Výroba jiných příchutí z cukrového sirupu
Perda | 18.06.2009 12:01 |
Mám doma litrovku cukrového sirupu Rioba a do ničeho se mi nehodí. Dal by se z něj "udělat" sirup s jinou příchutí? Napadlo mě ho třeba zkusit převařit s mandlemi a udělat si tak mandlový sirup, má někdo s tímto zkušenost? Díky Odpovědět |
holkoun | 18.06.2009 21:42 | |
tak za 1) kupovat cukrovy sirup jsou vyhozeny penize, mnohem levneji vyjde si ho vyrobit 2-3 casti cukru / 1 cast voda, povarit cca 10 minut na mirnym ohni (ne do varu!) - cim dele varis tim bude hustsi. Nechat vychladnout a z povrchu sejmout "skraloup" a nakonec: prelit do flasky. 2) cukrovy sirup se dava do mnoha drinku at uz sam nebo v kombinaci (napr. daiquiri mix, sour mix) Osobne bych ho s mandlema nevaril - dle meho nepusti "aroma" ani "vuni" - ta prichut je do mandlovyho sirupu dodavana spise pomoci ruznych umelych aromat. Osobne bych ho zmixoval s limetovou stavou (v pomeru 3 limeta a 1 cukr. sirup) - a mas z toho sweet & sour mix (no v podstate daiquiri mix), zalezitost ktera se dava napr. do daiquiri a spousty dalsich drinku. Odpovědět |
zek14 | 18.06.2009 23:26 | |
Když je řeč o cukrovém cirupu tak by mě zajímalo jakou správnou konzistenci by měl mít(asi nejlepe přirovnat k něčemu- jestli takovou hustší jako nápojové sirupy nebo jinou) a jak dlouho se dá takto připravený sirup skladovat-napadne mě že asi dlouho přeci jen cukr voda nema se co zkazit...ale aby to časem nějak nezměnilo chuŤ nmebo tak něco. Odpovědět |
holkoun | 19.06.2009 18:40 | |
hele me to v lednicce docela vydrzi...ale kdyz to nechas venku tak se to zkazi.... ja se to snazim delat co nejhustsi - takze jako sirup...ale myslim, ze na tom zase tak nesejde.... Odpovědět |
Perda | 19.06.2009 10:38 | |
Díky za tip, já ho nekupoval, někdo mi ho přinesl a mně skoro žádné drinky kam se dává nechutnají. :-) Odpovědět |
holkoun | 19.06.2009 18:41 | |
no ono se to dava ale skoro vsude:-)..at uz v kombinaci s kyselou casti nebo samo... Odpovědět |