Přihlášení

Vánoční recepty na míchané nápoje

Chocolate Baby

ingredience
kakaový likér 4 cl
Cola na dolití
postup
Tumbler naplníme do poloviny ledem, přidáme kakaový likér a dolijeme colou.

sklo velký tumbler
příprava straight way

Christmas Cocktail

ingredience
vodka 4 cl
Campari Bitter 1 cl
kokosový krém 1 cl
pomerančový džus 3 cl
postup
Všechny suroviny protřepeme s ledem v šejkru. Servírujeme ve vychlazené koktejlce.

kategorie cocktails
sklo koktejlka
příprava šejkr

Čokoládový Polibek

ingredience
čokoládový likér 3 cl
rum tuzemský 3 cl
smetana 2 cl
postup
Všechny suroviny protřepeme v šejkru a nalijeme do koktejlky.

kategorie cocktails
sklo koktejlka
příprava šejkr

Domácí Štěstí

ingredience
třešňovice 5 cl
multivitamínový džus 15 cl
grenadina 2 cl
postup
Do tumbleru s ledem nalijeme džus, třešňovici a na závěr grenadinu. Nápoj ozdobíme plátkem citronu a koktejlovou třešní.

sklo velký tumbler
příprava straight way

Honey Cocktail

ingredience
pomerančový džus 4 cl
citronová šťáva 2 cl
smetana 2 cl
med 10 g
postup
Do šejkru dáme led, přidáme všechny suroviny a silně, delší dobu protřepáváme. Přes sítko nalijeme do koktejlové sklenky.

kategorie nealko
sklo koktejlka
příprava šejkr

Horký Třešňový Pohár

ingredience
víno červené 5 cl
griotka 5 cl
voda 10 cl
hřebíček 2 ks
citron 1 plátek
postup
Všechny ingredience společně zahřejeme do vytvoření pěny, ale nevaříme. Přecedíme do sklenky a servírujeme.

sklo irish coffee sklenka
příprava tepelná příprava

Hot Milk Punch

ingredience
rum světlý 3 cl
brandy 3 cl
mléko horké na dolití
cukr
skořice
postup
Suroviny promícháme a dolijeme horkým mlékem. Podáváme ozdobené sypanou skořicí.

sklo irish coffee sklenka
příprava tepelná příprava

Jablečný Punč

ingredience
jablečný likér Berentzen 4 cl
víno bílé 12 cl
skořice celá 1 ks
hřebíček 2 ks
postup
Víno s kořením ohřejeme a scedíme do sklenky. Dolijeme likér a ozdobíme spirálou z jablečné slupky.

sklo irish coffee sklenka
příprava tepelná příprava

Lavina

Lavina ingredience
Becherovka 5 cl
víno červené 10 cl
med 2,5 cl
citronová šťáva 2,5 cl
voda 5 cl
tyčinka skořice
postup
Ingredience ve varné nádobě smícháme a ohřejeme na teplotu 50-60 stupňů. Přelijeme do servírovací sklenice a nápoj ozdobíme tyčinkou skořice a plátkem citronu.

příprava tepelná příprava

Mrazík

ingredience
gin 5 cl
Rapid Bitter 2 střiky
grapefruitový džus 5 cl
postup
Na sklence vytvoříme pomocí citronové šťávy a cukru krustu. V šejkru protřepeme s ledem všechny suroviny a nápoj přelijeme do připravené sklenky.

kategorie cocktails
sklo koktejlka
příprava šejkr

Pařížský Punč

ingredience
koňak 0,5 l
čaj černý 1 l
pomerančový džus 30 cl
citronová šťáva 10 cl
cukr 200 g
postup
Všechny ingredience zahříváme za stálého míchání dokud se cukr nerozpustí, ale nenecháme dojít k varu.

kategorie punches
příprava tepelná příprava

Sladký Sen

ingredience
tequila 3 cl
Curacao Blue 3 cl
pomerančový džus 5 cl
papájový sirup 2 cl
Mattoni na dolití
postup
Všechny suroviny kromě Mattoni promícháme v šejkru s ledem a slijeme do tumbleru. Doplníme matonku a ozdobíme karambolou a pomerančovou kůrou.

sklo velký tumbler
příprava šejkr

Sněhulák

ingredience
Plum Vodka Jelínek 4 cl
Amaretto 2 cl
smetana do kávy 3 cl
postup
Uvedené ingredience důkladně protřepeme v šejkru s ledem a scedíme do koktejlky. Nápoj můžeme ozdobit šlehačkou.

kategorie cocktails
sklo koktejlka
příprava šejkr

Zimní Koktejl

Zimní Koktejl ingredience
smetana 4 cl
javorový sirup 1 lžička
soda na dolití
banán 1 ks
kiwi 1 ks
postup
Oloupaný banán a kiwi nakrájíme a s ledem dáme do mixéru. Přidáme smetanu a sirup a dobře promixujeme. Nápoj nalijeme do sklenic a doplníme sodovkou. Ozdobíme plátkem kiwi a koktejlovou třešničkou.

kategorie nealko
sklo malý tumbler
příprava mixér