Manhattan
Bar Hykšová (neregistrovaný) | 06.06.2010 00:40 |
suroviny: 2 střiky Angostura bitter 2 cl Martini Rosso 4 cl Gin třešinka+přestřik pomerančovou kůrou postup: nastříkáme do shakeru s ledem 2 střiky Angostury + 2 cl Matini Rosso + 4 cl Gin= zashakerujeme a podáváme s třešinkou a přestřikem pomerančovou kůrou kategorie: Aperitivy sklo: coctail glass Odpovědět |
mojito (neregistrovaný) | 07.06.2010 01:25 | |
Zdravím,prominte , ale toto není "Manhattan" ... Odpovědět |
Bar (neregistrovaný) | 16.06.2010 23:10 | |
Učili nás to na barmanském kurzu..že manhattan je založený na whisky a tento recept sme se učili nazpaměť Odpovědět |
mojito (neregistrovaný) | 17.06.2010 00:23 | |
tak proc tam uvadite "gin"? Mimoto 2 striky Angostury to je fakt sila.Maximalne 2-4 kapky.. Odpovědět |
Danny | 24.06.2010 13:51 | |
Já mám Manhattan podle CBA naučený takto: 4cl Bourbon 2cl Red Vermouth 1 zástřík Angrostura Bitters Odpovědět |
mojito (neregistrovaný) | 24.06.2010 15:19 | |
nevim jak si muze CBA vymyslet takovy nehoraznosti. Zaklad Mahattanu je v kanadske whisky(ktera byla puvodne z žita)..ostatni ok. Kdyz obmenite kanadskou za skotskou pak se jedna o Rob Roy cocktail... Odpovědět |
don rodriquez | 19.10.2010 11:47 | |
svätá pravda Odpovědět |
Bar (neregistrovaný) | 01.07.2010 12:38 | |
říkám, učili nás to tak na kurzu. víc se k tomu vyjadřovat nebudu:D Odpovědět |
mojito (neregistrovaný) | 01.07.2010 14:19 | |
a muzete mi napsat kontakt na ten "barmansky"kurz kde Vas to "takto"ucili? Odpovědět |
Bar (neregistrovaný) | 05.08.2010 22:08 | |
U nás ve škole na kurzu na škole Hotelová škola Světlá a OA Velké Meziříčí..velice nám za to nadávali když jsme to neuměli a je to všechno špatně..ale mají něco v Brně Odpovědět |
merdoun (neregistrovaný) | 01.07.2010 10:38 | |
to je ale prasárna,i kdyby byl gin jenom překlep tak každej kdo by dělal manhattan v shakeru by zasloužil facku..jo a CBA nemá svoje receptury, jsou to receptury klasických drinků převzatých od IBA, prostě standard,a bourbon tam není,ale kanadská žitná,jinak se skotskou rob roy,ten tam je taky někde...nazdar Odpovědět |
mojito (neregistrovaný) | 01.07.2010 14:24 | |
presne tak,Manhattan se pripravuje v MG.Dneska uz se bezna kanadska ze zita nevyrabi,tak postaci aby whisky byla alespon kanadska. Tady je pravy priklad toho jak jsem psal-u nas barmanaky nemaji prilis valnou uroven.To jsem se taky "dozvedel",ze Screwdriver se pripravuje i s Gallianem :o) ( H.W.) Odpovědět |
merdou (neregistrovaný) | 01.07.2010 20:44 | |
=D to se někdo podíval o řádek níž na Harvey Wallbanger..no jak kde a u koho,každopádně,klasický drinky jsou základ kterej je mnohem zajímavější než se na první pohled zdá..twistovat se dá cokoliv..=) Odpovědět |
mojito (neregistrovaný) | 01.07.2010 20:56 | |
presne tak,plest si H.W. se Šroubovákem je docela úlet ale,navic to byl freestylista a delal ze sebe mistra,pak jsem ho videl delat latte macchiato-no hruza a des Odpovědět |
Bar (neregistrovaný) | 05.08.2010 22:09 | |
pochopte že já za to nemůžu jak nás to učili! všichni žijeme v přesvědčení že to tak být má když nás to učili a to byli prej velice dobří barmani..tak nám tím akorát pletli mozky za to my ale nemůžeme!!! Odpovědět |