Recepty podle ingrediencí
cukr
Počet nalezených nápojů: 102 (61 - 70)
Limbo
ingredience
rum světlý 5 cl
mátový likér 1 lžička
Triple Sec 1 lžička
limetová šťáva 3 lžičky
cukr 1 lžička
rum světlý 5 cl
mátový likér 1 lžička
Triple Sec 1 lžička
limetová šťáva 3 lžičky
cukr 1 lžička
Malinová Bowle
postup
Očištěné maliny dáme do mísy, zakapeme slivovicí a zasypeme třetinou cukru. Tento základ dáme na cca 2 hodiny do chladničky. Zbytek cukru promícháme v části vína a nalijeme na maliny. Přidáme zbytek vína a dolijeme šampaňským.
Očištěné maliny dáme do mísy, zakapeme slivovicí a zasypeme třetinou cukru. Tento základ dáme na cca 2 hodiny do chladničky. Zbytek cukru promícháme v části vína a nalijeme na maliny. Přidáme zbytek vína a dolijeme šampaňským.
kategorie bowles
Melon Mojito
ingredience
rum světlý B 4 cl
limetka 1 ks
máta peprná 10 lístků
cukr třtinový 3 lžičky
meloun 7 kostiček
Mattoni 5 cl
rum světlý B 4 cl
limetka 1 ks
máta peprná 10 lístků
cukr třtinový 3 lžičky
meloun 7 kostiček
Mattoni 5 cl
postup
Do mixéru vložíme meloun, rozmixujeme. Do sklenice vložíme nakrájenou limetku, mátu, třtinový cukr, rozmačkáme a přidáme rozmixovaný meloun. Po okraj sklenice nasypeme drcený led. Nalijeme světlý rum a dolijeme Mattonkou.
Do mixéru vložíme meloun, rozmixujeme. Do sklenice vložíme nakrájenou limetku, mátu, třtinový cukr, rozmačkáme a přidáme rozmixovaný meloun. Po okraj sklenice nasypeme drcený led. Nalijeme světlý rum a dolijeme Mattonkou.
kategorie juleps
sklo velký tumbler
Melounová Bowle
postup
Do teriny vložíme meloun nakrájený na cca 2 x 2 cm kostky a zalijeme vodkou. Necháme vsáknout v chladu asi 2 hodiny. Poté posipeme moučkovým cukrem a zalijeme sektem.
Do teriny vložíme meloun nakrájený na cca 2 x 2 cm kostky a zalijeme vodkou. Necháme vsáknout v chladu asi 2 hodiny. Poté posipeme moučkovým cukrem a zalijeme sektem.
kategorie bowles
Mexikán
postup
Do skleničky nakrájíme půlku citrónu na osminky, přidáme cukr a vymacerujeme. Potom vše zalijeme ledovou tříští a přelijeme Fernetem Stock a mátovým likérem. Nakonec drink zalijeme limonádou 7UP (nebo sodou).
Do skleničky nakrájíme půlku citrónu na osminky, přidáme cukr a vymacerujeme. Potom vše zalijeme ledovou tříští a přelijeme Fernetem Stock a mátovým likérem. Nakonec drink zalijeme limonádou 7UP (nebo sodou).
sklo velký tumbler
příprava straight way
Mojito
postup
Rozmačkáme mátu a cukr. Přidáme rum a limetovou šťávu a nasypeme led. Doplníme sodou.
Rozmačkáme mátu a cukr. Přidáme rum a limetovou šťávu a nasypeme led. Doplníme sodou.
kategorie juleps
sklo velký tumbler
příprava straight way
Monte Carlo Highball
ingredience
gin Gordon's Dry 4 cl
mátový likér bezbarvý 1 cl
šampaňské Bollinger na dolití
citronová šťáva z 1/2 citronu
cukr 1 lžička
gin Gordon's Dry 4 cl
mátový likér bezbarvý 1 cl
šampaňské Bollinger na dolití
citronová šťáva z 1/2 citronu
cukr 1 lžička
postup
Do šejkru vložíme uvedené suroviny kromě šampaňského a důkladně protřepeme. Přes sítko nalijeme do tumbleru, přidáme dvě kostky ledu a dolijeme šampaňským.
Do šejkru vložíme uvedené suroviny kromě šampaňského a důkladně protřepeme. Přes sítko nalijeme do tumbleru, přidáme dvě kostky ledu a dolijeme šampaňským.
sklo malý tumbler
příprava šejkr
Moravský Grog
ingredience
víno červené 4 cl
slivovice 2 cl
rum tuzemský 2 cl
voda horká 10 cl
citronová šťáva 1 cl
cukr 1 lžička
víno červené 4 cl
slivovice 2 cl
rum tuzemský 2 cl
voda horká 10 cl
citronová šťáva 1 cl
cukr 1 lžička
postup
Všechny ingredience kromě vody promícháme v servírovací sklenici. Zalijeme horkou vodou a ozdobíme švestkou.
Všechny ingredience kromě vody promícháme v servírovací sklenici. Zalijeme horkou vodou a ozdobíme švestkou.
sklo punčový pohár
příprava tepelná příprava
Námořnický Grog
ingredience
rum tuzemský 5 cl
voda 15 cl
citronová šťáva 4 cl
cukr 10 g
hřebíček 2 ks
skořice celá 1 ks
rum tuzemský 5 cl
voda 15 cl
citronová šťáva 4 cl
cukr 10 g
hřebíček 2 ks
skořice celá 1 ks
postup
Do ohnivzdorné nádoby vložíme předepsané suroviny a zahřejeme k varu, ale nevaříme. Nápoj přecedíme do poháru a ozdobíme plátkem citronu.
Do ohnivzdorné nádoby vložíme předepsané suroviny a zahřejeme k varu, ale nevaříme. Nápoj přecedíme do poháru a ozdobíme plátkem citronu.
sklo punčový pohár
příprava tepelná příprava
Nes Cabana
ingredience
tequila stříbrná 4 cl
káva Nescafé Frappé 6 cl
ananasový džus 4 cl
smetana 2 cl
citronová šťáva 1 cl
cukr 1 lžička
tequila stříbrná 4 cl
káva Nescafé Frappé 6 cl
ananasový džus 4 cl
smetana 2 cl
citronová šťáva 1 cl
cukr 1 lžička
postup
Sklo naplníme do 2/3 ledem. Do šejkru vložíme led a všechny ingredience. Důkladně protřepeme a scedíme do předem připraveného poháru. Podáváme se slámkou.
Sklo naplníme do 2/3 ledem. Do šejkru vložíme led a všechny ingredience. Důkladně protřepeme a scedíme do předem připraveného poháru. Podáváme se slámkou.
sklo velký tumbler
příprava šejkr