Caipirinha
Weronika (neregistrovaný) | 17.03.2007 23:05 |
Co je to vlastně cachaca?? Odpovědět |
mojito | 18.03.2007 00:54 | |
Brazilsky rum z cukrove trtiny.Chutove trosicku do tequily. Odpovědět |
wtrade@atlas.cz (neregistrovaný) | 19.03.2007 11:56 | |
A nieeee...:-)) Je to destilát zo skvasenej cukrovej trstiny.Oproti Rumu je ten rozdiel,že rum sa robí s melasy.A toto sa robí priamo.preto sa občas vraví,že je to biely rum chudobných.... Odpovědět |
Piskotik | 19.03.2007 21:53 | |
chudobnych, ale stoji 2x tolko ako rum, pekny paradox! Odpovědět |
wtrade@atlas.cz (neregistrovaný) | 20.03.2007 14:40 | |
To je množstvom...dováža sa toho menej,tak sú ceny vysoké.Ťažko vytočíš lepšiu cenu,keď toho predáš paletu za mesiac.To,keď predáš kamión za mesiac,to to bude o inom.A je to zaťažené clom,doprava loďou,certifikáciou... Odpovědět |
mojito | 20.03.2007 02:30 | |
A nieee... :o) Ako ze nieeee :o) ? Pro vyrobu KAZDEHO RUMU je zaklad zkvasena melasa..a te je z cukrove trtiny nieee?Melasa je vedlejsi produkt vznikajici pri vyrobe cukru z cukrove trtiny.. Ta odlisna chut Cachaca rumu od lehkeho bileho rumu napr.Bacardi,Havana..atd je dana tempem fermentace,ktere se ovlivnuje teplotou..a to ma vliv na vlastnosti výsl.produktu.Pak se to da ovlivnit jeste metodou:tzv.prerusovanou,nebo metodou tzv.kontinualni v kolonach. Takze kazdy rum je z melasy..z ceho jinyho :o))) Odpovědět |
Pavel Kucera | 20.03.2007 10:34 | |
Ale faktem je, ze bezna cachaca oproti beznemu rumu je pekna srajda na samotne piti, ovsem prave ta jeji srajdovost z ni dela dobreho spolecnika ve caipirinhe. Odpovědět |
mojito | 21.03.2007 17:23 | |
Lidicky neblaznete :o) ..ze Cachaca neni rum?Uz jste nekdy nekdo pili Columbijsky,nebo treba Venezuelsky rum?Kazdy rum je proste svuj,ma proste sva specifika.Klasicky Cachaca rum na Caipirinhu zraje jenom 1 rok,proto nemusi kazdemu zachutnat.Ale jsou i vicelete,treba Zpioca 150 zrajic 6 let (3 r.v balzovem a pak 3 r.v dubovem sudu)..a to je piticko.Osobne neznam lepsi piti..a to jsem toho "pracovne" vypil vazne dost :o) Odpovědět |
mojito | 21.03.2007 17:24 | |
preklep : ne Zpioca,ale Ypioca -soráč Odpovědět |
wtrade@atlas.cz (neregistrovaný) | 02.04.2007 16:24 | |
Míchané nápoje Petr Bohrman strana 25...na rozdíl od bílého Rumu sa Cachaca vyrábí pŕímo ze štávy cukrové třtiny... Odpovědět |
mojito | 03.04.2007 02:28 | |
Never vsemu co kde kdo napise.Ja uz taky cetl plno polopravd. Temer do vsech rumu se pridava fermentovana stava primo z cukrove trtiny,to ano,a Cachaca neni vyjimkou.Ona totiz treba" domaci"Cachaca se muze takhle delat..ve stavu nouze.Ale tu co zname z obchodu se jakvyrabi tak jsem minule psal.V Rusku se taky jeste da sehnat vodka vyrabena primo ze samotnyho cukru(vodka samogonka)ale to neznamena,ze prava vodka je destilat vyrabeny z cukru.. Odpovědět |
wtrade@atlas.cz (neregistrovaný) | 04.04.2007 14:08 | |
To je alibistická veta,never tomu,čo kto kde píše.Každá seriózna informácia pochádza najmä z nejakej odbornej literatúry.Uveď zdroj,knižku a autora.Ale i z druhého pohľadu je jasné,že to nie je rum.V každej serióznej knižke s receptúrami je cachaca v oddelenej sekcii.Nikdy to nie je v jednej sekcii s rumom.Tak ako vo väčšine,kde sa stretávaš s receptúrami s tmavým i svetlým rumom.Keby to bol rum,bolo by to spolu... Odpovědět |
mojito | 04.04.2007 17:05 | |
A co je dle tebe seriozni knizka???Nepotrebuju uvadet primo knizku,nebo dokobnce cislo stranky.Jednak na to nemam cas a taky me to ani nebavi.Kdyz Cachacu nepovazujes za rum a nenechas si poradit..je to tvuj problem.Vic udelat nemuzu Odpovědět |
wtrade@atlas.cz (neregistrovaný) | 10.04.2007 14:40 | |
Veď sa hneď neurážaj.Pripadalo mi to ako odborná diskusia,nie je to nič osobné.... Odpovědět |
wtrade@atlas.cz (neregistrovaný) | 10.04.2007 14:40 | |
Veď sa hneď neurážaj.Pripadalo mi to ako odborná diskusia,nie je to nič osobné.... Odpovědět |
mojito | 10.04.2007 15:03 | |
Ale ja se preci neurazim.Jen jsem ti chtel naznacit,ze ne vse co se nekde treba doctes musi byt povazovano za bernou minci.To jsem se taky v jedny"odborny"knizce docetl,ze Absinth je vlastne liker..a jiny usmevny historky :o) Odpovědět |
Gaucho (neregistrovaný) | 14.10.2009 04:47 | |
Ale jó mochito, můžeš, poslat ho třeba do Brazílie že:) Voni to tam ty kucí vopalený docela válej v kdejakým baru či café, konečně někdo, kdo se vyzná v "mixologii", ale "real" ne jen na papíře, všechny !kvalitní! publikace či weby o "pití" nech prominou. Odpovědět |
wtrade@atlas.cz (neregistrovaný) | 20.03.2007 14:34 | |
Podľa mňa presne o to ide.Cachaca nie je z melasy.Ale priamo z fermentovanéj cukrovej trstiny...Aspoň tak som to kdesi čítal.Teda nie je to rum.Ale doma to nevyrábam,takže môžem sa mýliť :-))) Odpovědět |
kač (neregistrovaný) | 13.03.2010 11:26 | |
no z čeho jinýho ? z té třtinové šťávy. Melasa není třtinová šťáva. Odpovědět |
mojito (neregistrovaný) | 13.03.2010 11:44 | |
... a z ceho jinyho myslis,ze se vyrabi ta melasa ? :o) Odpovědět |
martin (neregistrovaný) | 29.08.2010 01:30 | |
ne tak docela.. rum nemusí být pouze z melasy.. muže být také vyroben ze štávy cukrové třitiny. někteří vyrobci cukrovou třitinu lysují přímo na poli ! :) Odpovědět |
.... (neregistrovaný) | 20.01.2009 14:46 | |
rum je vicemene 50% tequila akorat tequila je jeste z agave Odpovědět |