Přihlášení

Rum

Barush (neregistrovaný)04.02.2007 17:22
Mohl byste mi někdo říci, jakej je rozdíl mezi klasickým rumem a bílým rumem? budu z nich dělat koktejly, mam strach, aby se různýma druhama rumu "nepřetloukly" vůně

Odpovědět

(neregistrovaný)04.02.2007 19:51
jako mezi tuzemakem a orig rumem??dost podstatny..tuzemak se tušim děla z cukrove řepy a je dobrej tak do perniku a bilej,muže byt aji hnědej.podle staři je z cukr třtiny.takže tuzemak určo vynech..

Odpovědět
(neregistrovaný)04.02.2007 19:52
chutově je to neco uplně jinyho..

Odpovědět
piskotik (neregistrovaný)05.02.2007 11:08
tak tak, prosim ta, ten tuzemak naozaj len do pernikov! inak original rum je vlastn jedno kam aky das, len biely sa pouziva castejsie.. tmavy ma insiu, sladsiu chut aj vuonu, je viac aromaticky.. inak ziadna veda, tmavy len zre par rokov v sudoch, po ktorym ma farbu..

Odpovědět

noviisek (neregistrovaný)17.03.2007 17:55
Tuzemák se vytváří z bramborovýho škrobu tuším;)
Originál je z čukrový třtiny! ten je lepší ;)
V něčem je lepší tuzemák a v něčem originál..!
rozdíl tam je moc velkej! pak se rum ještě dělí na světlý, tmavý, kořeněný, nekořeněný,.... je tam moc rozdílů, náš tuzemák je proti kvalitnímu rumu úplně něco jinýho, zkus to někdy v hospodě porovnat =o)

Odpovědět
Tiolk27.03.2007 00:49
Já osobně bych si vůbec netroufl řící, z čeho ten Tuzemák dělají. Podle mě to není rum, ale lihovina z čeho si, co je dobrý, tak akorát na poblití. Čili Tuzemák. Je pár koktejlů, kde ho užiješ, ale v moderní mixologii je totálně out. A pokud ti jde o chutě, tak kde se nepíše tuzemák, tak tam tuzemák vůbec nedávej!! To by dopadlo špatně!!!

Odpovědět
Jerey (neregistrovaný)13.11.2007 00:22
V moderni mixologii nevim, v ceske mixologii lze tuzemak "uspesne" konzumovat treba s kolou, kofolou . Grog je z nej bajecny :o)) Otrli konzumenti jej piji po litrech a proda se ho v Cesku nasobne vic nez vsech bilych i tmavych rumu ostatnich znacek.Bily rum je destilat z cukrove trtiny - na trhu je spousta znacek. Ty nejbeznejsi se k piti ve forme panaku nehodi - nejsou chutne. Jsou vhodne do koktejlu.

Odpovědět
Raczek (neregistrovaný)16.12.2011 17:45
Ano bohužel Tuzemáku se v České republice vypije podle posledního průzkumu skoro nejvíce.Je vyroben z brambor a dobarven lihovarnickým chmelem a ochucen rumovou esencí.Jinak rozdíl mezi bílím a tmavym rumem je rozhodně v síle aroma a i v chuti, dalo by se říct čím tmavší, tím aromatičtější.Používají se všechny typy takže doporučuji řídit se podle receptur a pak nic nezkazíš.

Odpovědět
Raczek (neregistrovaný)16.12.2011 17:45
--> pardon, lihovarnickým karamelem:-) moje chyba

Odpovědět

Založit nové téma  |  Hledání v diskusi