Přihlášení

shaker

azeret04.05.2009 12:25
Zdravím,
vzhledem k tomu, že jsem v tomto odvětví úplný laik, tak bych chtěla poradit, který shaker je vhodnější pro tvorbu koktejlů (jako například Mojito, Piňa Colada,...) Vím, že existuje shaker bostonský a nebo 3-dílný. Který je k tomuto účelu dle vás lepší?
Předem moc děkuji za radu, Tereza

Odpovědět

mojito (neregistrovaný)04.05.2009 21:23
Ahoj,vzhledem k tomu,ze jsi laik,tak rozhodne 3 dilny.S americkym to uz chce cvik.Ale Mojito se pripravuje primo ve sklenici

Odpovědět

zek1404.05.2009 21:27
Ahoj ja moc praktických zkušenosti nemám, ikdyž se už o tento obor zajímám nějaký pátek mám spíš teoretické zkušonosti. Takže jsem také spíše laik. Vlastním dva 3-dílné shakery, nemůžu si stěžovat, ale prostě boston je kalsika, asi by neměl u žádného barmana chybět, ja si chci určitě ještě boston pořídit... možná u bostonu který dobře těsní je pevnost a spolehlivost(přeci je tam jen jeden spoj), u třídílného jsou spoje dva a když špatně jeden z nich těsní tak to není moc dobré(a sranda je když se ti 3-dilnej rozlitne...) ale 3dílný má výhodu sítka. Je to o zvyku a na mojito shaker nepotřebuješ a na piňacoládu..no neivm dá se to udělat v obojím je to o cviku a o zvyku...
Měj se ahoj.

Odpovědět
holkoun15.05.2009 16:47
no hlavne pina coladu delat hlavne v mixeru.

Mimochodem Mojito ze shakeru je chutnejsi nez kdyz se dela primo (proste se to lip promicha) - doporucuju vyzkouset.

Odpovědět
mojito (neregistrovaný)19.05.2009 00:46
Pina Colada v mixeru pouze frozen..jinak neni duvod :o)
A jestli barman vytvori lepsi Mojito v shakeru,nez primo ve skle,tak duvod jen ten,ze ho proste neumi spravne udelat..

Odpovědět
holkoun19.05.2009 10:04
sorry ale blbost...michaci lzickou to proste "nikdy" tak neudelas....a mluvim o barmanovi kterej je v top 5 v Evrope, takze asi nejakej duvod k tomu mit bude:-) Nehlede na to, ze jsem to napsal jako moznost jak to udelat jinak, nikomu to nenutim... vsak si to sam nejdriv vyzkousej...

a pinacolada jen kdyz frozen v mixeru?Tak to nesouhlasim: duvod je, jak vysitej: lip se propoji jednotlive ingredience....obecny uzus je mixer, to ovsem nikomu nebrani to delat v shakeru.. ja delam colady v mixeru stejne tak jako mnoho jinych profi barmanu (tim teda nerikam ze ja jsem - sem amater a tak to i zustane:-)

Odpovědět
mojito (neregistrovaný)19.05.2009 12:14
Jako alternativa mozna ( brazilci si taky obcas nechaj udelat Caipirinhu v shakeru)..ale tvrdit,ze Mojito se lip/kvalitnejs udela v shakeru...at to vezmes vedecky,nebo obycejnym selskym rozumem-je to nesmysl.Nebo rekni mi proc?A Pinu nepotrebujes prece mixééérovat.Ananas stava,rum,kapka smetany a kokos sirup jsou preci lehce misitelne ingredience a mixerem to akorat vic zpenis.To ale u Pini neni zadouci :o)

Odpovědět
holkoun20.05.2009 01:55
hele ty si celkem protirecis - na jednu stranu ses proti mixerovani colady - coz je standard a doporucena metoda... a na druhou stranu obhajujes jako jediny mozny mojito primo....
kazdopadne nevim co je na tom za nesmysl sejkrovat mojito - obycejnym selskym rozumem... proste to lip promichas (pokud nejsi v sejkrovani uplne levej)... to co udelas v sejkru za par vterin bys musel michat tak minutu...

no kdyz to vemu ad absurdum tak coladu nemusim ani michat:-)

Odpovědět
mojito (neregistrovaný)21.05.2009 02:30
hele,uz jsem ti psal,ze IBA neni pro me berna mince...
Tim mixerem to akorat vic zpenis,nepromichas to vic,je to nesmysl.Staci kratce promichat.Co tam chces mixerovat,pokud to neni frozen ovsem.To vem ciste logicky prece.Furt se ohanis,ze to,ci ono nekdo nekde(at to je kdekoliv) napsal,ale nezapremyslis,jestli to neni treba nahodou nesmysl.Kdyby ti na holici strojek napsali,ze pred holenim musis dukladne roztahnout nohy,tak to snad i udelas..
A s tim Mojitem v shakeru jsem nepsal,ze je to "jediny mozny reseni" myslel jsem,ze timhle to rozhodne nevylepsis,a ze to rozhodne neudelas lip,nez primo(beru to dle sebe jake delam ja).Navic je to komicky postup u tak specifickyho drinku,jako pro spestreni bujare zabavy mozna,ale jinak...
PS: nevim o jake minute michani"primo" tady pises :o)

Odpovědět
holkoun22.05.2009 17:54
ja se nicim neohanim, jestli jsem tu neco nekde napsal jednou jako priklad tak je to hodne:-)... to ze promichas veci lip mixerem nema smysl snad diskutovat ne?
ale u tebe mam pocit, ze myslis to co rikas ty je spravne, a vsechno ostatni je spatne, ze ty vis a ostatni jsou pitomci.. no a pak poradis banan misto galliana:-)... tak rekni co je pro tebe berna mince? koktejl jak ho nekdo namichal v roce 1862 nebo co? To snad doufam ne:-) Mam dost zdroju jak praktickejch tak teoretickejch a snazim se si v nich hledat co me chutna nejvic... ale stojim si zatim ze ta "prava" pina je mixed....

zkus si mojito v shakeru a standard... oboje stejna receptura . Ty reagujes na neco co si nevyzkousel.... uprimne ja se*u na nakou show (tedy je mi fuk jak co vypada kdyz to delam) me jde o chut....a dokud si to nevyzkousis nema cenu o tom debatovat... furt je to o tom, ze si myslis, ze vis:-) ver mi, ze mi to ukazoval barman-mixolog, kterej se muze smele radit mezi nejlepsi na svete, a to ty asi bez urazky teda, nejsi (to bys tu vystupoval pod jinym jmenem).

Chapu, ze se jmenem mojito, si drink mojito chranis jakozto neco nedoktnutelnyho, ale z tyhle tvy reakce mam pocit, ze jsem ti rozslapnul babovicku:-)

jak rikam, vyzkousej to a pak teprve hodnot... ja sem si to vyzkousel uz nekolikrat...takze ja opravdu "vim"

Odpovědět
holkoun22.05.2009 17:56
pod jinym jsem myslel pod svym:-)

ad PS: to byla jen takova hyperbola:-)

Odpovědět
holkoun22.05.2009 17:58
jo jeste jeden podotek: at si kazdej dela svoje oblibeny drinky po svem (ted mluvim hlavne o pomerech) - vsechno je to o chuti a ta je individualni... napr. ja mam rad limetkovejsi mojito a ty sladky "patoky" co obvykle dostavam me se...ou...ale vim, ze jinejm to zas chutna....takze si to holt micham sam:-)

Odpovědět
mojito (neregistrovaný)23.05.2009 23:52
v tomhle jsme zajedno,preslazeny patoky,kde se cukrem prebije chut.. taky nepiju.Fuj

Odpovědět
mojito (neregistrovaný)23.05.2009 00:21
Prosimte,precti si nekdy po sobe to co pises a zamysli se,skus to.V mixeru delat Pinu je nesmysl,vic to rozhodne nepromichas,ale jen a pouze zpenis.Nejde tady o shake(to by byla jina situace),ale o Pina Coladu...
Druha vec,nepis prosimte takovy nesmysly,ze nahrazuju Galliano banan.likerem..nic takovyho pravda neni,nikdy jsem to nepsal. A jestli se ptas co je pro me berna mince,tak ano,ve vetsine pripadu je to orig.receptura..
Nejsem proti novym postupum,ale Mojito,a opakuju-tak jak ho delam ja- se rozhodne neda udelat jakkoliv jinak lepe.To mam vyzkouseny.Se tady furt neohanej,ze ti to nekdo rekl,nebo spis nabulikoval.Jestli totiz Mojito udelane primo ve skle udelas hur,nez v shakeru,pak to proste a jednoduse nedelas spravne.To se tyka Pini a tveho mixeru. Neboj,ty me neurazis,zatim tady jenom prudis,hazis "chytrosti" nekoho jinyho a jeste jsi nikomu kloudne neporadil.
A jinak mas pravdu v tom,ze Mojito je pro me nedotknutelny drink,sice ne nejoblibenejsi,ale moje Mojito je nedotknutelne-je mi jedno co si o tom myslis. Moje Mojito a jeho variace berou jako bernou minci jak zakaznici kubanci,tak i lide,kteri ho treba vyzkouseli "ve vyhlasenych"prazskych barech".A ta prezdivka Mojito me jen tak v rychlosti napadla,kdyz jsem se registroval.

Odpovědět
holkoun25.05.2009 02:43
Az budu chtit od nekoho poradit, zeptam se. A vzhledem ke svoji cerstvy registraci, jsem holt neporadil tolikrat (nebo lepe receno nepokusil se poradit) jako ty...

mam ti vytahnout, kde si navrhoval banan misto galliana :-)Blby, ze se tady nedaj mazat prispevky co?...a chytrosti tu hazes mozna jen ty a me predhazujes jak ja sem blbej ....zajimavy je ze me nekdo neco nabulikoval, ale ty ses narodil jako hvezda.... nikoho neprudim, maximalne tak tebe, protoze podobny machyrky miluju....

A ze mi nekdo neco rekl, je naprosto v poradku, na rozdil od tebe jsem se nenarodil jako hvezda:-) a to, ze jsem si neco co mi nekdo "nabulikovat" overil, na to muzes vzit jed....
a pokud beres originalni recepturu jako nemenny dogma, tak opravdu nema smysl s tebou diskutovat.

delej si veci jak chces, tvoje vec, ja si budu pinu dal mixovat a ty si ji delej tak jak chces. ALe oni jsou vsichni blbi kdyz ji mixujou, jen ty si buh vid:-)

Reagujes jako decko, kterymu nekdo rozslap babovicku.....a o cteni vlastnich prispevku bys ty mohl vypravet.

Evidentne mas ve svy hvezdnosti nakej ten komplexicek vid?

Odpovědět
mojito (neregistrovaný)26.05.2009 03:32
Ty nezklameš :o)))
za 1. : to je jedno,kdy ses zaregistroval prece,ja a ostatni taky obcas odpovidame na starsi prispevky...ale samozrejme nemusis.
za 2. : nastesti ty prispevky nejdou smazat,takze ja pisu o Gallianu : ...v nejkrajnejsim pripade...tzn. ani sluvko o tom,ze je to chutove stejne.Proc by se to nemohlo napr.jmenovat Hot Shot Banana-(kdyz nikde nemuze sehnat Galliano)???
za 3. : taky jsem se nenarodil jako hvezda jasná a kdyz si nejsem nicim jistej,nebo nevim-tak to proste napisu(to jsi asi spatne patral,mily patraci).Akorat si za svym nazorem pevne stojim a muzu ho vzdy obhajit,v tomhle oboru je falesna skromnost totiz spis na skodu.
za 4. : u nekterych cocktailu nejde dodrzet orig.receptura,napr.lihovina,nebo jina ingredience se uz proste nevyrabi,nebo to nedovoluji hyg.predpisy,atd...ale kdyz to jde,tak proc ne???Vzdyt ten co ten urcity drink vymyslel by si to dle myho pravem zaslouzil..At ti,co ledabyle pozmenuji slozeni uz vymyslenych drinku vymysli sami nejaky.A kdyz nejaky vymysli,tak bys koukal,jak si brani tu svou recepturu..a pravem samozrejme.
za 5. : s tim sejkrovanym Mojitem-ty to ale opet prekrucujes.Neslo tady o to,jestli se to da udelat...prece.Samozrejme,ze se to da udelat,ty jsi tvrdil,ze je to lepsi,nez klasickym postupem,a ja ti na to psal,ze spravne udelane Mojito se promisi dobre i primo ve skle...takze si laskave precti po sobe to,co pises.A s tou Pinou :o) je to jednoduchy jak facka-u lehce misitelnych ingredienci je jedno,jestli to sejkrujes 10 sec,nebo das do mixeru.Je jedno,jestli to mixujes 10 sec,nebo 10 minut,ingredience jsou totiz uz plne propojene a dalsim mixovanim to pouze vic zpenis,tot cela veda.
Nejde o to,ze urazis,ze zbytecne prudis,atd..tvuj prusvih je ten,ze prekrucujes neci nazor a nemas bohuzel ani logicky usudek. A promin,ale co se tyce drinku,baru...fakt zadny komplexicek nemam,Pavliku.

Odpovědět
holkoun26.05.2009 08:05
hele takovyhle mozkovy vyrony fakt cist nebudu...blabolis totalni nesmysly..prudit si zacal ty, coz se da krasne vyhledat... ..ty ses presne ten typ cloveka "zlodej krici: chytte zlodeje" - malicko demagog a psycholog v jednom...vic nema na tebe cenu psat

Odpovědět
holkoun26.05.2009 08:15
ano napsal si presne toto:
Je to italsky vanilkovy liker,ma zlutou barvu.V nejkrajnejsim pripade ho nahrad treba bananovym likerem. Kdyz nemuzes nikde sehnat galliano, tak proste neudela drink s gallianem ne?

v nejkrajnejsim pripade nahrad vodku slivovici, whisku reznou, colu kofolou - prima napda ne?:-)

stejne tak ja pisu vyzkousej si sejkrovat mojito - a precti si po sobe tech padesat reakci....nejlepsi je, ze ty nekomu cpes svoje nazory jako jediny mozny..a jeste nekomu rikas jak nema logickej usudek a blabla,..:-) prosim te uz toho nech ano....a k bodu 3. opravdu : proc bych patral po tvejch prispevcich?:-)
shrnuto a podtrzeno: komplexicek evidentne mas - kdyz nerozumis psanymu textu, tak to fakt nema smysl, na podobny vylevy uz reagovat nebudu. Drz se sveho a preju ti good luck.

Odpovědět
holkoun25.05.2009 02:47
uz se mi to neveslo:
tak se holt smir s tim, ze pina se i (a hlavne) mixuje, a mojito se da taky sejkrovat - tim netvrdim ovsem, ze to je metoda doporucena....jen pro tebe nechapavyho to zopakuju znova: byl to napad na vyzkouseni...

Odpovědět
holkoun15.05.2009 17:01
¨pro zacatecniky je "user friendly" ten trojdilnej (koneckoncu je videt i v top barech) - ale musi byt kvalitni (takze nejlepe nerez) - protoze jsem zazil uz x netesnicich.
Ale v profi barech se vic pouziva bostonskej....

Odpovědět
holkoun15.05.2009 17:01
pro zacatecniky je "user friendly" ten trojdilnej (koneckoncu je videt i v top barech) - ale musi byt kvalitni (takze nejlepe nerez) - protoze jsem zazil uz x netesnicich.
Ale v profi barech se vic pouziva bostonskej....

Odpovědět

panky's (neregistrovaný)06.11.2009 16:24
Ciao! Určitě je vhodnější třídílný shaker. Pro míchané nápoje které si uváděla a další jako třeba cuba libre ;).

Odpovědět

Založit nové téma  |  Hledání v diskusi