Podobné míchané nápoje
Shodnost 2 ingrediencí s nápojem BLT
Počet nalezených nápojů: 25 (1 - 10)
Angkorský Punč
ingredience
víno bílé přírodní 7 dcl
třešňovice 3 dcl
ananas kompot 1 velká konzerva
cukr vanilkový 2 sáčky
voda 2 dcl
víno bílé přírodní 7 dcl
třešňovice 3 dcl
ananas kompot 1 velká konzerva
cukr vanilkový 2 sáčky
voda 2 dcl
postup
Ananas nakrájíme na kousky, vložíme do smaltovaného nebo kameninového hrnce, přidáme ananasovou šťávu, víno, vanilkový cukr a sklenku studené vody. Vše uvedeme těsně pod bod varu. Stáhneme z ohně, dolijeme třešňovici a ihned podáváme.
Ananas nakrájíme na kousky, vložíme do smaltovaného nebo kameninového hrnce, přidáme ananasovou šťávu, víno, vanilkový cukr a sklenku studené vody. Vše uvedeme těsně pod bod varu. Stáhneme z ohně, dolijeme třešňovici a ihned podáváme.
kategorie punches
příprava tepelná příprava
Becher Colada
postup
Do šejkru vložíme led, přidáme uvedené ingredience a protřepeme. Přelijeme do tumbleru s ledem a ozdobíme řezem ananasu.
Do šejkru vložíme led, přidáme uvedené ingredience a protřepeme. Přelijeme do tumbleru s ledem a ozdobíme řezem ananasu.
sklo velký tumbler
příprava šejkr
Cognac Grog
ingredience
koňak 6 cl
voda na dolití
citronová šťáva z 1/2 citronu
cukr 2 lžičky
hřebíček 2 ks
skořice
koňak 6 cl
voda na dolití
citronová šťáva z 1/2 citronu
cukr 2 lžičky
hřebíček 2 ks
skořice
postup
Do ohnivzdorné nádoby vložíme předepsané a zahřejeme k varu. Nápoj přecedíme do poháru a ozdobíme plátkem citronu.
Do ohnivzdorné nádoby vložíme předepsané a zahřejeme k varu. Nápoj přecedíme do poháru a ozdobíme plátkem citronu.
kategorie grogs
sklo punčový pohár
příprava tepelná příprava
Frappe Café De Paris
ingredience
káva silná 6 dl
skořice 2 ks
hřebíček 4 ks
nové koření 4
smetana 15 cl
cukr podle chuti
káva silná 6 dl
skořice 2 ks
hřebíček 4 ks
nové koření 4
smetana 15 cl
cukr podle chuti
postup
Uvaříme velmi silnou kávu, asi dvakrát silnější než obvykle. Nalijeme do džbánu a přidáme skořici, hřebíček a nové koření. Džbán včetně obsahu postavíme alespoň na hodinu do chladničky.
Po ochlazení obsah džbánu nalijeme přes sítko do mixéru. Přidáme smetanu, kostky ledu a cukr. Mixujeme, dokud se přísady nespojí a nezpění. Nalijeme do vychlazených sklenic a posypeme hoblinkami nastrouhané čokolády. Servírujeme s brčkem dřív, než opadne pěna.
Uvaříme velmi silnou kávu, asi dvakrát silnější než obvykle. Nalijeme do džbánu a přidáme skořici, hřebíček a nové koření. Džbán včetně obsahu postavíme alespoň na hodinu do chladničky.
Po ochlazení obsah džbánu nalijeme přes sítko do mixéru. Přidáme smetanu, kostky ledu a cukr. Mixujeme, dokud se přísady nespojí a nezpění. Nalijeme do vychlazených sklenic a posypeme hoblinkami nastrouhané čokolády. Servírujeme s brčkem dřív, než opadne pěna.
kategorie nealko
příprava tepelná příprava
Gejzír
postup
Předepsané ingredience protřepeme s ledem v šejkru. Přes sítko nalijeme do sklenky obsahující několik kostkek ledu. Zastříkneme grapefruitovou kůrou a ozdobíme plátkem grapefruitu.
Předepsané ingredience protřepeme s ledem v šejkru. Přes sítko nalijeme do sklenky obsahující několik kostkek ledu. Zastříkneme grapefruitovou kůrou a ozdobíme plátkem grapefruitu.
sklo old fashioned
příprava šejkr
Gin Grog
ingredience
gin 6 cl
voda na dolití
citronová šťáva z 1/2 citronu
cukr 2 lžičky
hřebíček 2 ks
skořice
gin 6 cl
voda na dolití
citronová šťáva z 1/2 citronu
cukr 2 lžičky
hřebíček 2 ks
skořice
postup
Do ohnivzdorné nádoby nalijeme gin a vodu, přidáme citronovou šťávu, cukr, dva hřebíčky a kousek skořice. Ohřejeme k varu a přecedíme do poháru. Ozdobíme plátkem citronu.
Do ohnivzdorné nádoby nalijeme gin a vodu, přidáme citronovou šťávu, cukr, dva hřebíčky a kousek skořice. Ohřejeme k varu a přecedíme do poháru. Ozdobíme plátkem citronu.
kategorie grogs
sklo punčový pohár
příprava tepelná příprava
Helvetia Fizz
ingredience
třešňovice 5 cl
smetana 5 cl
citronová šťáva z 1 citronu
cukr 1 lžička
bílek
soda na dolití
třešňovice 5 cl
smetana 5 cl
citronová šťáva z 1 citronu
cukr 1 lžička
bílek
soda na dolití
postup
Do šejkru vložíme led a uvedené ingredience kromě sody. Důkladně protřepeme a nalijeme do sklenky. Doplníme sodou.
Do šejkru vložíme led a uvedené ingredience kromě sody. Důkladně protřepeme a nalijeme do sklenky. Doplníme sodou.
kategorie fizzes
sklo malý tumbler
příprava šejkr
Hot Buttered Rum
postup
Uvaříme vodu. Do sklenky dáme cukr a vařící vodu a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme rum a máslo a opět mícháme do rozpuštění másla. Ihned podáváme.
Uvaříme vodu. Do sklenky dáme cukr a vařící vodu a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme rum a máslo a opět mícháme do rozpuštění másla. Ihned podáváme.
kategorie grogs
sklo irish coffee sklenka
příprava tepelná příprava
Jamaica Egg Cream
ingredience
rum tmavý 6 cl
gin 3 cl
smetana 3 cl
citronová šťáva 1 lžíce
cukr 1 lžička
soda na dolití
rum tmavý 6 cl
gin 3 cl
smetana 3 cl
citronová šťáva 1 lžíce
cukr 1 lžička
soda na dolití
postup
Všechny suroviny kromě sody nalijeme do šejkru, přidáme drcený led a protřepeme. Přes sítko přecedíme do vychlazeného tumbleru, doplníme sodou a jemně zamícháme.
Všechny suroviny kromě sody nalijeme do šejkru, přidáme drcený led a protřepeme. Přes sítko přecedíme do vychlazeného tumbleru, doplníme sodou a jemně zamícháme.
sklo malý tumbler
příprava šejkr