Přihlášení

Kvíz

Ověřte si své barmanské znalosti a odpovězte na následujících 10 otázek. Platná je vždy jen jedna odpověď (konec konců víc ani zvolit nemůžete).

1)Kolik druhů rostlin a koření je třeba k výrobě likéru Chartreuse?

23
55
130

2)Aperitivy se pijí:

před jídlem
po jídle
během jídla

3)Tequila se vyrábí destilací:

brambor
rostliny agáve
kaktusů

4)Nápoje typu flip musí obsahovat:

bílek
žloutek
oboje

5)Jaký je rozdíl mezi brandy a koňakem?

koňak je vyráběn v jiné oblasti
koňak má větší obsah alkoholu
koňak musí být déle uchováván

6)Typickou ingrediencí nápojů skupiny Juleps je:

strouhaný muškátový oříšek
arzen
máta peprná

7)Která z uvedených sklenek stojí na nožce:

Old fashioned
tumbler
koňakovka

8)Odkud pochází Bacardi rum?

Jamaica
Kuba
Španělsko

9)Jaký je rozdíl mezi long a short drinkem?

v teplotě nápoje
v rychlosti konzumace nápoje
v objemu nápoje

10)Co znamená zkratka C.B.A.?

Mezinárodní asociace barmanů
Asociace českých barmanů
označení velmi kvalitního koňaku