Přihlášení

calvados x jablkovice

Pepa (neregistrovaný)03.09.2007 11:11
Nevim jestli to patří sem, ale rád bych, abyste se někdo kdo tomu rozumí vyjádřili k následujícímu: lze pálenku z jablek (prostě naše jabkovice, to samý co slivovoce akorát že z jablek) nazývat calvados, nebo to jsou podle vás odlišné nápoje a nelze je zaměňovat?

Odpovědět

mojito04.09.2007 02:07
Kdepak,nelze je zamenovat.Calvados s jablkovicí maj spolecnehe jenom ta jablka..jinak je to nebe a dudy.A taky jinak chutna.. ahoj

Odpovědět

Pavel Kucera05.09.2007 20:18
Calvados je jablecny destilat a vyrobce muze pouzivat az 100 druhu jablek pri vyrobe.

http://www.szpi.gov.cz/cze/aktuality/article.asp?id=55645&cat=&ts=6ec2

Odpovědět

Pavel Kucera05.09.2007 20:19
Dale jsou dva zpusby paleni a Calvados, jako jini kvalitni destilaty, vyhovuje zrani v sudech

Odpovědět
Zdemat (neregistrovaný)18.01.2008 11:37
Rozdíl je v kvasu. Pro jabkovici kvasí celá drcená jablka, kdežto pro kalvados se používá kvas z vylisovaných jablek. F-M zdar

Odpovědět
Zdemat (neregistrovaný)18.01.2008 11:37
Rozdíl je v kvasu. Pro jabkovici kvasí celá drcená jablka, kdežto pro kalvados se používá kvas z vylisovaných jablek. F-M zdar

Odpovědět

řádek (neregistrovaný)24.11.2008 20:51
Jew to asi jako stejný název Praha vesnička na Slovensku a Praha hlavní město ČR.

Odpovědět

nemo241 (neregistrovaný)27.08.2009 23:22
citujem,,Rozdíl mezi jablkovicí a calvadosem
Rozdíl mezi výrobou jablkovice nebo calvadosu spočívá v tom, že jablkovice vzniká destilací a rektifikací prokvašené jablečné drtě, zatímco calvados vzniká destilací a rektifilací cidru, neboli jablečného vína. Výroba calvadosu má svůj původ ve Francii a tradice výroby tohoto nápoje se odhaduje na více než 1000 let.
,,...to je s netu osobnu skusenost nemam ale tak ....

Odpovědět

Založit nové téma  |  Hledání v diskusi