Recepty podle ingrediencí
káva
Počet nalezených nápojů: 24 (1 - 10)
Amaretto Coffee
postup
Do šálku nalijeme tmavou horkou kávu a vmícháme likérem Amaretto. Na vrch dáme šlehačku.
Do šálku nalijeme tmavou horkou kávu a vmícháme likérem Amaretto. Na vrch dáme šlehačku.
sklo irish coffee sklenka
příprava tepelná příprava
Anýzovka Special
ingredience
koňak 4 cl
Pastis 2 cl
cukr moučkový 1 lžička
skořice 1 špetka
káva horká černá 1 velký šálek
koňak 4 cl
Pastis 2 cl
cukr moučkový 1 lžička
skořice 1 špetka
káva horká černá 1 velký šálek
postup
Do teplovzdorné sklenice nalijeme předepsané ingredience a dobře zamícháme. Ihned podáváme.
Do teplovzdorné sklenice nalijeme předepsané ingredience a dobře zamícháme. Ihned podáváme.
příprava tepelná příprava
Brandy Blazer
postup
Do sklenky nalijeme předepsané ingredience a dobře promícháme. Ozdobíme pomerančovou kůrou a ihned podáváme.
Do sklenky nalijeme předepsané ingredience a dobře promícháme. Ozdobíme pomerančovou kůrou a ihned podáváme.
sklo irish coffee sklenka
příprava tepelná příprava
Cafe Pucci
postup
Amaretto, rum a cukr promícháme v servírovací sklenici. Zalijeme horkou kávou a ozdobíme šlehačkou.
Amaretto, rum a cukr promícháme v servírovací sklenici. Zalijeme horkou kávou a ozdobíme šlehačkou.
sklo irish coffee sklenka
příprava tepelná příprava
Coco Mo
postup
Ve skleněném šálku smícháme Malibu s čokoládou a kávou. Nápoj dozdobíme šlehačkou.
Ve skleněném šálku smícháme Malibu s čokoládou a kávou. Nápoj dozdobíme šlehačkou.
příprava tepelná příprava
Cran Nero Cafe
postup
Okraj sklenky navlhčíme plátkem pomeranče a vytvoříme cukrovou krustu. Do sklenky nalijeme vodku, zapálíme a necháme hořet, dokud cukr nezačne skelnatět. Přidáme kávu a vanilkový sirup. Zamícháme a ozdobíme šlehačkou.
Okraj sklenky navlhčíme plátkem pomeranče a vytvoříme cukrovou krustu. Do sklenky nalijeme vodku, zapálíme a necháme hořet, dokud cukr nezačne skelnatět. Přidáme kávu a vanilkový sirup. Zamícháme a ozdobíme šlehačkou.
příprava tepelná příprava
Farizej
postup
Rum ohřejeme a nalijeme do předehřátého poháru. Přidáme cukr a mícháme, dokud se nerozpustí. Dolijeme kávou a ozdobíme šlehačkou.
Rum ohřejeme a nalijeme do předehřátého poháru. Přidáme cukr a mícháme, dokud se nerozpustí. Dolijeme kávou a ozdobíme šlehačkou.
sklo punčový pohár
příprava tepelná příprava
Frappe Café De Paris
ingredience
káva silná 6 dl
skořice 2 ks
hřebíček 4 ks
nové koření 4
smetana 15 cl
cukr podle chuti
káva silná 6 dl
skořice 2 ks
hřebíček 4 ks
nové koření 4
smetana 15 cl
cukr podle chuti
postup
Uvaříme velmi silnou kávu, asi dvakrát silnější než obvykle. Nalijeme do džbánu a přidáme skořici, hřebíček a nové koření. Džbán včetně obsahu postavíme alespoň na hodinu do chladničky.
Po ochlazení obsah džbánu nalijeme přes sítko do mixéru. Přidáme smetanu, kostky ledu a cukr. Mixujeme, dokud se přísady nespojí a nezpění. Nalijeme do vychlazených sklenic a posypeme hoblinkami nastrouhané čokolády. Servírujeme s brčkem dřív, než opadne pěna.
Uvaříme velmi silnou kávu, asi dvakrát silnější než obvykle. Nalijeme do džbánu a přidáme skořici, hřebíček a nové koření. Džbán včetně obsahu postavíme alespoň na hodinu do chladničky.
Po ochlazení obsah džbánu nalijeme přes sítko do mixéru. Přidáme smetanu, kostky ledu a cukr. Mixujeme, dokud se přísady nespojí a nezpění. Nalijeme do vychlazených sklenic a posypeme hoblinkami nastrouhané čokolády. Servírujeme s brčkem dřív, než opadne pěna.
kategorie nealko
příprava tepelná příprava
Galliano Hot Shot
ingredience
Galliano 2 cl
káva horká 2 cl
šlehačka na ozdobení
Galliano 2 cl
káva horká 2 cl
šlehačka na ozdobení
postup
Do sklenky nalijeme Galliano a kávu. Nápoj ozdobíme šlehačkou.
Do sklenky nalijeme Galliano a kávu. Nápoj ozdobíme šlehačkou.
sklo panák