Podobné míchané nápoje
Shodnost 3 ingrediencí s nápojem Gin Grog
Počet nalezených nápojů: 14 (1 - 10)
Burgundský Grog
ingredience
víno červené 8 cl
citronová šťáva z 1/2 citronu
cukr 2 lžičky
hřebíček 2 ks
citronová kůra
víno červené 8 cl
citronová šťáva z 1/2 citronu
cukr 2 lžičky
hřebíček 2 ks
citronová kůra
postup
Do ohnivzdorné nádoby nalijeme víno, přidáme citronovou šťávu, cukr, dva hřebíčky a kousek citronové kůry. Ohřejeme k varu a přecedíme do poháru. Ozdobíme plátkem citronu.
Do ohnivzdorné nádoby nalijeme víno, přidáme citronovou šťávu, cukr, dva hřebíčky a kousek citronové kůry. Ohřejeme k varu a přecedíme do poháru. Ozdobíme plátkem citronu.
kategorie grogs
sklo punčový pohár
příprava tepelná příprava
Double Standard Sour
postup
Suroviny protřepeme v šejkru s drceným ledem. Přes sítko nalijeme do sklenky a ozdobíme plátkem pomeranče.
Suroviny protřepeme v šejkru s drceným ledem. Přes sítko nalijeme do sklenky a ozdobíme plátkem pomeranče.
sklo vinná sklenka
příprava šejkr
Frappe Café De Paris
ingredience
káva silná 6 dl
skořice 2 ks
hřebíček 4 ks
nové koření 4
smetana 15 cl
cukr podle chuti
káva silná 6 dl
skořice 2 ks
hřebíček 4 ks
nové koření 4
smetana 15 cl
cukr podle chuti
postup
Uvaříme velmi silnou kávu, asi dvakrát silnější než obvykle. Nalijeme do džbánu a přidáme skořici, hřebíček a nové koření. Džbán včetně obsahu postavíme alespoň na hodinu do chladničky.
Po ochlazení obsah džbánu nalijeme přes sítko do mixéru. Přidáme smetanu, kostky ledu a cukr. Mixujeme, dokud se přísady nespojí a nezpění. Nalijeme do vychlazených sklenic a posypeme hoblinkami nastrouhané čokolády. Servírujeme s brčkem dřív, než opadne pěna.
Uvaříme velmi silnou kávu, asi dvakrát silnější než obvykle. Nalijeme do džbánu a přidáme skořici, hřebíček a nové koření. Džbán včetně obsahu postavíme alespoň na hodinu do chladničky.
Po ochlazení obsah džbánu nalijeme přes sítko do mixéru. Přidáme smetanu, kostky ledu a cukr. Mixujeme, dokud se přísady nespojí a nezpění. Nalijeme do vychlazených sklenic a posypeme hoblinkami nastrouhané čokolády. Servírujeme s brčkem dřív, než opadne pěna.
kategorie nealko
příprava tepelná příprava
Gin Crusta
postup
Na sklence vytvoříme cukrovou krustu. Do šejkru dáme hodně ledu, přidáme předepsané suroviny a důkladně protřepeme. Nalijeme do předem připravené sklenky.
Na sklence vytvoříme cukrovou krustu. Do šejkru dáme hodně ledu, přidáme předepsané suroviny a důkladně protřepeme. Nalijeme do předem připravené sklenky.
kategorie crustas
sklo vinná sklenka
příprava šejkr
Golden Fizz
postup
Do šejkru vložíme několik kostek ledu a uvedené suroviny kromě sody. Protřepeme, nalijeme s ledem do tumbleru a dolijeme sodovkou.
Do šejkru vložíme několik kostek ledu a uvedené suroviny kromě sody. Protřepeme, nalijeme s ledem do tumbleru a dolijeme sodovkou.
kategorie fizzes
sklo malý tumbler
příprava šejkr
Green Fizz
ingredience
gin 4 cl
mátový likér 1 lžička
bílek
soda na dolití
citronová šťáva z 1/2 citronu
cukr práškový 1 lžička
gin 4 cl
mátový likér 1 lžička
bílek
soda na dolití
citronová šťáva z 1/2 citronu
cukr práškový 1 lžička
postup
Do šejkru vložíme několik kostek ledu. Přidáme všechny suroviny kromě sody a několik sekund třepeme. Přes sítko nalijeme do tumbleru, vložíme led a doplníme sodou. Ozdobíme plátkem citronu.
Do šejkru vložíme několik kostek ledu. Přidáme všechny suroviny kromě sody a několik sekund třepeme. Přes sítko nalijeme do tumbleru, vložíme led a doplníme sodou. Ozdobíme plátkem citronu.
kategorie fizzes
sklo velký tumbler
příprava šejkr
Jamaica Egg Cream
ingredience
rum tmavý 6 cl
gin 3 cl
smetana 3 cl
citronová šťáva 1 lžíce
cukr 1 lžička
soda na dolití
rum tmavý 6 cl
gin 3 cl
smetana 3 cl
citronová šťáva 1 lžíce
cukr 1 lžička
soda na dolití
postup
Všechny suroviny kromě sody nalijeme do šejkru, přidáme drcený led a protřepeme. Přes sítko přecedíme do vychlazeného tumbleru, doplníme sodou a jemně zamícháme.
Všechny suroviny kromě sody nalijeme do šejkru, přidáme drcený led a protřepeme. Přes sítko přecedíme do vychlazeného tumbleru, doplníme sodou a jemně zamícháme.
sklo malý tumbler
příprava šejkr
Monte Carlo Highball
ingredience
gin Gordon's Dry 4 cl
mátový likér bezbarvý 1 cl
šampaňské Bollinger na dolití
citronová šťáva z 1/2 citronu
cukr 1 lžička
gin Gordon's Dry 4 cl
mátový likér bezbarvý 1 cl
šampaňské Bollinger na dolití
citronová šťáva z 1/2 citronu
cukr 1 lžička
postup
Do šejkru vložíme uvedené suroviny kromě šampaňského a důkladně protřepeme. Přes sítko nalijeme do tumbleru, přidáme dvě kostky ledu a dolijeme šampaňským.
Do šejkru vložíme uvedené suroviny kromě šampaňského a důkladně protřepeme. Přes sítko nalijeme do tumbleru, přidáme dvě kostky ledu a dolijeme šampaňským.
sklo malý tumbler
příprava šejkr
Moravský Grog
ingredience
víno červené 4 cl
slivovice 2 cl
rum tuzemský 2 cl
voda horká 10 cl
citronová šťáva 1 cl
cukr 1 lžička
víno červené 4 cl
slivovice 2 cl
rum tuzemský 2 cl
voda horká 10 cl
citronová šťáva 1 cl
cukr 1 lžička
postup
Všechny ingredience kromě vody promícháme v servírovací sklenici. Zalijeme horkou vodou a ozdobíme švestkou.
Všechny ingredience kromě vody promícháme v servírovací sklenici. Zalijeme horkou vodou a ozdobíme švestkou.
sklo punčový pohár
příprava tepelná příprava
Shodnost 4 ingrediencí
Shodnost 2 ingrediencí