Přihlášení

Mojito

Michal (neregistrovaný)07.05.2008 17:38
Ahoj, prosím Vás narazil sem na menší problémek. Hledal sem si recept na klasické mojito, a našel sem asi 3 různé recepty. Zajímalo by mě, jestli se dává máta dovnitř nadrcená nebo jak, poté taky jestli citronovou nebo limetkovou štávu a jestli by byl někdo tak hodný a dal mi sem prosím nějaký přesnější popis výroby. Děkuji

Odpovědět

macik07.05.2008 19:24
Můj dotaz se váže k předešlému.Do mojita se má dávat bílej rum 4cl třtinovej cukr a lístky máty,ale taky sem viděl dělat mojito (aloha bar,infiniti) s dolejváním další dvou druhů nějakého ...něčeho no:)Takže jestli víte,co se tam může pro chut dáti,neváhejte odepsati...To platí hlavně pro Mr.Mojita:))

Odpovědět
Blanka (neregistrovaný)07.05.2008 23:08
Z našeho baru je recept: 4cl Havana Rum, 3 lžičky třtinového cukru, 2cl limetkového Moninu (sirup pro koktejly), půlka limetky, asi 10 lístků máty a na dolití soda. Půlku nakrájené limetky vložíme do sklenice a přidáme třtinový cukr s mátou a vše rozmačkáme. Pak přidáme sirup, tříšť,rum a dolejeme sodou. Můžeme vytvořit i Virgin Mochito a to tak, že vynecháme rum a zalijeme ginger tonikem (zázvorový tonic). Mě moc chutná a vypije se jich co hrdlo ráčí. Ať se daří!!!

Odpovědět
Blanka (neregistrovaný)07.05.2008 23:11
Z našeho baru je recept: 4cl Havana Rum, 3 lžičky třtinového cukru, 2cl limetkového Moninu (sirup pro koktejly), půlka limetky, asi 10 lístků máty a na dolití soda. Půlku nakrájené limetky vložíme do sklenice a přidáme třtinový cukr s mátou a vše rozmačkáme. Pak přidáme sirup, tříšť,rum a dolejeme sodou. Můžeme vytvořit i Virgin Mochito a to tak, že vynecháme rum a zalijeme ginger tonikem (zázvorový tonic). Mě moc chutná a vypije se jich co hrdlo ráčí. Ať se daří!!!

Odpovědět
mojito08.05.2008 02:46
No ty mi teda duverujes Maciku :o) ...vzdyt ja jsem obycejnej truhlař,a ani barmanak nemam ;-)
.... A ZAPLATPANBUH ZE HO NEMAM . Protoze kdyz vidim v barmany s glejtem, jak pri vyrobe Mojita drtej tu chudinku mátu spolu s cukrem a limetou...to bych si vazne ublinknul :o( To uz tady ale bylo mockrat v diskuzich,takze to nebudu pitvat.Jinak co se tyce tech dalsich dvou neceho.. tak dle me to muze byt treba "jakolimetova" stava,nebo "svííít end souuur" nebo buhvico jeste.Toto jsou podle me jenom komercni pripravky s pouhou prichuti,hodici se maximalne tak pro nenarocneho zakaznika.Samozrejme,jsou cocktaily,kde neni problem,ale do Mojita ? :o) ?! Ktery by melo byt vizitkou kazdyho barmana,nebo barmanky..Ted si vem,ze ti tu matu jeste nadrtí misto aby ji jen otrel...a to je pak pekna čalamáda,vzdyt to chutna ouplne jinak nez by melo..

Odpovědět
Jerry (neregistrovaný)09.06.2009 20:35
Co vím, tak běžný kubánský "barmani" se s tím nemažou a taky to mydlí všechno dohromady. My Evropani jsme zavedli bontón i tam, kde původně vůbec nebyl.

Odpovědět
mojito (neregistrovaný)11.06.2009 02:03
To je bohuzel pravda,naprosto souhlasim.......... :o)))

Odpovědět

Michal (neregistrovaný)09.05.2008 17:34
hele možná se budu ptát hloupě, ale jak myslíte rozmačkat, normálně lžící nebo jak? já sem amatér;)

Odpovědět
mojito10.05.2008 00:39
..jsme te trosku dezorientovali,co? ;-)
No,do sklenky das na vetsi kostky nakrajenou pulku limety...pridas 2 lzicky trtinoveho cukru- toto rozmackas drevenym drtitkem(tzv.Mudlerem) na kasi.
Pak pridas matu cca 10-15 listku-a tu barovou lzickou sikovne otres o vnitrni stranu sklenky aby pustila mentol.Pak zasypes drcenym ledem cca do 3/4 sklenice.Pridas 4-5 cl bileho lehkeho rumu.Dal pridas splouch sodovky.Ted to cele poradne promichas bar.lzickou...hezky odspoda nahoru atd.Pak sklenku dosypes vrchovate drcenym ledem,pridas snitku maty,pridas michatko a 2 brcka.
A Mojito je na svete ;-)

Odpovědět
Michal (neregistrovaný)10.05.2008 15:28
dekuji moc, tak já se o něco pokusim, omlouvám se že odbočuji od tématu, ale tequila se pije sůl, tequila, limetka(nebo citrón), tu sůl si nasypu na ruku? pak normálně slíznu, pak tequlu a nakonec kousnout do limetky?

Odpovědět
mojito11.05.2008 01:44
Nemas zac
S tou Tequilou je to trosku slozitejsi.V ČR a v Evrope,a asi i v Americe se to pije tak jak pises(limeta je vhodnejsi) ,ale v samotnym Mexiku kopnou do sebe Tequilu a zapiji Sangritou(to je rajč.stava s korenim-sul,Tabasco,bily pepr,pomer.+limet.stava,Worchester,nakrajene papricky Jalapeňo) Takze si vyber :o)

Odpovědět
Michal (neregistrovaný)11.05.2008 18:14
Ještě sem se chtěl zeptat, mohl bych dát do mojita místo třtinového cukru cukrový sirup?

Odpovědět
mojito (neregistrovaný)11.05.2008 18:43
Jestli to kuchtis jen tak doma tak asi jo,ale v baru tohle nedelej. I kdyz jsou asi horsi prohresky nez tohle ;-)

Odpovědět
mila14.05.2008 15:04
jasne ze mozes obmenit cukrovy sirup,ale tym uplne zmenis cely zmysel celeho komplexu.pretoze ked pijes mojito,mas citit 4 veci: rum ,cerstvost maty,kyslost limetky,ale hlavne sa ti ma v ustach cukor drvit pod zubami.
a prave v tom je ten figel:kombinacia 4 veci naraz

Odpovědět
mila14.05.2008 14:57
pytal si sa :ako sa to mysli,ked povedia rozmackat:barmani pouzivaju 2 sposoby:
1.pouzivaju dreveny alebo umely muddler.co vyzera ako hrubsia palicka.
2.sposob je barova lyzicka,ale opacny koniec,zaklad lyzice.
musim povedat ze na mojito jednoznacne len barova lyzica,lebo muddlerom sa mata nedokaze poriadne rozdrvit.
A v tom robi vacsina barmanov chybu.!!!

Odpovědět

mila14.05.2008 14:49
tak ja to robim takto:
rovno do pohara,v ktorom mojito budes podavat,daj 4 kocky hnedeho cukru,na to daj 3 kvapky angostura bitters,4 mesiaciky limetky{=pol limetky} a 8 listkov maty.
zakladom barovej lyzicky to poriadke vsetko pretrep,daj rosku drveneho ladu,pridaj rum,zase lyzikou premiesaj,pridaj zbytok ladu,dolej sodovkou

Odpovědět
ivan14.05.2008 16:51
asi si vela mojit ešte neurobil/a, ak drvíš limety barovou lyžicou.....nehovorím, že to nejde, ale skús ich tak urobiť 100-200 za večer a ja pred Tebou padnem na kolená a budem Ťa uctievať....(to bol len vtip) aspoň teda, pri mudlovaní limiet, mätu môžeš drviť/otierať lyžicou, ale limety???
Angostura??? skúšal som to, ale mne osobne aj luďom ktorým som tak mojito pripravil tam dosť vadila, ale prečo nie, ak to niekomu chutí....
kockový cukor??? fúúúha, niesú štyri kocky vela???
podla mňa až príliš....podla mňa je lepší trstinový cukor, rozdrvený na jemné krištáliky, tak neviem...
ale zasa každému podla chuti....

Odpovědět
mila17.05.2008 12:23
ja ich ,moj zlaty, robim uz takych 11 rokov, a verr mi,ze ked si najdes spravnu metodu,zarucim ti ,ze tie limetky poriadne dokazas rozmliazdit.za 10-15 sekund je mojito hotove.cize ,ked na to ides matematicky,kolko ich teda dokazem urobit za noc???

Odpovědět
piskot (neregistrovaný)31.05.2008 14:18
prepac, ale 4 kocky su naozaj vela! to pokazi celu chut a struktiru mojita! limetky by mali byt dokonale roztlacene z cuktrom a potom pridana mata, ktoru nakoniec ja len POTLACIM madlom {v ziadnom pripade z toho nerobim spenatovu polievku ako robi vacsina barmanov u nas} v kazdom pripade si neviem predstavit ako musi chutit lyzickou robene mojito... a ked tak by som tiez taku lyzicku a tvoju ruku chcel mat.. kde si ju kupila?:D kde robis, ked tak pridem rad ochutnat.. angosturu do mojita nedaval, ale podla chute hosta predsa rad pridam..

Odpovědět
niki (neregistrovaný)02.06.2008 17:28
Potřebovala bych radu, jak si doma vyrobit drcený led do Mojita??Zvládne to mixér??nebo kuch.robot?? díky

Odpovědět
niki (neregistrovaný)02.06.2008 17:31
Rozmydlim to paličkou a bude :)

Odpovědět
all-in (neregistrovaný)03.06.2008 17:42
Ahoj Niki,nedoporučuju vyrabět crasch v mixeru ani ničem tomu podobném.Nemusela by to ta mašina rozchodit.Doporučuju investovat 3-4 kyla a koupit ruční stroj na crasch.Kdo řiká že jsi nemužeš dat mojito každý den :-)

Odpovědět
mojito03.06.2008 23:12
Ted jsi na to kápla ;-) Mixer by ti to roozmasiroval na dřeň.Neni nic jednodussiho nez vzit par kostek ledu do uterky -udelat uzlik a par ranami palickou,lahvi,nebo treba prkynkem tomu ledu domluvit ;-)
Je to rychly a osvedceny

Odpovědět
mila21.06.2008 16:05
robim v londyne a veru zatial sa mi este nikto nestazoval...

Odpovědět
kuba (neregistrovaný)20.01.2009 14:35
nejlepsi mojito je kdyz se do neho da 6 cl rumu .. uprimne 4cl je malo teda zalezi do jake sklenice to delas a vicemene mojito se dela do stredne velkycvh tumbleru

Odpovědět

Založit nové téma  |  Hledání v diskusi