Přihlášení

Recepty podle ingrediencí

káva

Počet nalezených nápojů: 24 (1 - 10)

Amaretto Coffee

ingredience
Amaretto 3 cl
káva tmavá horká 25 cl
šlehačka
postup
Do šálku nalijeme tmavou horkou kávu a vmícháme likérem Amaretto. Na vrch dáme šlehačku.

sklo irish coffee sklenka
příprava tepelná příprava

Anýzovka Special

ingredience
koňak 4 cl
Pastis 2 cl
cukr moučkový 1 lžička
skořice 1 špetka
káva horká černá 1 velký šálek
postup
Do teplovzdorné sklenice nalijeme předepsané ingredience a dobře zamícháme. Ihned podáváme.

příprava tepelná příprava

Brandy Blazer

ingredience
káva černá teplá 5 cl
koňak 3 cl
kávový likér 2 cl
cukr moučkový 1 lžička
postup
Do sklenky nalijeme předepsané ingredience a dobře promícháme. Ozdobíme pomerančovou kůrou a ihned podáváme.

sklo irish coffee sklenka
příprava tepelná příprava

Cafe Pucci

ingredience
rum tmavý 2 cl
Amaretto 2 cl
káva silná horká
cukr 1 lžička
šlehačka
postup
Amaretto, rum a cukr promícháme v servírovací sklenici. Zalijeme horkou kávou a ozdobíme šlehačkou.

sklo irish coffee sklenka
příprava tepelná příprava

CCC Cocktail

ingredience
koňak 2 cl
kakaový likér 2 cl
káva studená 2 cl
postup
Předepsané suroviny protřepeme s ledem v šejkru a slijeme do koktejlky.

kategorie cocktails
sklo koktejlka
příprava šejkr

Coco Mo

ingredience
Malibu 6 cl
čokoláda horká 6 cl
káva horká 8 cl
šlehačka
postup
Ve skleněném šálku smícháme Malibu s čokoládou a kávou. Nápoj dozdobíme šlehačkou.

příprava tepelná příprava

Cran Nero Cafe

Cran Nero Cafe ingredience
brusinková vodka Finlandia 4 cl
vanilkový sirup 1 cl
káva horká
šlehačka
postup
Okraj sklenky navlhčíme plátkem pomeranče a vytvoříme cukrovou krustu. Do sklenky nalijeme vodku, zapálíme a necháme hořet, dokud cukr nezačne skelnatět. Přidáme kávu a vanilkový sirup. Zamícháme a ozdobíme šlehačkou.

příprava tepelná příprava

Farizej

ingredience
rum světlý 4 cl
káva horká silná
cukr 3 lžičky
šlehačka 2 lžíce
postup
Rum ohřejeme a nalijeme do předehřátého poháru. Přidáme cukr a mícháme, dokud se nerozpustí. Dolijeme kávou a ozdobíme šlehačkou.

sklo punčový pohár
příprava tepelná příprava

Frappe Café De Paris

ingredience
káva silná 6 dl
skořice 2 ks
hřebíček 4 ks
nové koření 4
smetana 15 cl
cukr podle chuti
postup
Uvaříme velmi silnou kávu, asi dvakrát silnější než obvykle. Nalijeme do džbánu a přidáme skořici, hřebíček a nové koření. Džbán včetně obsahu postavíme alespoň na hodinu do chladničky.

Po ochlazení obsah džbánu nalijeme přes sítko do mixéru. Přidáme smetanu, kostky ledu a cukr. Mixujeme, dokud se přísady nespojí a nezpění. Nalijeme do vychlazených sklenic a posypeme hoblinkami nastrouhané čokolády. Servírujeme s brčkem dřív, než opadne pěna.

kategorie nealko
příprava tepelná příprava

Galliano Hot Shot

ingredience
Galliano 2 cl
káva horká 2 cl
šlehačka na ozdobení
postup
Do sklenky nalijeme Galliano a kávu. Nápoj ozdobíme šlehačkou.

sklo panák

| 1 | 2 | 3 | Další »