Podobné míchané nápoje
Shodnost 3 ingrediencí s nápojem Vítr Od Buchlova
Počet nalezených nápojů: 10 (1 - 10)
Cafe Pucci
postup
Amaretto, rum a cukr promícháme v servírovací sklenici. Zalijeme horkou kávou a ozdobíme šlehačkou.
Amaretto, rum a cukr promícháme v servírovací sklenici. Zalijeme horkou kávou a ozdobíme šlehačkou.
sklo irish coffee sklenka
příprava tepelná příprava
Farizej
postup
Rum ohřejeme a nalijeme do předehřátého poháru. Přidáme cukr a mícháme, dokud se nerozpustí. Dolijeme kávou a ozdobíme šlehačkou.
Rum ohřejeme a nalijeme do předehřátého poháru. Přidáme cukr a mícháme, dokud se nerozpustí. Dolijeme kávou a ozdobíme šlehačkou.
sklo punčový pohár
příprava tepelná příprava
Frappe Café De Paris
ingredience
káva silná 6 dl
skořice 2 ks
hřebíček 4 ks
nové koření 4
smetana 15 cl
cukr podle chuti
káva silná 6 dl
skořice 2 ks
hřebíček 4 ks
nové koření 4
smetana 15 cl
cukr podle chuti
postup
Uvaříme velmi silnou kávu, asi dvakrát silnější než obvykle. Nalijeme do džbánu a přidáme skořici, hřebíček a nové koření. Džbán včetně obsahu postavíme alespoň na hodinu do chladničky.
Po ochlazení obsah džbánu nalijeme přes sítko do mixéru. Přidáme smetanu, kostky ledu a cukr. Mixujeme, dokud se přísady nespojí a nezpění. Nalijeme do vychlazených sklenic a posypeme hoblinkami nastrouhané čokolády. Servírujeme s brčkem dřív, než opadne pěna.
Uvaříme velmi silnou kávu, asi dvakrát silnější než obvykle. Nalijeme do džbánu a přidáme skořici, hřebíček a nové koření. Džbán včetně obsahu postavíme alespoň na hodinu do chladničky.
Po ochlazení obsah džbánu nalijeme přes sítko do mixéru. Přidáme smetanu, kostky ledu a cukr. Mixujeme, dokud se přísady nespojí a nezpění. Nalijeme do vychlazených sklenic a posypeme hoblinkami nastrouhané čokolády. Servírujeme s brčkem dřív, než opadne pěna.
kategorie nealko
příprava tepelná příprava
Irish Coffee
postup
Okraj sklenky obalíme v cukru a vlijeme do ní whisky. Doplníme černou kávou a zamícháme. Ozdobíme šlehačkou.
Okraj sklenky obalíme v cukru a vlijeme do ní whisky. Doplníme černou kávou a zamícháme. Ozdobíme šlehačkou.
sklo irish coffee sklenka
příprava tepelná příprava
Italská Káva
postup
Amaretto, cukr a kávu důkladně mícháme v předehřáté punčové sklenici dokud se cukr nerozpustí. Nápoj ozdobíme čepicí šlehačky.
Amaretto, cukr a kávu důkladně mícháme v předehřáté punčové sklenici dokud se cukr nerozpustí. Nápoj ozdobíme čepicí šlehačky.
sklo punčový pohár
příprava tepelná příprava
Nes Cabana
ingredience
tequila stříbrná 4 cl
káva Nescafé Frappé 6 cl
ananasový džus 4 cl
smetana 2 cl
citronová šťáva 1 cl
cukr 1 lžička
tequila stříbrná 4 cl
káva Nescafé Frappé 6 cl
ananasový džus 4 cl
smetana 2 cl
citronová šťáva 1 cl
cukr 1 lžička
postup
Sklo naplníme do 2/3 ledem. Do šejkru vložíme led a všechny ingredience. Důkladně protřepeme a scedíme do předem připraveného poháru. Podáváme se slámkou.
Sklo naplníme do 2/3 ledem. Do šejkru vložíme led a všechny ingredience. Důkladně protřepeme a scedíme do předem připraveného poháru. Podáváme se slámkou.
sklo velký tumbler
příprava šejkr
South Cofee
ingredience
rum tmavý 4 cl
vanilkový likér 2 cl
káva silná studená 4 cl
žloutek 1 ks
smetana sladká 1 střik
cukr moučkový 1 lžička
rum tmavý 4 cl
vanilkový likér 2 cl
káva silná studená 4 cl
žloutek 1 ks
smetana sladká 1 střik
cukr moučkový 1 lžička
postup
Do šejkru naplněného ledem nalijeme předepsané suroviny a energicky protřepeme. Přes sítko přecedíme do koktejlové sklenky a posypeme skořicí.
Do šejkru naplněného ledem nalijeme předepsané suroviny a energicky protřepeme. Přes sítko přecedíme do koktejlové sklenky a posypeme skořicí.
sklo malý tumbler
příprava šejkr
Šupito Presto
ingredience
Whisky Cream Stock 2 cl
káva horká 2 cl
šlehačka
cukr moučka
muškátový oříšek
Whisky Cream Stock 2 cl
káva horká 2 cl
šlehačka
cukr moučka
muškátový oříšek
postup
Do šejkru vložíme led a nalijeme whisky cream s kávou. Pořádně protřepeme a po nalití do sklenky nápoj ozdobíme šlehačkou a nastrouhaným muškátovým oříškem.
Do šejkru vložíme led a nalijeme whisky cream s kávou. Pořádně protřepeme a po nalití do sklenky nápoj ozdobíme šlehačkou a nastrouhaným muškátovým oříškem.
příprava tepelná příprava