 22:52
Mojito mam vytahnout tvoje legracni pripominky napr. o hvezdnych kvalitach key rumu? Takovejch pripadu bych nasel vice (ono slavne galiano je jen nejnovejsim pripadem)

A jinak velky mistre, ukaz mi jeden jedinej pripad, kdy jsem ja oznacil nekoho za hlupaka a machyrka. Ono se da lehce vyhledat, kdy si presel z diskuse vuci me, do tohohle konfliktniho tonum takze prestan placat ty totalni nesmysly a podsouvat nekomu svoje domnenky. No a na ten mozek - to snad ani nejde reagovat - to bych moh napsat, at se naucis pravopis apod blbosti ale tim bych se snizil na tvuj styl...

pro me je pan Barman nekdo jako tretter uhlir nebo Calabrese (mimojine jeden z prukopniku pouzivani marmelad v koktejlech). Jestli nejsi schopny diskutovat na diskusi a jen napadas kohokoliv s jinym nazorem, tak na diskusi nepis. To ze se ty prohlasujes za odbornika, taky neznamena ze jim ses /to je argument z tvyho chlivku/

Odpovědět
mojito (neregistrovaný)04.06.2009 01:53
Ty opet nezklames :o))) ....moje pripominky o hvezdnych kvalitach Key rumu???Ty jsi se snad zblaznil?
Jo,to Galliano klidne vytahni,jak pises.Anyz tam je,jak jsem psal,ale tot vse.Ona to opravdu neni typicka anyzovka,a to se muzes snazit sebevic :o)
Prestan pojidat uz ty zazracny marmelady a la Calabrese a precti si po sobe ty hrubky,kdyz uz upozornujes na pravopis.
Spravne : Mojito(carka)mam vytahnout.....o hvezdnych kvalitach Key(velke"K")rumu?.....(ono slavne Galliano(velke"G"+ dve el)...konfliktniho tonum(carka)takze.....to bych moh(ma byt "ch",co je to za slovo "moh???)....jako Tretter(velke"T")(carka)Uhlir(velke"U")(carka)nebo Calabrese(tam uz mas kupodivu spravne velke"C")......To(carka)ze se prohlasujes za odbornika(proc carka?)...ze jim ses(ses-co je to za slovo?)Ani bych ti to sem nepsal,ja jenom,ze ucis ten"pravopis" :o))) Samozrejme,preklepnu se treba nekde,casto pisu po 12h smene a profesor gramatiky taky nejsem,ale s cestinou problemek nemam..takze klidek.
Ja na rozdil od tebe totiz neco umim,sve nazory mam podlozeny dlouholetou praxi.Je hezky,ze jsi neco precetl o michanych napojich,ale to proste nestaci,je to malo.Nemuzes proste jenom sdelovat nazory jinych,s tim tady asi bych rekl-neuspejes.

Odpovědět
holkoun04.06.2009 18:06
ty si komik - napsat "moch" a jeste s tim argumentovat (kvuli tobe fakt nebudu psat "moh´"... a pry "napsat "ses" co je to za slovo":-) precti si neco o pravidlech prosim te...btw me je tvoje praxe volna, ja mam o tobe celkem jasno:-)

Odpovědět
holkoun04.06.2009 18:11
a taky sem vytah gramatiku na tebe protoze si lojza a furt me cpes at pouzivam mozek - napr. machirek, a ted dalsi "moch" , "ses" ze neni spravne...atd. diakritiku ani velky maly pismena neresim...ale tvrdy mekky ve slovech h ch k r d t n, celkem jo

Odpovědět
mojito (neregistrovaný)09.06.2009 03:33
...no tak kdyz uz si nevis rady a zacnes prudit nekoho s gramatikou a tu kritiku napises s asi patnacti hrubkama...se nediv :o)))
Taku toho jsem se aspon zasmal,jinakm bych to snad ani nepsal ;-)

Odpovědět
holkoun09.06.2009 19:12
tak mi je napis:-) a vynech diakritiku a velky a maly pismena.. ty v diskusi fakt neresim

jinak pro tvy info... "Ses" je dokonce gramaticky spravne (nejen v obecny cestine) - kdezto slovo "jses" neexistuje, to jen tak na okraj:-)

Odpovědět
mojito (neregistrovaný)05.06.2009 02:51
nazdarek komiku po 2.
moch jsem napsal ze srandy,mas asi trosku dlouhy vedeni..
nepise se moh,ale mohl
nepise se "ses"ale"jsi",max.tak "jses"dle slangu.
Je mi opravdu jedno,jestli ti je ma praxe volna,jsi jenom pseudobarman,navic jen a pouze teoretik.Neplet se tam,kde nejsi doma a ztrapnujes se ;-)

Odpovědět
mojito (neregistrovaný)05.06.2009 02:54
ty tady poucujes o pravopise-precti si po sobe hned 1.vetu(nepise se ty si komik,ale ty jsi komik)..jezis,ty jsi pseudogramatik :o)))

Odpovědět
holkoun04.06.2009 18:18
a nikde netvrdim ze je galliano typicka anyzovka - to byla diskuse na urovni modre a modrejsi.. to jsem tady uved, kdyz si nekomu vtipne navrhnul bananovy liker

Odpovědět
mojito (neregistrovaný)09.06.2009 03:13
...ze jsi netvrdil o Gallianu,ze je to typicka anyzovka???Tak tohle jsi napsal :
..."no tak Galliano je anyzovka jak vysita (plus dalsi bylinky)"
...aaaha :o)))
a s tim banan.likerem jsem to vysvetloval uz asi 3 krat,zase nepochopil.Cili polopate : banan.liker "v nejkrajnejsim pripade" jak jsem psal neznamena oklamani chutovych bunek..Je to neco jako obmena vodky za Cachacu (Caipiroshka/Caipirinha)-taky jsem ve vlakne napsal,ze je treba zmenit nazev,staci pozorne cist :o)

Odpovědět
holkoun09.06.2009 19:15
ano, vim co jsem napsal... ale kde vidis "typicka anyzovka"?:-)... napsal jsem ze je to anyzovka, protoze to tak prostej je:-) plus dalsich x bylinek a vanila (presny slozeni ja neznam a ty taky ne:-)

Odpovědět
holkoun03.06.2009 22:53
o moje ztrapnovani nemej peci, do toho ti je tak leda nic....

Odpovědět
holkoun03.06.2009 23:08
mimochodem, kde ja jsem s tebou diskutoval o bily pani? to ze puvodni bila pani obsahovala mentolovej liker vim celkem dobre a to ze to bylo za par let samotnym autorem nahrazeny ginem taky. to se doctes prakticky v kazdy knizce o koktejlech nebo kdyz pouzijes google s heslem "White lady". To ze si se zasek u koktejlu ktery nekdo nekdy vymyslel a ktery se nekam vyvinuli ale ty porad jedes na udajnych puvodnich variantach je z tohohle pohledu uplne irelevantni - takze white lady v 21. stoleti jedine s ginem.

Nejdriv, kdyz budes chtit s nekym diskutovat, tak si poradne precti jeho prispevek a snaz se pak pochopit psany text ano?

Odpovědět
mojito (neregistrovaný)04.06.2009 01:27
...mimochodem,tak uz nevis co kam pises teda.Projdi si diskuze o bile pani..A hlavne-ja jsem tam tam netvrdil,ze to nema delat z ginu,ale ze prapuvodni receptura bila z bilyho mentol.likeru-to jsem uvedl jen jako zajimavost.Z ginu to delam taky.Az budes chtit s nekym diskutovat,tak si nejdrive peclive precti jeho text,ano?..Tva slova,a plati na primo na tebe

Odpovědět
holkoun04.06.2009 18:19
diskuze z tohoto vlakna:
1) Ty: .V diskuzi o bile pani jsem psal,ze prapuvodni verze byla s bilym mentol.likerem-to jsi samozrejme taky dementoval,aniz bys o tom nekdy neco cetl.

2)Ja:mimochodem, kde ja jsem s tebou diskutoval o bily pani? (odpoved: s tebou jsem nediskutoval - a uz vubec ne o mentolovym likeru)
3) prispevek z bily pani:
na tvou: reakci - V puvodni White Lady byl mentol.liker (bilym),ale ostatni ingredience zustaly stejne do dneska.Cukrovy sirup tam nema co delat a citr.stavy bylo mene...napsal wiaredikum: Já se nechci hádat ael tak nás to učily a ja na to napsal: mas to v poradku - cukr sirup + kysela cast = sour mix a to do white lady patri

tak si nejdriv utrid co tvrdis - ja ti to shrnu:
1) o bily pani sem s tebou nediskutoval - jen jsem reagoval na cisi prispevek ale netykal se ani ginu ani likeru
2) zde ty si me osocil - ze se s jsem dementoval tvoji pripominku o mentolovym likeru - kde? odpoved: nikde

no a Key rum ti klidne vytahnu:-)
zacinas me fakt bavit... ale nevim jak dlouho mi to vydrzis.. tak se nezlob, kdyz bych na tebe prestal reagovat

Odpovědět
mojito (neregistrovaný)05.06.2009 02:45
Nazdar komiku,kde mas ten Key rum? :o)))

Odpovědět
holkoun07.06.2009 20:45
No mam zajimavejsi veci na praci, nez resit lojzu jako si ty, ale dockej casu...

kazdopadne je uzasny jak se chytas stebla, kdyz jsem ti jasne ukazal, ze placas nesmysly, tak se chytnes uplne ty "nejvyznamnejsi" poznamky, ale pokracuj, zatim jeste porad bavis:-)

Odpovědět
mojito (neregistrovaný)09.06.2009 03:36
Mno,nevim kdo se chyta stebla..Zatim jsi nic neukazal a ani neukazes,ale snaz seee.Ja porad dockavam casu a bavim se ;-)

Odpovědět
holkoun07.06.2009 20:51
tak tady to mas ty hvezdo:
http://www.michanenapoje.cz/index.php?page=forum_messages&subpage=r&id=1294

Odpovědět
mojito (neregistrovaný)09.06.2009 03:26
Nevim kde vychvaluju cesky rum?Myslis snad tohle?
...."Jo,na Mojito davej Havanu.Key rum - na to,ze neni kubansky,tak neni spatny.Made in ČR(ale vyrabi se taky z cukrove trtiny).V Mojitu se trochu odlisna chut Key rumu strati(soda.cukr-melasa,limetka).Ale Key rum neni o moc levnejsi nez Havana,a michat Kubansky drinky s ceskym rumem-to je jako dat do krasnyho veterana volant z Fabie..Ovsem klasicke cocktaily,jako je Daiquiri,Wild Daiquiri,atd. bych s Key rumikem ani nezkousel."....
Jinak cesky lehky Key rum z cukr.trtiny neni o moc horsi,nez sragorky jako treba Barcelo,atd. Psal jsem-"na to,ze neni Kubansky"-... pil jsem i venezuelsky,columbijsky,apod-horsi je snad uz jenom Okena,nebo Iron...

Odpovědět
holkoun09.06.2009 19:11
tak abych byl vecny a nechal tech flamu, ktery asi bavej jen nas dva:-)

problem je v tom, ze Key rum se pajcuje z brambor... coz ti ovsem ve Stocku nereknou....proto Key rum ani smykem.... a to ze key rum je rekneme o cca max10-20% levnejsi nez Havana povazuju docela za drzost Stocku...

Odpovědět
mojito (neregistrovaný)11.06.2009 01:57
jo aha,ale ty myslis ale Bozkov...to byl kdysi "rum" a ten je z brambor.Ja mysle Key rum-cili normalni,lehky bily z trtinovyho cukru.Neni to zadny zazrak,ale je to rum...

Odpovědět
holkoun11.06.2009 02:53
Prave ze nemyslim....bozkov byl jenom z brambor... Key Rum je i z trtiny, ale co mam "zakulisni" info tak ta brambora tam furt je, ale to se asi nema rikat:-) Sice to je informace neoverena, ale ze zdroju, kterym verim a ktery ty info maji...takze ja key rum vyskrtnul:-)

Odpovědět
mojito (neregistrovaný)11.06.2009 16:37
Ten Bozkov totiz ani nelze zaradit do typu konkretnich lihovin,na etikete je napsano-ostatni lihovina-.Jinak o tom Key rumu nemam moc informaci,ale jeden cas jsem byl nucen ho pouzivat do michacek.Samotny bych ho nepil,no ostatne ani obyč.Bacardi,Barcelo,atd.Ale v michackach,kde je vic dominantnich chuti by to nemel byt problem.Ale jak jsem psal predtim-Daiquiri+jeho odnoze a ostatni michacky,kde chut rumu je dominantni-jedine kvalitnejsi....

Odpovědět
holkoun14.06.2009 18:26
ja bacardi pouzivam obcas, a Ron Barcello jsem parkrat dostal jako dar, takze pouzivam a nevadi mi..
Nejcasteji pouzivam ale Havanu nebo Matuzalem a Cpt. Morgan, tam kam ho jest treba (+ Myers nebo Stoh na horici dochucovacky, i kdyz s tim stohem se to nesmi prehanet:-)
Na druhou stranu moc nemusim Cachacu (predem zduraznuju, ze nemam zajem o flame na tema je cachaca vubec rum?, o tom jsem prispel vice v prislusnem vlakne:-)

S tim KEy rumem to mam neoficialne a ze dvou pro me verohodnych zdroju - overit si to nemuzu, ale nemam duvod neverit.

Odpovědět
mojito (neregistrovaný)05.06.2009 03:04
jinak jsem rad,ze zrovna tebe-barmana z plakatu- bavim.No a nechtel by jsi mi to rict primo,at nespinis tento web pro barmany?Velice rad te vyslechnu,ale nevim,jak dlouho me to bude bavit

Odpovědět
holkoun07.06.2009 20:45
velmi rad:-)

Odpovědět

Založit nové téma  |  Hledání v diskusi