Vánoční recepty na míchané nápoje
Chocolate Baby
ingredience
kakaový likér 4 cl
Cola na dolití
kakaový likér 4 cl
Cola na dolití
postup
Tumbler naplníme do poloviny ledem, přidáme kakaový likér a dolijeme colou.
Tumbler naplníme do poloviny ledem, přidáme kakaový likér a dolijeme colou.
sklo velký tumbler
příprava straight way
Domácí Štěstí
postup
Do tumbleru s ledem nalijeme džus, třešňovici a na závěr grenadinu. Nápoj ozdobíme plátkem citronu a koktejlovou třešní.
Do tumbleru s ledem nalijeme džus, třešňovici a na závěr grenadinu. Nápoj ozdobíme plátkem citronu a koktejlovou třešní.
sklo velký tumbler
příprava straight way
Honey Cocktail
ingredience
pomerančový džus 4 cl
citronová šťáva 2 cl
smetana 2 cl
med 10 g
pomerančový džus 4 cl
citronová šťáva 2 cl
smetana 2 cl
med 10 g
Horký Třešňový Pohár
postup
Všechny ingredience společně zahřejeme do vytvoření pěny, ale nevaříme. Přecedíme do sklenky a servírujeme.
Všechny ingredience společně zahřejeme do vytvoření pěny, ale nevaříme. Přecedíme do sklenky a servírujeme.
sklo irish coffee sklenka
příprava tepelná příprava
Hot Milk Punch
postup
Suroviny promícháme a dolijeme horkým mlékem. Podáváme ozdobené sypanou skořicí.
Suroviny promícháme a dolijeme horkým mlékem. Podáváme ozdobené sypanou skořicí.
sklo irish coffee sklenka
příprava tepelná příprava
Jablečný Punč
postup
Víno s kořením ohřejeme a scedíme do sklenky. Dolijeme likér a ozdobíme spirálou z jablečné slupky.
Víno s kořením ohřejeme a scedíme do sklenky. Dolijeme likér a ozdobíme spirálou z jablečné slupky.
sklo irish coffee sklenka
příprava tepelná příprava
Lavina
ingredience
Becherovka 5 cl
víno červené 10 cl
med 2,5 cl
citronová šťáva 2,5 cl
voda 5 cl
tyčinka skořice
Becherovka 5 cl
víno červené 10 cl
med 2,5 cl
citronová šťáva 2,5 cl
voda 5 cl
tyčinka skořice
postup
Ingredience ve varné nádobě smícháme a ohřejeme na teplotu 50-60 stupňů. Přelijeme do servírovací sklenice a nápoj ozdobíme tyčinkou skořice a plátkem citronu.
Ingredience ve varné nádobě smícháme a ohřejeme na teplotu 50-60 stupňů. Přelijeme do servírovací sklenice a nápoj ozdobíme tyčinkou skořice a plátkem citronu.
příprava tepelná příprava
Pařížský Punč
postup
Všechny ingredience zahříváme za stálého míchání dokud se cukr nerozpustí, ale nenecháme dojít k varu.
Všechny ingredience zahříváme za stálého míchání dokud se cukr nerozpustí, ale nenecháme dojít k varu.
kategorie punches
příprava tepelná příprava
Sladký Sen
ingredience
tequila 3 cl
Curacao Blue 3 cl
pomerančový džus 5 cl
papájový sirup 2 cl
Mattoni na dolití
tequila 3 cl
Curacao Blue 3 cl
pomerančový džus 5 cl
papájový sirup 2 cl
Mattoni na dolití
postup
Všechny suroviny kromě Mattoni promícháme v šejkru s ledem a slijeme do tumbleru. Doplníme matonku a ozdobíme karambolou a pomerančovou kůrou.
Všechny suroviny kromě Mattoni promícháme v šejkru s ledem a slijeme do tumbleru. Doplníme matonku a ozdobíme karambolou a pomerančovou kůrou.
sklo velký tumbler
příprava šejkr
Zimní Koktejl
ingredience
smetana 4 cl
javorový sirup 1 lžička
soda na dolití
banán 1 ks
kiwi 1 ks
smetana 4 cl
javorový sirup 1 lžička
soda na dolití
banán 1 ks
kiwi 1 ks
postup
Oloupaný banán a kiwi nakrájíme a s ledem dáme do mixéru. Přidáme smetanu a sirup a dobře promixujeme. Nápoj nalijeme do sklenic a doplníme sodovkou. Ozdobíme plátkem kiwi a koktejlovou třešničkou.
Oloupaný banán a kiwi nakrájíme a s ledem dáme do mixéru. Přidáme smetanu a sirup a dobře promixujeme. Nápoj nalijeme do sklenic a doplníme sodovkou. Ozdobíme plátkem kiwi a koktejlovou třešničkou.
kategorie nealko
sklo malý tumbler
příprava mixér