Přihlášení

Podobné míchané nápoje

Shodnost 2 ingrediencí s nápojem BLT

Počet nalezených nápojů: 25 (1 - 10)

Angkorský Punč

ingredience
víno bílé přírodní 7 dcl
třešňovice 3 dcl
ananas kompot 1 velká konzerva
cukr vanilkový 2 sáčky
voda 2 dcl
postup
Ananas nakrájíme na kousky, vložíme do smaltovaného nebo kameninového hrnce, přidáme ananasovou šťávu, víno, vanilkový cukr a sklenku studené vody. Vše uvedeme těsně pod bod varu. Stáhneme z ohně, dolijeme třešňovici a ihned podáváme.

kategorie punches
příprava tepelná příprava

Becher Colada

Becher Colada ingredience
rum světlý 2 cl
Becherovka 2 cl
kokosový likér 5 cl
ananasový džus 10 cl
smetana 1 cl
postup
Do šejkru vložíme led, přidáme uvedené ingredience a protřepeme. Přelijeme do tumbleru s ledem a ozdobíme řezem ananasu.

sklo velký tumbler
příprava šejkr

Cherry Flip

ingredience
Cherry Brandy 5 cl
cukr 1 lžička
smetana nízkotučná 2 lžičky
vejce
muškátový oříšek
postup
Předepsané suroviny kromě muškátového oříšku protřepeme rychle a energicky s pár kostkami ledu v šejkru. Přes sítko nalijeme do sklenky a ozdobíme strouhaným muškátovým oříškem.

kategorie flips
sklo koktejlka
příprava šejkr

Cognac Grog

ingredience
koňak 6 cl
voda na dolití
citronová šťáva z 1/2 citronu
cukr 2 lžičky
hřebíček 2 ks
skořice
postup
Do ohnivzdorné nádoby vložíme předepsané a zahřejeme k varu. Nápoj přecedíme do poháru a ozdobíme plátkem citronu.

kategorie grogs
sklo punčový pohár
příprava tepelná příprava

Frappe Café De Paris

ingredience
káva silná 6 dl
skořice 2 ks
hřebíček 4 ks
nové koření 4
smetana 15 cl
cukr podle chuti
postup
Uvaříme velmi silnou kávu, asi dvakrát silnější než obvykle. Nalijeme do džbánu a přidáme skořici, hřebíček a nové koření. Džbán včetně obsahu postavíme alespoň na hodinu do chladničky.

Po ochlazení obsah džbánu nalijeme přes sítko do mixéru. Přidáme smetanu, kostky ledu a cukr. Mixujeme, dokud se přísady nespojí a nezpění. Nalijeme do vychlazených sklenic a posypeme hoblinkami nastrouhané čokolády. Servírujeme s brčkem dřív, než opadne pěna.

kategorie nealko
příprava tepelná příprava

Gejzír

ingredience
Becherovka 5 cl
grapefruitový džus 5 cl
citronová šťáva 1 cl
cukr moučkový 1 lžička
postup
Předepsané ingredience protřepeme s ledem v šejkru. Přes sítko nalijeme do sklenky obsahující několik kostkek ledu. Zastříkneme grapefruitovou kůrou a ozdobíme plátkem grapefruitu.

sklo old fashioned
příprava šejkr

Gin Grog

ingredience
gin 6 cl
voda na dolití
citronová šťáva z 1/2 citronu
cukr 2 lžičky
hřebíček 2 ks
skořice
postup
Do ohnivzdorné nádoby nalijeme gin a vodu, přidáme citronovou šťávu, cukr, dva hřebíčky a kousek skořice. Ohřejeme k varu a přecedíme do poháru. Ozdobíme plátkem citronu.

kategorie grogs
sklo punčový pohár
příprava tepelná příprava

Helvetia Fizz

ingredience
třešňovice 5 cl
smetana 5 cl
citronová šťáva z 1 citronu
cukr 1 lžička
bílek
soda na dolití
postup
Do šejkru vložíme led a uvedené ingredience kromě sody. Důkladně protřepeme a nalijeme do sklenky. Doplníme sodou.

kategorie fizzes
sklo malý tumbler
příprava šejkr

Hot Buttered Rum

ingredience
rum světlý 6 cl
voda 18 cl
cukr 1 lžička
máslo 2 lžičky
postup
Uvaříme vodu. Do sklenky dáme cukr a vařící vodu a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme rum a máslo a opět mícháme do rozpuštění másla. Ihned podáváme.

kategorie grogs
sklo irish coffee sklenka
příprava tepelná příprava

Jamaica Egg Cream

ingredience
rum tmavý 6 cl
gin 3 cl
smetana 3 cl
citronová šťáva 1 lžíce
cukr 1 lžička
soda na dolití
postup
Všechny suroviny kromě sody nalijeme do šejkru, přidáme drcený led a protřepeme. Přes sítko přecedíme do vychlazeného tumbleru, doplníme sodou a jemně zamícháme.

sklo malý tumbler
příprava šejkr

| 1 | 2 | 3 | Další »