Přihlášení

Cachaca pre užívateľa mojito :-))

apač (neregistrovaný)26.04.2007 11:30
Špeciálne kvôli Tebe som navštívil www.pitu com. A je tam písané toto:Cachaca is made from pure cane sugar and thus cannot be compared to rum, which is made from the leftovers from cane-sugar refining (molasses). Only the best, selected, sugar cane is employed in manufacturing PITÚ in order to guarantee a consistent, high, quality of the final product.

Odpovědět

apač (neregistrovaný)26.04.2007 11:32
Ináč je to v sekcii FAQ

Odpovědět

Pavel Kucera26.04.2007 11:54
To jsou marketingove keci - proboha, co ocekavate, ze vyrobce si hodi na stranky.....

Odpovědět
apač (neregistrovaný)26.04.2007 11:59
Sám si obchodník.A dobre vieš,že si na svoje stránky nemôžeš dať niečo,za čo by Ťa mohol niekto napadnúť.Tobôž zaradenie tovaru.Iné číslo kombinovanej nomenklatúry má rum a iné destilát.A pochybujem,ě taký veľký výrobca,ako je Pitu,by čosi také robil.Oni to nepotrebujú.Na rozdiel od Teba i mňa,čo sa v tom plahočíme,oni idú vo veľkom.

Odpovědět
Pavel Kucera26.04.2007 12:19
Jo jo, jasne :). Ale nejsme vyrobci a prave, ze s temi nejvetsimi mam bohate zkusenosti i z predeslich Xlet jakozto PRista a casto ty keci jsem jim psalv :)). By ses divil co si prave dovoli... ;). Ale v klidu :).

Odpovědět
mojito27.04.2007 23:21
No at si od Pitu pisou co chteji,páč Pitu pro me neni kvalitni lihovina,a uz vubec ne pravy Cachaca rum.Zkus udelat Caipirinhu treba z Pitu,pak udelej druhou z Ypiocy,nebo Autenticy a porovnej..
Jinak o ty cukr.trtine : i Cachaca rum se vyrabi z melasy,ma podil i primo trtinovy pro jemnost jako vetsina rumu.

Odpovědět
apač (neregistrovaný)28.04.2007 07:40
Cachaça (IPA: [ˌkaˈʃasa]) is the most popular distilled alcoholic beverage in Brazil. The average Brazilian drinks about three gallons of Cachaça annually.[1] Cachaça is, "...the product of the distillation of fermented sugarcane juice, with its alcohol strength between 38% and 48% by volume. Up to six grams per liter of sugar may be added."[2]

Cachaça is often said to differ from rum in that it is made from sugarcane juice while rum is made from either molasses or sugarcane juice then aged in oak barrels...Toto je z
http://en.wikipedia.org/wiki/Cacha%C3%A7a.
Určite to nieje marketingový dríst

Odpovědět
apač (neregistrovaný)28.04.2007 08:03
A ešte si prečítaj www.sagatiba.com sekcia our story...Daľší beazilský výrobca,čo tvrdí,že to nieje s melasy.A sú tam aj origoš brazilské recepty.A aj priamo na na fľaške Ypióca je: Distilled from sugar cane.To isté tvrdia na http://www.v-brazil.com/culture/cuisine/cachaca-caipirinha.html

Odpovědět
apač (neregistrovaný)28.04.2007 08:03
A ten istý problém riešia tu:http://www.webtender.com/iforum/message.cgi?id=47647
Takže celý svet tvrdí,že Cachasca nie je rum.Čo ty na to?

Odpovědět
apač (neregistrovaný)28.04.2007 08:11
Ale najlepšie bude,ak si hodíš do googlu Cachaca producer a samo Ti to vypadne ...tam to budeš mať nestranné.

Odpovědět
mojito28.04.2007 23:44
Specifikace : Rum = destilat z cukrove trtiny :o)

Odpovědět
apač (neregistrovaný)01.05.2007 07:48
čo k tomu dodať? Asi nič...

Odpovědět
mojito02.05.2007 23:43
Jasneze k tomu neni co dodat.Rum=destilat z cukrove trtiny..To je daný,ja si to nevymyslel.
To,ze Cachaca nechutna jako klasicky lehky rum neznamena,ze to rum neni.Vzdyt chutovy rozdily mezi "nebrazil" rumy jsou taky vic nez velky.Pil jsi nekdy treba Kolumbijsky,nebo Venezuelsky rum?(To uz jsem psal,vim).Nebo rozdily ve whisky skotske,kanadske,mezi whiskey irskou,bourbonem..rozdil je nejen v chuti,ale hlavne v recepture,taky VYCHOZI SUROVINA JE JINA,a co 51%podilu kukurice v bourbonu???To bys taky mohl rict,ze tamto a tamto neni vlastne whisky..Jenze ono je.

Odpovědět
apač (neregistrovaný)16.05.2007 15:18
Mojito,mojito...ty asi nevieš po anglicky.Celý svet píše,kde je rozdiel. A rum=destilát z cukrovej trstiny je úplny blud.Technológia výroby rumu spočíva v inom.Zoženiem Ti odkaz na oficiálne,české zdroje...

Odpovědět
apač (neregistrovaný)16.05.2007 15:20
Tu je to v češtine:http://www.vareni.cz/trendy/rum/

Odpovědět
apač (neregistrovaný)16.05.2007 15:26
Takže rum=destilát z MELASY cukrovej trstiny. CAchaca nie je z melasy=nie je to rum.A to isté vravia i výrobcovia,žiaľ,je to v angličtine.

Odpovědět
mojito16.05.2007 17:17
Mas spatny informace,protoze drtiva vetsina rumu neni jen z melasy,ale i primo ze stavy z c.třtiny.Psal jsem to uz predtim,ale ty si zase nekde neco najdes,vid? ;-) No s tim Cachaca rumem to nebude tak jednoznacny..pro hodne lidi.Je to vec diskuze,ale kdybys znal a ochutnal aspon vetsinu rumů znamejch i neznamejch tady u nas,nebo ve svete a vedels z ceho se delaji,tak by ti Cachaca ani trosku neprisla jako-nerum-.Jenom proto,ze jako zaklad je pouzito o neco vic stavy zprimo z cukr.trtiny.Mrkni se z ceho se delaji -vodky-(z ruzneho obilí)a porad je to vodka.Nebo whisky a whiskey(taky dokonce ruzne druhy obilí a navic i postupy).Co treba gin?Atd atd.Zjisti si tohle vsechno,a sam,bez prejatych nazoru dojdes k uplne jinymu nazoru..na vic vecí..

Odpovědět
Piskotik19.05.2007 11:08
tiez myslim, to mas to iste ako keby si povedal, ze tuzemak je pravy rum! ..bo tak vyzera, chuti a bla bla.. ale nejake pravidla musia byt a preto je to um a ne rum.. tak ako neni rum cachaca..

Odpovědět
mojito22.05.2007 00:46
Piskotiku,prosimte,precti si nekdy po sobe ty svy nektery vzkazy :o))) Vzdyt nemaj vubec logiku.. Snad mi nechces namluvit,ze"Tuzemak" chutna a vypada jako pravy rum??? :o)

Odpovědět
Piskotik (neregistrovaný)22.05.2007 22:31
D :D :D :D

Odpovědět
mojito22.05.2007 01:44
Apači,ja jsem ti prece uz predtim psal,ze vetsina rumů se vyrabi i primo ze stavy z ty trtiny,je to kvuli jemnosti..takze i Cachaca je rum pravy.Ja porad nevidim duvod proc by to rum nemel byt.Taky jsem ti psal o rozdilnych-zakladnich-surovinach k vyrobe whisky/whiskey..na to jsi mi taky nic nenapsal.Vodka se taky vyrabi z ruznych surovin..a je to porad vodka..Gin taky neni jen jeden..taky se nevyrabi pouze z jedne stejne suroviny a taky ma ruzne chute.Neporovnavej jen klasicky Bef.,nebo Bombay samozrejme..A co tequila..?Vis z ceho presne se vyrabí?Kdyby Cachaca rum nemel byt rumem jenom proto,ze je v nem vic stavy primo z c.trtiny,tak 80% tequily by nemohlo byt povazovano za tequilu,ale za..ostatni destilat..Prosimte,rumy na Martiniku a Haiti se taky vyrabí primo ze stavy z c.trtiny-odjakziva..a je to normalni rum taky-jako Cachaca. To,ze nekde pisou..nejaky bludy ..hodne veci se pise..pak se to zas dementuje..Precti si- vsechny-my reakce-pozorne- na ten Cachaca rum..to o tech Whiskach,vodkach,Ginech,atd..ale i ty reakce predtim..,nebombarduj me i sebe odkazama,nepapouskuj neco po nekom,protoze jedny odkazy to prevzaly od predeslych..a ty predesle od predpredeslych..atd..no proste zkus o tom popremyslet sam.Jenom maly priklad : jedna jista TV stanice delala rozbor 100% dzusu jedne velmi zname renomovane znacky kterou urcite znas-nebudu uvadet jmeno-a zjistili skutecny stav- jen 45%..ale to byla jenom takova perlicka a primo s rumy nema nic spolecneho.A duvod?..Never vsemu co se kde pise,nepapouskuj,ale zauvazuj sam.Nemyslim to nijak zle..to nenenene ;-) Jen jsem trosku ostrejsi,protoze mam zanet zubu,boli to jak prasa a levou stranu ksichtíku mam jak vodojem.Auuu :o)

Odpovědět
japač (neregistrovaný)16.05.2007 16:39
je to o tom,že rum,pravý,môže byť len z cukrovej trstiny.Ale nie všetko,čo je z cukrovej rstiny je rum.

Odpovědět
holkoun28.05.2009 00:58
cachaca je druh rumu, stejne tak jako je napr. bourbon druh whisky/whiskey.

To se pak muzeme hadat, ze rum je pouze vyrabena tzv. pot destilaci a to co je vyrabeno sloupcovou destilaci neni rum...

Odpovědět
holkoun28.05.2009 01:05
jinak tahle diskuze bude nekonecna, a resi se i na mezinarodni urovni:-)

napr. zde:
http://www1.american.edu/TED/cachaca.htm

kratky vytah: However, Brazilian cachaça has run into several obstacles in the international market. One of these complications concerns cachaça’s classification as a distilled spirit. In the US, EU, and other countries, cachaça officially enters as rum.

Odpovědět

Založit nové téma  |  Hledání v diskusi