Recepty podle ingrediencí
voda
Počet nalezených nápojů: 17 (1 - 10)
Angkorský Punč
víno bílé přírodní 7 dcl
třešňovice 3 dcl
ananas kompot 1 velká konzerva
cukr vanilkový 2 sáčky
voda 2 dcl
Ananas nakrájíme na kousky, vložíme do smaltovaného nebo kameninového hrnce, přidáme ananasovou šťávu, víno, vanilkový cukr a sklenku studené vody. Vše uvedeme těsně pod bod varu. Stáhneme z ohně, dolijeme třešňovici a ihned podáváme.
kategorie punches
příprava tepelná příprava
Arctic Warmer
Všechny suroviny nalijeme do skleněného šálku a zamícháme.
sklo irish coffee sklenka
příprava tepelná příprava
BLT
Všechny ingredience nadávkujeme do šálku, zalijeme horkou vodou a zamícháme.
kategorie grogs
sklo irish coffee sklenka
příprava tepelná příprava
Cognac Grog
koňak 6 cl
voda na dolití
citronová šťáva z 1/2 citronu
cukr 2 lžičky
hřebíček 2 ks
skořice
Do ohnivzdorné nádoby vložíme předepsané a zahřejeme k varu. Nápoj přecedíme do poháru a ozdobíme plátkem citronu.
kategorie grogs
sklo punčový pohár
příprava tepelná příprava
Gin Grog
gin 6 cl
voda na dolití
citronová šťáva z 1/2 citronu
cukr 2 lžičky
hřebíček 2 ks
skořice
Do ohnivzdorné nádoby nalijeme gin a vodu, přidáme citronovou šťávu, cukr, dva hřebíčky a kousek skořice. Ohřejeme k varu a přecedíme do poháru. Ozdobíme plátkem citronu.
kategorie grogs
sklo punčový pohár
příprava tepelná příprava
Horký Třešňový Pohár
Všechny ingredience společně zahřejeme do vytvoření pěny, ale nevaříme. Přecedíme do sklenky a servírujeme.
sklo irish coffee sklenka
příprava tepelná příprava
Hot Becher Cup
Do předehřátého skleněného šálku nalijeme griotku, likér KV 15, vařící vodu a zamícháme. Přidáme šlehačku a ozdobíme třešničkou a řezem z pomerančové kůry.
příprava tepelná příprava
Hot Buttered Rum
Uvaříme vodu. Do sklenky dáme cukr a vařící vodu a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme rum a máslo a opět mícháme do rozpuštění másla. Ihned podáváme.
kategorie grogs
sklo irish coffee sklenka
příprava tepelná příprava
Kladivo Na Čarodejnice
Nalijeme do půlitru rum a dolijeme vařicí vodou. Podle chuti dosladíme. Pijeme až padneme.
kategorie grogs
sklo pivní pohár
příprava tepelná příprava
Lavina
Becherovka 5 cl
víno červené 10 cl
med 2,5 cl
citronová šťáva 2,5 cl
voda 5 cl
tyčinka skořice
Ingredience ve varné nádobě smícháme a ohřejeme na teplotu 50-60 stupňů. Přelijeme do servírovací sklenice a nápoj ozdobíme tyčinkou skořice a plátkem citronu.
příprava tepelná příprava