Podobné míchané nápoje
Shodnost 3 ingrediencí s nápojem Silvestrovský Punč
Počet nalezených nápojů: 14 (1 - 10)
Ananasová Bowle
ingredience
víno bílé 3 l
víno červené 0,7 l
šampaňské 0,7 l
slivovice 5 cl
ananas kompot 1 konzerva
cukr 250 g
víno bílé 3 l
víno červené 0,7 l
šampaňské 0,7 l
slivovice 5 cl
ananas kompot 1 konzerva
cukr 250 g
postup
Ananas rozkrájíme na dvoucentimetrové kousky, dáme do mísy, přelijeme ananasovou šťávou a slivovicí a necháme 2 hodiny v ledničce. Do mísy na bowli dáme cukr, nalijeme litr bílého vína a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme vychlazený ananas, dolijeme bílým i červeným vínem a šampaňským. Ihned podáváme.
Ananas rozkrájíme na dvoucentimetrové kousky, dáme do mísy, přelijeme ananasovou šťávou a slivovicí a necháme 2 hodiny v ledničce. Do mísy na bowli dáme cukr, nalijeme litr bílého vína a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme vychlazený ananas, dolijeme bílým i červeným vínem a šampaňským. Ihned podáváme.
kategorie bowles
Angkorský Punč
ingredience
víno bílé přírodní 7 dcl
třešňovice 3 dcl
ananas kompot 1 velká konzerva
cukr vanilkový 2 sáčky
voda 2 dcl
víno bílé přírodní 7 dcl
třešňovice 3 dcl
ananas kompot 1 velká konzerva
cukr vanilkový 2 sáčky
voda 2 dcl
postup
Ananas nakrájíme na kousky, vložíme do smaltovaného nebo kameninového hrnce, přidáme ananasovou šťávu, víno, vanilkový cukr a sklenku studené vody. Vše uvedeme těsně pod bod varu. Stáhneme z ohně, dolijeme třešňovici a ihned podáváme.
Ananas nakrájíme na kousky, vložíme do smaltovaného nebo kameninového hrnce, přidáme ananasovou šťávu, víno, vanilkový cukr a sklenku studené vody. Vše uvedeme těsně pod bod varu. Stáhneme z ohně, dolijeme třešňovici a ihned podáváme.
kategorie punches
příprava tepelná příprava
Burgundský Grog
ingredience
víno červené 8 cl
citronová šťáva z 1/2 citronu
cukr 2 lžičky
hřebíček 2 ks
citronová kůra
víno červené 8 cl
citronová šťáva z 1/2 citronu
cukr 2 lžičky
hřebíček 2 ks
citronová kůra
postup
Do ohnivzdorné nádoby nalijeme víno, přidáme citronovou šťávu, cukr, dva hřebíčky a kousek citronové kůry. Ohřejeme k varu a přecedíme do poháru. Ozdobíme plátkem citronu.
Do ohnivzdorné nádoby nalijeme víno, přidáme citronovou šťávu, cukr, dva hřebíčky a kousek citronové kůry. Ohřejeme k varu a přecedíme do poháru. Ozdobíme plátkem citronu.
kategorie grogs
sklo punčový pohár
příprava tepelná příprava
Citronová Bowle
postup
Víno nalijeme do teriny (mísy na přípravu bowle). Přidáme cukr, kůru z dokonale očištěných, kartáčkem odrhnutých citronů. Mísu přikryjeme víkem, vložíme do chladničky a nejméně den chladíme. Víno občas zamícháme, aby se cukr dokonale rozpustil. Před podáváním bowli dochutíme citronovou šťávou, zalijeme ji sodovkou a promícháme. Servírujeme naběračkou do sklenek na bowli.
Víno nalijeme do teriny (mísy na přípravu bowle). Přidáme cukr, kůru z dokonale očištěných, kartáčkem odrhnutých citronů. Mísu přikryjeme víkem, vložíme do chladničky a nejméně den chladíme. Víno občas zamícháme, aby se cukr dokonale rozpustil. Před podáváním bowli dochutíme citronovou šťávou, zalijeme ji sodovkou a promícháme. Servírujeme naběračkou do sklenek na bowli.
kategorie bowles
Cognac Grog
ingredience
koňak 6 cl
voda na dolití
citronová šťáva z 1/2 citronu
cukr 2 lžičky
hřebíček 2 ks
skořice
koňak 6 cl
voda na dolití
citronová šťáva z 1/2 citronu
cukr 2 lžičky
hřebíček 2 ks
skořice
postup
Do ohnivzdorné nádoby vložíme předepsané a zahřejeme k varu. Nápoj přecedíme do poháru a ozdobíme plátkem citronu.
Do ohnivzdorné nádoby vložíme předepsané a zahřejeme k varu. Nápoj přecedíme do poháru a ozdobíme plátkem citronu.
kategorie grogs
sklo punčový pohár
příprava tepelná příprava
Gin Grog
ingredience
gin 6 cl
voda na dolití
citronová šťáva z 1/2 citronu
cukr 2 lžičky
hřebíček 2 ks
skořice
gin 6 cl
voda na dolití
citronová šťáva z 1/2 citronu
cukr 2 lžičky
hřebíček 2 ks
skořice
postup
Do ohnivzdorné nádoby nalijeme gin a vodu, přidáme citronovou šťávu, cukr, dva hřebíčky a kousek skořice. Ohřejeme k varu a přecedíme do poháru. Ozdobíme plátkem citronu.
Do ohnivzdorné nádoby nalijeme gin a vodu, přidáme citronovou šťávu, cukr, dva hřebíčky a kousek skořice. Ohřejeme k varu a přecedíme do poháru. Ozdobíme plátkem citronu.
kategorie grogs
sklo punčový pohár
příprava tepelná příprava
Lavina
ingredience
Becherovka 5 cl
víno červené 10 cl
med 2,5 cl
citronová šťáva 2,5 cl
voda 5 cl
tyčinka skořice
Becherovka 5 cl
víno červené 10 cl
med 2,5 cl
citronová šťáva 2,5 cl
voda 5 cl
tyčinka skořice
postup
Ingredience ve varné nádobě smícháme a ohřejeme na teplotu 50-60 stupňů. Přelijeme do servírovací sklenice a nápoj ozdobíme tyčinkou skořice a plátkem citronu.
Ingredience ve varné nádobě smícháme a ohřejeme na teplotu 50-60 stupňů. Přelijeme do servírovací sklenice a nápoj ozdobíme tyčinkou skořice a plátkem citronu.
příprava tepelná příprava
Námořnický Grog
ingredience
rum tuzemský 5 cl
voda 15 cl
citronová šťáva 4 cl
cukr 10 g
hřebíček 2 ks
skořice celá 1 ks
rum tuzemský 5 cl
voda 15 cl
citronová šťáva 4 cl
cukr 10 g
hřebíček 2 ks
skořice celá 1 ks
postup
Do ohnivzdorné nádoby vložíme předepsané suroviny a zahřejeme k varu, ale nevaříme. Nápoj přecedíme do poháru a ozdobíme plátkem citronu.
Do ohnivzdorné nádoby vložíme předepsané suroviny a zahřejeme k varu, ale nevaříme. Nápoj přecedíme do poháru a ozdobíme plátkem citronu.
sklo punčový pohár
příprava tepelná příprava
New York Sour
postup
Šejkr naplníme drceným ledem, přidáme whisky, citronovou šťávu a cukr a důkladně protřepeme. Přelijeme do Old fashioned sklenky, doplníme vínem a zamícháme. Nápoj ozdobíme plátkem citronu.
Šejkr naplníme drceným ledem, přidáme whisky, citronovou šťávu a cukr a důkladně protřepeme. Přelijeme do Old fashioned sklenky, doplníme vínem a zamícháme. Nápoj ozdobíme plátkem citronu.
sklo old fashioned
příprava šejkr
Shodnost 2 ingrediencí