calvados x jablkovice
Pepa (neregistrovaný) | 03.09.2007 11:11 |
Nevim jestli to patří sem, ale rád bych, abyste se někdo kdo tomu rozumí vyjádřili k následujícímu: lze pálenku z jablek (prostě naše jabkovice, to samý co slivovoce akorát že z jablek) nazývat calvados, nebo to jsou podle vás odlišné nápoje a nelze je zaměňovat? Odpovědět |
mojito | 04.09.2007 02:07 | |
Kdepak,nelze je zamenovat.Calvados s jablkovicí maj spolecnehe jenom ta jablka..jinak je to nebe a dudy.A taky jinak chutna.. ahoj Odpovědět |
Pavel Kucera | 05.09.2007 20:18 | |
Calvados je jablecny destilat a vyrobce muze pouzivat az 100 druhu jablek pri vyrobe. http://www.szpi.gov.cz/cze/aktuality/article.asp?id=55645&cat=&ts=6ec2 Odpovědět |
Pavel Kucera | 05.09.2007 20:19 | |
Dale jsou dva zpusby paleni a Calvados, jako jini kvalitni destilaty, vyhovuje zrani v sudech Odpovědět |
Zdemat (neregistrovaný) | 18.01.2008 11:37 | |
Rozdíl je v kvasu. Pro jabkovici kvasí celá drcená jablka, kdežto pro kalvados se používá kvas z vylisovaných jablek. F-M zdar Odpovědět |
Zdemat (neregistrovaný) | 18.01.2008 11:37 | |
Rozdíl je v kvasu. Pro jabkovici kvasí celá drcená jablka, kdežto pro kalvados se používá kvas z vylisovaných jablek. F-M zdar Odpovědět |
řádek (neregistrovaný) | 24.11.2008 20:51 | |
Jew to asi jako stejný název Praha vesnička na Slovensku a Praha hlavní město ČR. Odpovědět |
nemo241 (neregistrovaný) | 27.08.2009 23:22 | |
citujem,,Rozdíl mezi jablkovicí a calvadosem Rozdíl mezi výrobou jablkovice nebo calvadosu spočívá v tom, že jablkovice vzniká destilací a rektifikací prokvašené jablečné drtě, zatímco calvados vzniká destilací a rektifilací cidru, neboli jablečného vína. Výroba calvadosu má svůj původ ve Francii a tradice výroby tohoto nápoje se odhaduje na více než 1000 let. ,,...to je s netu osobnu skusenost nemam ale tak .... Odpovědět |