Kubánské Mojito
BarmanZuzka | 25.01.2009 00:05 |
Limetu nejprve důkladně omyjeme a nakrájíme na osminky, dáme do sklenice, přidáme 4 lžičky třtinového cukru a silněji podrtíme. Přidáme hrst máty a zlehka promáčkneme (nesmíme jí rozdrtit). Mojito má být správně silnější, tak dáváme 6-8cl Havany Blanco, dosypeme suchým ledem (nedáváme tříšť, led nám má nápoj ochladit a ne zředit) a dolijeme sodou. Doplníme brčkem a míchátkem a můžeme servírovat :) Odpovědět |
mojito (neregistrovaný) | 25.01.2009 01:28 | |
Tohle Mojito jak pises by melo byt ve vetsi sklenici,nez je zvykem(cela limeta je fakt dost,prebije to chut rumu).S tou matou s tebou souhlasim-nedrtit.Dosypat suchym ledem?Suchy led nedavat :o) Vis co je to suchy led? S tou tristi je to takovy poevropstely Mojito,ano,ale pouzije -li se trist misto kostek,tak sody se dava samozrejme o dost min a vysledny drink neni zredeny.Naopak origo Mojito je redene mnohem vic.Ale je to spis otazka zrucnosti-jeden cocktail s danou recepturou,a od kazdeho barmana to bude chutnat jinak Odpovědět |
Jimbo Brno (neregistrovaný) | 17.02.2009 11:06 | |
celá limeta ti vubec nepřebije chuť rumu pokud je ho tam jak píše 6-8 cl.. v práci dělám z 6 cl a limety +- stejně možná o 8minu mín.... Odpovědět |
Jimbo Brno (neregistrovaný) | 17.02.2009 11:06 | |
celá limeta ti vubec nepřebije chuť rumu pokud je ho tam jak píše 6-8 cl.. v práci dělám z 6 cl a limety +- stejně možná o 8minu mín.... Odpovědět |
mojito (neregistrovaný) | 18.02.2009 02:12 | |
No,ono taky zalezi na tom,jak dukladne tu limetu vydrtis a taky jak moc je stavnata.Ja drtim fakt dukladne,tak to beru dle sebe Odpovědět |
jimbo brno (neregistrovaný) | 18.02.2009 10:28 | |
samozřejmě v tom máš pravdu ... když ta limeta je opravdu hodně štavnatá tak by ti celá s cukrem zabrala pul sklenice .... Odpovědět |
holkoun | 15.05.2009 17:17 | |
ani ze sebestavnatejsi limety nedostanes vic jak 6 cl....a i kdyby 8 cl... vubec to nevadi.... a jinak sklenice na cuban mojito je uplne ta sama jako na evropsky mojito... Odpovědět |
mojito (neregistrovaný) | 17.05.2009 03:21 | |
...ale on nemyslel 6/8 cl limety,ale rumu... no jinak ty sklenice beres dle toho,jake ti ta ktera firma da... kdybys mel delat cuban Mojito a evropske do stejne sklenice (se stejnym mnozstvim ingredienci),tak Cuban bude limonada Odpovědět |
holkoun | 18.05.2009 14:08 | |
ja reagoval spis na tebe... tys psal, ze cela limeta prebije chut rumu (ne ze by to vadilo) - na to sem reagoval... ono mezi nama.. Mojito je takova limonada (hlavne to evropsky)...coz nahrava jeho popularite.... a jinak si myslim ze pokud das sklo kolrm 0,3l tak je to v poho jako pro evropsky tak i pro kubansky.... Odpovědět |
holkoun | 18.05.2009 14:10 | |
a jinak se to "ma davat" do specialu coz je sklo cca kolem 300-350ml - jak europe tak cuban Odpovědět |
mojito (neregistrovaný) | 19.05.2009 00:58 | |
No asi tenhle rozpor bude v tom,ze kazdy si to Mojito-at chce,nebo nechce-dela dle svyho.Ja delam "Evropsky"(boze,hroznej nazev) a rozhodne to teda limonada neni. PS: nevidim jediny duvod,proc bych mel svoje Mojito delat ve specialce od urcite firmy :o) a kdyz udelas-jak jsem psal-Cuban M./Evrop.Mojito do stejne sklenice,tak logicky Cuban bude zredenejsi,protoze drc.ledu se tam vejde mnohem vic oproti kostkam-pokud ovsem nechces aby tam jen plaval.V Cuban M. je mnohem vic kapaliny/vody Odpovědět |