Přihlášení

Manhattan

Bar Hykšová (neregistrovaný)06.06.2010 00:40
suroviny: 2 střiky Angostura bitter
2 cl Martini Rosso
4 cl Gin
třešinka+přestřik pomerančovou kůrou

postup: nastříkáme do shakeru s ledem 2 střiky Angostury + 2 cl Matini Rosso + 4 cl Gin= zashakerujeme a podáváme s třešinkou a přestřikem pomerančovou kůrou

kategorie: Aperitivy
sklo: coctail glass

Odpovědět

mojito (neregistrovaný)07.06.2010 01:25
Zdravím,prominte , ale toto není "Manhattan" ...

Odpovědět
Bar (neregistrovaný)16.06.2010 23:10
Učili nás to na barmanském kurzu..že manhattan je založený na whisky a tento recept sme se učili nazpaměť

Odpovědět
mojito (neregistrovaný)17.06.2010 00:23
tak proc tam uvadite "gin"?
Mimoto 2 striky Angostury to je fakt sila.Maximalne 2-4 kapky..

Odpovědět
Danny24.06.2010 13:51
Já mám Manhattan podle CBA naučený takto:
4cl Bourbon
2cl Red Vermouth
1 zástřík Angrostura Bitters

Odpovědět
mojito (neregistrovaný)24.06.2010 15:19
nevim jak si muze CBA vymyslet takovy nehoraznosti. Zaklad Mahattanu je v kanadske whisky(ktera byla puvodne z žita)..ostatni ok.
Kdyz obmenite kanadskou za skotskou pak se jedna o Rob Roy cocktail...

Odpovědět
don rodriquez19.10.2010 11:47
svätá pravda

Odpovědět
Bar (neregistrovaný)01.07.2010 12:38
říkám, učili nás to tak na kurzu. víc se k tomu vyjadřovat nebudu:D

Odpovědět
mojito (neregistrovaný)01.07.2010 14:19
a muzete mi napsat kontakt na ten "barmansky"kurz kde Vas to "takto"ucili?

Odpovědět
Bar (neregistrovaný)05.08.2010 22:08
U nás ve škole na kurzu na škole Hotelová škola Světlá a OA Velké Meziříčí..velice nám za to nadávali když jsme to neuměli a je to všechno špatně..ale mají něco v Brně

Odpovědět

merdoun (neregistrovaný)01.07.2010 10:38
to je ale prasárna,i kdyby byl gin jenom překlep tak každej kdo by dělal manhattan v shakeru by zasloužil facku..jo a CBA nemá svoje receptury, jsou to receptury klasických drinků převzatých od IBA, prostě standard,a bourbon tam není,ale kanadská žitná,jinak se skotskou rob roy,ten tam je taky někde...nazdar

Odpovědět
mojito (neregistrovaný)01.07.2010 14:24
presne tak,Manhattan se pripravuje v MG.Dneska uz se bezna kanadska ze zita nevyrabi,tak postaci aby whisky byla alespon kanadska. Tady je pravy priklad toho jak jsem psal-u nas barmanaky nemaji prilis valnou uroven.To jsem se taky "dozvedel",ze Screwdriver se pripravuje i s Gallianem :o) ( H.W.)

Odpovědět
merdou (neregistrovaný)01.07.2010 20:44
=D to se někdo podíval o řádek níž na Harvey Wallbanger..no jak kde a u koho,každopádně,klasický drinky jsou základ kterej je mnohem zajímavější než se na první pohled zdá..twistovat se dá cokoliv..=)

Odpovědět
mojito (neregistrovaný)01.07.2010 20:56
presne tak,plest si H.W. se Šroubovákem je docela úlet ale,navic to byl freestylista a delal ze sebe mistra,pak jsem ho videl delat latte macchiato-no hruza a des

Odpovědět
Bar (neregistrovaný)05.08.2010 22:09
pochopte že já za to nemůžu jak nás to učili! všichni žijeme v přesvědčení že to tak být má když nás to učili a to byli prej velice dobří barmani..tak nám tím akorát pletli mozky za to my ale nemůžeme!!!

Odpovědět

Založit nové téma  |  Hledání v diskusi