Přihlášení

Recepty podle ingrediencí

cukr

Počet nalezených nápojů: 102 (61 - 70)

Limbo

ingredience
rum světlý 5 cl
mátový likér 1 lžička
Triple Sec 1 lžička
limetová šťáva 3 lžičky
cukr 1 lžička
postup
Všechny ingredience protřepeme s ledem v šejkru a přecedíme do koktejlky. Nápoj ozdobíme plátkem limetky.

kategorie cocktails
sklo koktejlka
příprava šejkr

Malinová Bowle

ingredience
víno bílé 3 l
šampaňské 0,7 l
slivovice 5 cl
malina 1 kg
cukr 300 g
postup
Očištěné maliny dáme do mísy, zakapeme slivovicí a zasypeme třetinou cukru. Tento základ dáme na cca 2 hodiny do chladničky. Zbytek cukru promícháme v části vína a nalijeme na maliny. Přidáme zbytek vína a dolijeme šampaňským.

kategorie bowles

Melon Mojito

ingredience
rum světlý B 4 cl
limetka 1 ks
máta peprná 10 lístků
cukr třtinový 3 lžičky
meloun 7 kostiček
Mattoni 5 cl
postup
Do mixéru vložíme meloun, rozmixujeme. Do sklenice vložíme nakrájenou limetku, mátu, třtinový cukr, rozmačkáme a přidáme rozmixovaný meloun. Po okraj sklenice nasypeme drcený led. Nalijeme světlý rum a dolijeme Mattonkou.

kategorie juleps
sklo velký tumbler

Melounová Bowle

ingredience
vodka 0,5 l
sekt 0,7 l
meloun 1 ks
cukr moučkový na posypání
postup
Do teriny vložíme meloun nakrájený na cca 2 x 2 cm kostky a zalijeme vodkou. Necháme vsáknout v chladu asi 2 hodiny. Poté posipeme moučkovým cukrem a zalijeme sektem.

kategorie bowles

Mexikán

Mexikán ingredience
Fernet 4 cl
mátový likér Božkov 1 cl
7-UP 12 cl
citron
cukr krupice 2 lžíce
postup
Do skleničky nakrájíme půlku citrónu na osminky, přidáme cukr a vymacerujeme. Potom vše zalijeme ledovou tříští a přelijeme Fernetem Stock a mátovým likérem. Nakonec drink zalijeme limonádou 7UP (nebo sodou).

sklo velký tumbler
příprava straight way

Mojito

Mojito ingredience
rum světlý 4 cl
limetová šťáva 2 cl
soda na dolití
cukr 1 lžička
máta peprná 10 lístků
postup
Rozmačkáme mátu a cukr. Přidáme rum a limetovou šťávu a nasypeme led. Doplníme sodou.

kategorie juleps
sklo velký tumbler
příprava straight way

Monte Carlo Highball

ingredience
gin Gordon's Dry 4 cl
mátový likér bezbarvý 1 cl
šampaňské Bollinger na dolití
citronová šťáva z 1/2 citronu
cukr 1 lžička
postup
Do šejkru vložíme uvedené suroviny kromě šampaňského a důkladně protřepeme. Přes sítko nalijeme do tumbleru, přidáme dvě kostky ledu a dolijeme šampaňským.

sklo malý tumbler
příprava šejkr

Moravský Grog

ingredience
víno červené 4 cl
slivovice 2 cl
rum tuzemský 2 cl
voda horká 10 cl
citronová šťáva 1 cl
cukr 1 lžička
postup
Všechny ingredience kromě vody promícháme v servírovací sklenici. Zalijeme horkou vodou a ozdobíme švestkou.

sklo punčový pohár
příprava tepelná příprava

Námořnický Grog

ingredience
rum tuzemský 5 cl
voda 15 cl
citronová šťáva 4 cl
cukr 10 g
hřebíček 2 ks
skořice celá 1 ks
postup
Do ohnivzdorné nádoby vložíme předepsané suroviny a zahřejeme k varu, ale nevaříme. Nápoj přecedíme do poháru a ozdobíme plátkem citronu.

sklo punčový pohár
příprava tepelná příprava

Nes Cabana

ingredience
tequila stříbrná 4 cl
káva Nescafé Frappé 6 cl
ananasový džus 4 cl
smetana 2 cl
citronová šťáva 1 cl
cukr 1 lžička
postup
Sklo naplníme do 2/3 ledem. Do šejkru vložíme led a všechny ingredience. Důkladně protřepeme a scedíme do předem připraveného poháru. Podáváme se slámkou.

sklo velký tumbler
příprava šejkr

« Předchozí | 1 | .. | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | Další »