Přihlášení

Recepty podle ingrediencí

voda

Počet nalezených nápojů: 17 (1 - 10)

Angkorský Punč

ingredience
víno bílé přírodní 7 dcl
třešňovice 3 dcl
ananas kompot 1 velká konzerva
cukr vanilkový 2 sáčky
voda 2 dcl
postup
Ananas nakrájíme na kousky, vložíme do smaltovaného nebo kameninového hrnce, přidáme ananasovou šťávu, víno, vanilkový cukr a sklenku studené vody. Vše uvedeme těsně pod bod varu. Stáhneme z ohně, dolijeme třešňovici a ihned podáváme.

kategorie punches
příprava tepelná příprava

Arctic Warmer

Arctic Warmer ingredience
vodka Finlandia 4 cl
mátový sirup 2 cl
pomerančový džus 2 cl
voda horká
postup
Všechny suroviny nalijeme do skleněného šálku a zamícháme.

sklo irish coffee sklenka
příprava tepelná příprava

BLT

BLT ingredience
Becherovka 5 cl
smetana 5 cl
voda horká na dolití
cukr 10 g
postup
Všechny ingredience nadávkujeme do šálku, zalijeme horkou vodou a zamícháme.

kategorie grogs
sklo irish coffee sklenka
příprava tepelná příprava

Cognac Grog

ingredience
koňak 6 cl
voda na dolití
citronová šťáva z 1/2 citronu
cukr 2 lžičky
hřebíček 2 ks
skořice
postup
Do ohnivzdorné nádoby vložíme předepsané a zahřejeme k varu. Nápoj přecedíme do poháru a ozdobíme plátkem citronu.

kategorie grogs
sklo punčový pohár
příprava tepelná příprava

Gin Grog

ingredience
gin 6 cl
voda na dolití
citronová šťáva z 1/2 citronu
cukr 2 lžičky
hřebíček 2 ks
skořice
postup
Do ohnivzdorné nádoby nalijeme gin a vodu, přidáme citronovou šťávu, cukr, dva hřebíčky a kousek skořice. Ohřejeme k varu a přecedíme do poháru. Ozdobíme plátkem citronu.

kategorie grogs
sklo punčový pohár
příprava tepelná příprava

Horký Třešňový Pohár

ingredience
víno červené 5 cl
griotka 5 cl
voda 10 cl
hřebíček 2 ks
citron 1 plátek
postup
Všechny ingredience společně zahřejeme do vytvoření pěny, ale nevaříme. Přecedíme do sklenky a servírujeme.

sklo irish coffee sklenka
příprava tepelná příprava

Hot Becher Cup

ingredience
griotka 3 cl
KV 15 3 cl
voda vařící 8 cl
šlehačka 30 g
postup
Do předehřátého skleněného šálku nalijeme griotku, likér KV 15, vařící vodu a zamícháme. Přidáme šlehačku a ozdobíme třešničkou a řezem z pomerančové kůry.

příprava tepelná příprava

Hot Buttered Rum

ingredience
rum světlý 6 cl
voda 18 cl
cukr 1 lžička
máslo 2 lžičky
postup
Uvaříme vodu. Do sklenky dáme cukr a vařící vodu a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme rum a máslo a opět mícháme do rozpuštění másla. Ihned podáváme.

kategorie grogs
sklo irish coffee sklenka
příprava tepelná příprava

Kladivo Na Čarodejnice

ingredience
rum tuzemský 0,4 l
voda horká na dolití
cukr podle chuti
postup
Nalijeme do půlitru rum a dolijeme vařicí vodou. Podle chuti dosladíme. Pijeme až padneme.

kategorie grogs
sklo pivní pohár
příprava tepelná příprava

Lavina

Lavina ingredience
Becherovka 5 cl
víno červené 10 cl
med 2,5 cl
citronová šťáva 2,5 cl
voda 5 cl
tyčinka skořice
postup
Ingredience ve varné nádobě smícháme a ohřejeme na teplotu 50-60 stupňů. Přelijeme do servírovací sklenice a nápoj ozdobíme tyčinkou skořice a plátkem citronu.

příprava tepelná příprava

| 1 | 2 | Další »